BIOS
Vi skal i BIOS hvor alt det sjove sker.
O.N.E er navnet på menuen der indeholder alle funktionerne der har med overclocking at gøre. System bussen aka. base clock el. bclk hedder på Biostar TPower X58 bare CPU frequency setting. Ellers findes hvad der er forventet, men der er et punkt der hurtigt fangede min opmærksomhed, og det er RAM dividers. Disse er nemlig særligt indskrænkede da der kun er to at vælge imellem hhv. 800 MHz og 1066 MHz. Det syntes at være noget fesent til en Core i7'er, men det kan heligvis afhjælpes ved at hæve system bussen, da dividerne selv følge med op. Således kan man f.eks indstille sig til nedenstående eksempler.
Vi må hellere nævne at både 1800 og 2000 Hz dog må forblive ønsketænkning, da man ved at hæve system bussen også overclocker bundkortet, og så højt overclocker kortet altså ikke. Mere om det senere.
Der er ellers rig mulighed for at tweake RAM i den udvidede RAM timing menu.
De indiviuelle chips og komponenter kan der fintunes voltage til, og når man har gjort det, så erder rig mulighed for at overvåge resultaterne. Alle diisse informationer kan vi også få i Windows vha. det medfølgende software.
Boardet tilbyder også fanckontrol af de blæsere man har tilsluttet, og det i aller hjeste grad. Der kan indstilles hvornår en blæser skal starte/stoppe, eller speede op/ned ift. en forudindstillet temperatur. Det betyder at man f.eks kan vælge at alle blæsere skal køre ved aller laveste RPM når temperaturen er lav og systemet ilder, og at der skal være fuld smæk på når temperaturen når højere end man er bekvemt ved.
En sidste ting der også fortjener stor ros, er muligheden for at gemme de indstillinger man har foretaget i BIOS. Faktisk så kan man gemme hele 10 forskellige profiler, så der er virkelig noget at vælge mellem. Denne funktion er især rigtig lækker for dem der ofte skifter RAM el. CPU, eller skifter køling ofte i forbindelse med overclocking og benchmarking.
Overall så er BIOS dog en smule sløv at arbejde med, og har en smule forsinkelse fra man trykker på knappen til det er registreret på skærmen. Man kan vel nærmest kalde det lag. Dertil oplevede jeg også nogle gange at boardet ikke opfangede at jeg hamrede løs på delete-knappen efter et genstart, så en dobbelt reboot var nødvendig.
På næste side kigger vi på det medfølgende software, der bla. byder på overclocking real-time i Windows.