Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: Rosenmeier

Software

 

Normalt beskriver vi kun nVidias standarddriver her - men i dette tilfælde kaster MSI rundhåndet forskellige software efter os. Både på godt og ondt. Så lad os se, hvad de kan.

 

MSI DualCoreCenter

Vi lægger ud med MSI DualCoreCenter, hvori man kan sætte clockhastighederne, alt efter behov. Der er 5 forskellige profiler at vælge igennem; henholdsvis AV, Game, Office, Silence og Cool, hvor frekvenserne varierer. Man kan naturligvis også sætte frekvenserne manuelt. Nedenstående billede viser, at jeg der har sænket frekvenserne betydeligt. Hvorvidt det er særlig brugbart, kan selvfølgelig diskuteres - men det er nu meget sjovt at lege med det. Jeg havde dog hellere set, at en funktion som blæserstyring havde fungeret i programmet.


MSI Live!- og LiveUpdate

...er selvsagt programmer, som man benytter til at holde sig opdateret; her mht. drivers og grafikkort-BIOS.
Man kan sætte programmet til manuelt at søge efter opdateringer herefter. Og det virker som sådan også udmærket - den finder let nye drivers automatisk. Desværre er problematikken, at driverens version ikke rigtigt fremgår; og det er nu meget rart at vide, hvad man installerer. Dernæst fik jeg slet ikke programmet til automatisk, at kunne finde ny BIOS til grafikkortet. Da jeg forsøgte manuelt, fandt programmet forkerte BIOSer. Ikke særlig brugbart.

              


MSI SecureDoc

SecureDoc er MSI's svar på et krypteringsprogram, som egentlig fungerer ganske udmærket. Man starter med at indtaste brugernavn og adgangskode. Dernæst har man, når man er logget ind, muligheden for at højreklikke på diverse filer og kryptere dem. Når man da logger ud igen, har man ikke længere adgang til filerne. Man kan også vælge "WIPE", som sletter filerne, og umuliggør at genskabe dem, efter MSI's eget udsagn i hvert fald. Hvorom alting er, skal man passe lidt på, at man ikke lige rammer WIPE - for her er hverken Vista-agtig UserAccountControl, eller nogen kære mor, hvis man ved at uheld sletter noget.

         


MSI GoodMem

Programmet med det ikke alt for opfindsomme navn, har til opgave at frigive hukommelse. Desværre fungerer det ikke efter hensigten - tværtimod hopper RAM-forbruget op og ned. Så det er egentlig ikke værd at nævne.

 


MSI LockBox

MSI LockBox er et program til at låse computeren, så man intet kan foretage sig. Igen logger man på med brugernavn og adgangskode - og så er idéen, at computeren skal være "sikret". Der er dog ikke meget sikkerhed over, at programmet uden problemer kan lukkes ned i joblisten. Og så er der jo låsefunktioner i Windows allerede, som er langt mere sikre. Det er en ommer.


E-Color

Dette program er et skærmkalibreringsprogram, hvori man kan justere på farverne, gamma, osv. Det er vel egentlig meget rart at have, hvis man gerne vil have indstillet farverne helt korrekt. Skridt for skridt justerer man på forskellige farver, indtil resultatet er tilfredsstillende.

 

Alt i alt er det ret imponerende, hvad man får med af software. Desværre har MSI ikke forstået devisen "hold det enkelt"; eller "kvalitet frem for kvantitet". Der er for mange programmer, der ikke alle virker optimalt, hvilket beklageligvis er noget, man alt for ofte oplever i sådanne henseender. Som andre store producenter, mener jeg, at MSI har taget munden for fuld. De skulle hellere lave ét - måske 2 - samlede programmer der kan mindre, man hvor funktionerne fungerer bedre.

 

NVidia ForceWare


(Tak til Goaguy for nedenstående)

Driveren brugt i denne test er 180.48, men billederne samt beskrivelserne vil være fra 97.92 samt et G80-baseret 8800GTS grafikkort. Der burde ikke være nogen større ændringer fra 97.92 til denne, udover at en del af designet er ændret. Mulighederne skulle reelt set gerne være det samme.
Standard, står driveren til i nVidia Controlpanel, og der er ikke mulighed for at skifte til klassisk visning af kontrolpanelet. Som standard står det til ”Basic”, men i alle følgende screenshots har jeg sat den til at vise advancerede indstillinger. Det er også muligt at installere noget der hedder nTune, hvilket giver yderlige muligheder, men hvis jeg ikke gør opmærksom på det, er nTune* ikke installeret i det følgende. 

 

*(nTune er Nvidias frie program til overclocking og yderligere finjusteringer af skærm og grafikkort)


 


Når man åbner nVidia Controlpanel får man mulighed for at gå ind i 3 menuer, hvor 3D-indstillinger er den mest spændende for os. ”Skærm” er for folk der vil sætte deres skærmindstillinger op, hvis man f.eks. har 2 eller flere skærme, eller skal sætte TV-out op.   

 

 


Her ser vi indholdet af 3D-indstillinger menuen, og til højre ser vi hvordan man kan vælge imellem ydelse og kvalitet. Jeg har igennem alle tests valgt at have den på kvalitet. 

 

 

Den mere spændende menu. Her kan man f.eks. gennemtvinge AA/AF, VSync og andre ydelsesrelaterede indstillinger. Man kan samtidig lave profiler for forskellige programmer, så nogle spil eller programmer altid kører med fuld AA og AF f.eks. 

  

 

Her kan man som sagt ændre på skærmindstillingerne, sætte flere skærme op og ændre farveindstillinger.  

 

Slutteligt ser vi hvordan man kan ændre mange ting igennem ikonet i nederste højre hjørne. I billedet ovenfor ser vi hvordan man kan ændre opløsning (jeg har 2 skærme, derfor der både er Display 1 og 2), men man kan også ændre på performance-indstillinger såsom at gennemtvinge AA og AF. 

Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
31-12-2008 14:18:05
Svar/Indlæg:
15982/637
Kanon god test - spændende læsning 😉 . God bundle til kortet - mangen til mit
.
Men kan 3Dm06 resultaterne passe ? jeg synes godt nok det lader til at være nogle vilde resultater for en 1680x1050 opløsning. GTX280 må ramme omkring de 20K i standard 1280x1024 så 🙂
MSI N280GTX-T2D1G Super OC har i haft anmeldt det kort ? 😲


Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
31-12-2008 15:22:41
Svar/Indlæg:
1317/46
Fin anmeldelse, om et tåbeligt kort. Allerede i indledningen hvor kan læse om de latterlige overclock ved man at her kommer endnu et kort som lover en masse men som ikke andet en storm i glas vand, desværre en dyr storm.

At tage en højere pris for et kort som har så lidt ekstra at byde på er latterligt. Hvis kortet havde kostet 50kr over standard så ville det være fint, for det eneste man reelt får i forhold til standard pakkerne er et spil og intet andet.


DanishGuy
 
Superbruger
Tilføjet:
31-12-2008 15:26:42
Svar/Indlæg:
743/80
Nu er det jo heller ikke fordi at det tager den vilde professor, for at OC et 9800 GTX til 760 mhz 🙂


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
31-12-2008 17:58:05
Svar/Indlæg:
15982/637
Nej men husk på ikke alt OC'er ens ! OC er ingen garanti !. Her er du et garanteret overclocket samtidig med du sparer tid på at stabilitetstjekke mv. Det er også det man betaler lidt for. Det er klart at på et forum hvor stort set alle OC'er deres hardware og tester ja så er kortet uden betydning. Men for 95% af resten af befolkningen der ikke gør det ja der har det betydning.
Jeg valgte mit GTX280 som Pre-OC da jeg ikke nærer tid el. lyst til selv at OC. Så hellere give en skilling mere og så være sikker på man får det man vil have.


Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
01-01-2009 03:12:36
Svar/Indlæg:
1317/46
#4 der er ikke noget i vejen med pre-oc, forudsat det er mere end kosmetisk. Ovenstående kort har et overclock, der kun lige og lige kan læses i testene. Det er bare ikke nok, formentligt er det også derfor Emillios har givet det 2 i pris.


Erroneus
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-01-2009 13:01:27
Svar/Indlæg:
673/19
9800GTX er så presset det som nu kan blive, mit Zotac 9800gtx+ med Zone vandkøling kan jeg få op på gpu: 810, shader: 2002 (linked), ram: 2440. Heldigvis har jeg vundet det kort med vandkøling, fordi det er lidt pjattet med vandkøling på imo.