Test: Nytårsartikel 2008/2009

HT Exclusive d.  04. januar. 2009, skrevet af NoNig 8 Kommentarer.  Vist: 11488 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Hasee.dk
DK distributør: Hasee.dk

Personligt

 

Året, 2008 afslutter, forhåbentligt, en hidtil turbolent tilværelse. Efter at have flyttet bopæl tre gange inden for et år (flyttede fra Aalborg til Århus, tilbage i december 2006), har jeg fået nok af flyttebiler, flytterod og flyttekasser. Dertilhørende flyttepakker nede ved posthuset, fejlsendte breve og pakker, samt en rodløs tilværelse, hvor jeg har måttet trække hårdt på venner og bekendte.

Min kæreste igennem snart 4 år, har ofte beskyldt mig for at være lidt for god af mig. For god til at dele ud af mig selv, hjælpe andre, når jeg selv stod i l*rt til halsen, eller lånte penge til folk, selvom jeg så måtte leve af havregrød resten af måneden. Hun har samtidig også beskyldt mig for at rode for meget og have alt for meget ubrugeligt bras. Selvfølgelig, så er hun jo en kvinde, og skal pr. definition jo have lyst til at rette lidt ind hist og hér. Men jeg tror, at året 2008, var året hvor jeg modnede meget. Jeg indså en lang række ting, og har haft en del problemer med at finde min plads, her i tilværelsen. Og i sidste ende også finde ud af, hvor gode venner jeg har, og hvem er der mine "rigtige" venner. Dem som husker, alle de små ting, og altid har plads til en overnattende gæst på en luftmadras eller ledig sofa.

Tilbage i 2004, startede jeg på civilingeniør inden for elektronik, men måtte springe fra, da mine ambitioner og dovenskab ikke gik op i en højere enhed. Umiddelbart efter, fik jeg job på en skole, hvor jeg havde et kortvarigt vikariat. Derefter fik jeg job i Hjørring, hvor jeg faktisk havde det rigtig godt. Superfede kolleger og et generelt godt miljø. Der var jeg et års tid, indtil jeg flyttede til Århus i slutningen af 2006. Der fandt jeg en lejlighed, ikke ret langt fra hvor min kæreste bor og så gik det ned ad bakke. Jeg havde det ikke godt med mit nye job, og sagde det op omkring foråret 2007, og flakkede rundt med div. vikarjobs.

Vendepunktet kom, da The Boss spurgte mig, om ikke det var en mulighed at jeg kunne vende tilbage til folden (eller så tiggede jeg ham om det, jeg kan faktisk ikke huske de nærmere omstændigheder). Lige omkring årsskiftet, fra 2007 til 2008, var jeg på endnu et lavpunkt. Min utroligt seje bofælle, var blevet hijacket af et firma i København, og jeg stod derfor tilbage med en stor og dyr lejlighed. En masse økonomisk polemik senere, flyttede jeg på kollegie, som jeg så igen flyttede fra hen imod slutningen af sommeren. Ligeledes var jeg stoppet fra matematikstudiet ved Århus universitet, da jeg åbenbart ikke er en ørn til at styre forholdet mellem lektierne og TÅGEKAMMERET.

Jeg vendte tilbage til en fabrik, hvor jeg havde stået ved samlebånd i sommeren 2007 - inden jeg begyndte på matematik, og har nu snart været der i omkring et års tid efterhånden. Da de tilbød mig fastansættelse takkede jeg ja, og meldte mig i samme omgang ud af universitetet. Nørd som jeg er, nysgerrig, højrøstet og bedrevidende, er jeg så blevet tilbudt en mulighed for at få uddannelse i at køre maskinerne. Så man må sige, at jeg måske har ramt guld, med et job, hvor jeg kan kombinere mine interesser. At skrue i maskiner, pille ved computere og se tingene bære frugt med det samme eller se det hele gå i ged på éen gang.

I regelen handler det bare om, at jeg har lært at sætte pris på de små ting. Ikke at der nu "kommer-der-en-amerikanske-violiner"-musik-ting. Men de små tjenester jeg har gjort for folk, de små forslag man kommer med eller de konflikter man af og til ikke kan slippe udenom. Der skal ikke herske tvivl om, at jeg det meste af tiden har været ufattelig dyster, hvilket især min kæreste og mine nærmeste venner har lagt mærke til. Så derfor vil jeg gerne benytte denne mulighed, for at sige tak (måske også lidt undskyld) til mine gode venner, min nærmeste familie og ikke mindst min kæreste, Henriette, der alle har udholdt mine humørsvingninger og mildest talt ustabile sindstilstande.

I samme ombæring, skal både The Boss, resten af crew og naturligvis de dejlige mennesker i forum, have gode ord med på vejen. Det er nu ikke for at spille det usle-nørd-kort. Men jeg synes at I skal vide, at der trods en regnvejrsdag, altid kan være solskin på HwT.dk Om så det er et fjols der har limet sin køler fast til CPU'en, Tom81 der får endnu et flip eller Morten-Turi's psychomis af en kat der har ofret endnu et sagesløst dyr.

År 2008 var året, hvor jeg blev mindet om, hvilke dejlige mennesker der er på dette forum. Både i form af crew men også brugerne. Især Tom81 skal have tak for, at have opmagasineret mit ragelse hen over sommeren. En enormt flot gestus jeg aldrig vil kunne betale tilbage, hvor meget jeg end gerne ville. Det var godt at komme tilbage og skrive nogle artikler. Også selvom det med 'deadline' var en ret vag og til tider nem ting at glemme. Så stor undskyld til The Boss, jeg må stramme op på det idet nye år.

- Så tak til jer, tak for jeres tålmodighed og ikke mindst jeres selskab. Også selvom jeg sommetider har været skarp i vendingen eller lidt hurtig til at deaktivere.

 

2008

Off-Topic:
I kraft af ovenstående, i forbindelse mit nuværende job (som jeg forhåbentligt beholder, såfremt finanskrisen ikke holder ved), har jeg en lidt skæv arbejdstid. Jeg møder først kl. 15 og har fri igen kl. 24. Det er mandag til torsdag, og jeg har så til gengæld hele fredag fri. Dermed har jeg tilbragt en stor del af min tid online på forum, og det er næppe en hemmelighed, at jeg ret hurtigt overhalede Emillos indenom, og nåede 15.000 svar inden det nye år.

Nu skal det jo ikke være et bærende punkt, men jeg vil gerne påpege, at selvom jeg er OT-meisteren, så er der to andre som måske overhaler mig indenom.

Den ene er Tom81:
Oprettelsesdato: 19/02-07 - pt. 9.556 svar i forum.

Den anden er Saiot:
Oprettelsesdato: 23/7-07 - ptr. 6.132 svar i forum.

Sammenligner vi med undertegnede:
Oprettelsesdato: 7/6-02 - pt. 15.177 svar i forum.

Tom81 - har været en registreret bruger i rundt regnet 673 dage, hvilket giver omkring 14.2 svar pr. dag i gennemsnit.
Saiot - har været en registreret bruger i rundet regnet 519 dage, hvilket giver omkring 11.8 svar pr. dag i gennemsnit.
Undertegnede - har været en registreret bruger i rundt regnet 2.391 dage, hvilket giver omkring 6.3 svar pr. dag i gennemsnit.

For at regne lidt på det, fra dags dato: x = {antal dage}

y(tom81) = 14,2x + 9556
y(saiot) = 11,8x + 6132
y(nonig) = 6,3x + 15177

Hvornår har Tom så indhentet mig? Vi sætter ligningerne over for hinanden:
6,3x + 15177 = 14.2x + 9556 -> 5621 = 7,9x -> 5621 / 7,9 = 711 -> Dvs. om ca. 1 år, 11 måneder og 17 dage, har Tom indhentet mig.

Hva' så med Saiot?
6,3x + 15177 = 11,8x + 6132 -> 9045 = 5,5x -> 9045 / 5,5 = 1645 -> Dvs. om ca. 4 år, 6 mdr. og 5 dage, har Saiot indhentet mig.

... Så HwT's OT-meister kan nok godt tage den lidt med ro, noget tid endnu :-P

Spøg til side:
Vi mangler, for alvor, at se en udvikling inden for High-Definition til hjemmebrug. Statestikkerne viser, at selvom salget af high-definition formidlere er steget markant, så har langt de fleste en kr. 300,- Denver DVD-afspiller til at stå under TV'et. Værre endnu står det til inden for videokameraerne.

Det er måske heller ikke den store overraskelse, da langt de fleste stadig mangler at se de åbenlyse fordele, da teknologien stadigvæk er dyr. At Danmarks Radio/Regeringen så heller ikke har taget skridtet fuldt ud endnu, hjælper bestemt heller ikke på det. Det fåtal, der rent faktisk ser HD-materiale på daglig basis (og nej, Blockbuster, samt "Dem der fra nettet"-film tæller ikke), har selv oplevet problemer med ustabile net og et meget begrænset programudvalg.

 

2009

- Jeg håber, at jeg i 2009 vil kunne få skrevet et par interesseartikler. Jeg har, den seneste tid, kigget en del på game-engines, grafikkort og ikke mindst CPU'ernes ydelse. Jeg vil, på nuværende tidspunkt, gerne lette lidt på låget, og fortælle hvad der ligger og koger i artikel-gryden.

Først og fremmest er der en artikel der hedder 'iMac Wannabe'. Det er en simpel casemod-artikel, hvor jeg vil lave en computer alá en iMac. Altså dér hvor computeren sidder bag på skærmen. En af de største udfordringer har været, at få idé og praksis til at gå op i en højere enhed. Jeg har været omkring hyldekilometervis af hardware, og er endelig faldet på en god løsning. Så lander Nehalem, og så vågner der en Djævel i mig... Man kunne jo. Men nej. Denne gang må jeg stå fast, og føre projektet til ende. Det er et projekt jeg har gået og luret på, det seneste lange stykke tid, og tingene tager stille og roligt form.

Efter et par "Fuck_Nu_Nej"'ere, ser det endelig ud som om, at der er lys for enden af tunnellen. Tom81 har fungeret som en god aflastning, og når jeg var sur nok, kunne jeg bare begræde mine miserable forsøg på at lave et fedt casemod, til ham. Så endnu en kurdos til førnævnte.

Det er meningen, at computeren skal vandkøles, og de nærmere specifikationer kan I læse om i min profil: http://hwt.dk/userdetails.aspx?UserID=10654

Det næste to artikler, er nogle der længe har ligget mit hjerte på sinde.

Den første af dem, handler om CPU-begrænset grafik. Der verserer mange udtalelser og meninger, men i regelen er jeg mest interesseret i at se, om det er noget der har hold i virkeligheden. Der er jo visse logiske tilfælde, som kan udelukkes på forhånd. Det jeg søger er, at finde frem til en slags "generel" formel, hvor jeg muligvis vil kunne opstille en graf og dertilhørende database, vi senere kan bruge som reference, når vi råder og vejleder. Det er ikke sværere end det lyder, men jeg ser absolut ikke frem til alle de benchmarks der skal køres.

Den næste af de to interesseartikler, er ligeledes spil-relateret. Men den er endnu meget "uofficiel" og af hensyn til hvor dum jeg i forvejen lyder, tør jeg ikke afsløre mere, end at jeg vil gå i en dybere analyse i Phenom-enet "X3".

Sidst, men så absolut heller ikke mindst, er der jo min kameraguides, som jeg må se at få skrevet færdige. De ligger og bobler, og jeg må hellere få gjort noget ved dem, inden der går mug i møjet. Selvfølgelig, så kommer der forhåbentligt en masse nye dippedutter og himstregimser, som jeg skal gramse på og forbande langt ned et sted, hvor der er meget varmt og ejendomsmægleren hedder Lucifér til fornavn.

Jeg ser frem til år 2009 her på HwT. Ikke mindst den lille ny fra Intel, også kaldet "i7". Men for at være ærlig, så glæder jeg mig til at se AMD's modsvar. Der skal intet mindre end en "Athlon" til at vælte Intel af pinden. Men sidste gang, var det jo netop også da Intel var på deres højeste, at AMD luskede Athlon under radaren og samtidig havde Duron og Thunderbird. Ikke mindst AMD's grafik-devision, ATi, har bevist deres værd. De røde fra Canada, kan stadigvæk og ryster det ene fede kort ud af ærmet efter det andet. Jeg skal da ikke lægge skjul på, at jeg er særdeles stor fan af deres taktik. Levér nyeste teknologi, med tangerende og/eller bedre ydelse, til særdeles konkurrencedygtige priser.

Men så meget som hardware glæder mig, så meget glæder samarbejdet, dialogen og ikke mindst de vilkårlige svinere og besøg på skadestuen mig også. Så selvom jeg tilbringer meget tid i forum, så er jeg også enormt glad for crew. Hvis alle arbejdspladser var som HwT.dk - kunne Google godt gå hjem og vugge. Det kan godt ske, at de ser glade ud, når journalisterne kigger forbi. Men hoppeborge, Nintendo Wii og bordfodbold slår altså ikke Huddy, Emillos, Cornerrage &l Co. på en god dag. Det er Verdens skønneste mennesker, og der burde være flere af den slags til.

Hvis jeg er så heldig at beholde mit arbejde, og rent faktisk få mig en uddannelse af en art, skal der ikke herske tvivl om, at jeg får travlt. Jeg vil gerne, at både crew og forum tager godt imod Svedel77. Han er en mand med en masse gode idéer, og jeg ser frem til et lærerigt og produktivt samarbejde i de(t) kommende år.

Så jeg vil blot sige tak for dette år og pas nu godt på fingrene. Det er jo trods alt noget af det mest dyrebare vi nørder har, og kan I så ellers have en godt fest.

Med venlig hilsen
Allan "NoNig" Meineche, Viby J.

Johnny
 
Superbruger
Tilføjet:
04-01-2009 17:30:26
Svar/Indlæg:
2127/11
Hvor lang tid går der før den første bitcher over ikke at gide læse så lang en artikel? 🤡

Jeg læste det hele, og synes det er en kanon ide med en status over året der gik/tanker om det nye vi står i nu. Dog synes jeg klart at de personlige beretninger er mest interessante, idet vi jo alle har set hvordan det er gået med branchen, og næppe har så meget brug for en opdatering desangående.

Jeg bed dog også mærke i de af Nonig udtrykte tanker om artikler han havde i støbeskeen. Det lyder hamrende spændende, så du har bare at få sat handling bag ordene unge mand 😛


I skal have tak for det forgangne år, og held og lykke med 2009.


saiot
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-01-2009 17:43:52
Svar/Indlæg:
7111/480
haha den første artikel jeg er nevnt i 😀 det værste er jo næsten af se tom81 overhaler mig når manden har job mig bekent inde for militeret så håber ikke vi bliver angrabet mens han er på hwt og skriver 🤣
men tak for et godt år 🙂


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-01-2009 18:02:25
Svar/Indlæg:
7263/260
Meget laaaaaaaaaaaaaang læsning, læste lige hurtigt.

Allan, du burde forblive forfatter, det er vild så godt du skriver.
Jeg er bare glad for du er ved at have fundet dig selv, og du er glad for det du laver 🙂

Hvorfor har Emil ikke skrevet noget?. 🙂


anru2007
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-01-2009 18:22:55
Svar/Indlæg:
5891/423
#3 fordi emilios har tømmermænd 😛

God læsning specialt Allan, og self. alle jer andre :yes: :yes:
håber i får et godt kommende år i Crew, og flere artikler!


Mentos3
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-01-2009 21:32:03
Svar/Indlæg:
4230/89
#1 jeg kunne ikke tage mig sammen til at læse det hele... men skal nok lade være med at tude over det 🤡
det blev nok nærmere til lige hurtigt at skimte det meste 🙂


Btw, hvis i lige samler et par stykker til at sådan nogle,
samler i dem i en bog i kalder "en nørds dagbog" og så kan i sq da tjene penge på skidtet 😉


FSP
 
Superbruger
Tilføjet:
04-01-2009 22:42:27
Svar/Indlæg:
423/28
#2

Bare rolig... Hvis ikke jeg tager fejl, så er min kusine officer på den lille båd han sejler rundt i 🙂

Og hun skal nok holde ham i ørerne 😛


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
05-01-2009 06:32:58
Svar/Indlæg:
1630/101
Dejligt at se at I lægger "sjælen" i jobbet som skribenter.. hvad også fremgår af samtlige artikler 😀 . Forskellighederne med "øjnene som kigger" er forfriskende, i ser på tingene fra mange og spændende vinkler og så selvfølgelig med en masse humor og seriøsitet på samme tid, det gør stoffet læseværdigt og lærerigt.
Man håber da selv på et tidspunkt at komme i betragtning da jeg er handicapper på fuldtid.. men må sige at jeres artikler ikke er lette at nå op på siden af - og det er sgu'tte fedteri, et tak for et dejligt 2008 og tro mig, vi er mange som er glade for jeres initiativ til et spændende site med alt fra "missilaffyringer" på "The boss" til test af et videocamera (som jeg ikke købte, heldigvis) grundet store hænder 🤡 .
Takker for et spændende år.


[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-01-2009 07:13:31
Svar/Indlæg:
2175/21
altid dejligt at høre fra dig nonig , glemmer aldrig LANet oppe ved woody og din følsomme pivot skærm :D

husk lige at få arrangeret et oc.dk lan i år........