Test: Asus N20a

Bærbare d.  03. marts. 2009, skrevet af @ngler 0 Kommentarer.  Vist: 10272 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Rosenmeier.dk

Layout / Design

 

Asus N20A er under produktgruppen "superior mobility", hvilket selvfølgelig øger forventningerne til en lille let bærbar. N20A er en rigtig bærbar hvor der i modsætningen til Netbooks ikke er gået meget på kompromis. Derfor sidder der en kompetent P8600 Core 2 Duo fra Intel. Skærmen er en 12" der kan klare en opløsning på 1280x800 noget er standard opløsning som mange 15,4" skærme har. Selve rammen om skærmen er i en sort blank plastik, hvilket nærmest suger fedtfingre til sig, men smart ser det ud når den altså ikke er beskidt, dvs. de første 23 sekunder før man lukker den op fra ny af. Man kan selvfølgelig lige tage det med en klud, men det bliver man hurtigt meget træt af. I toppen af skærmen findes der et webkamera af typen som ikke kan vippes hvilket alt andet lige gør det lidt svære at få den rette vinkel, men det er bedre end ingenting. Som mange andre har Asus ikke valgt at lave en lås på skærmen.

 



Farven i vores testversion er en underlig brun messing/kobber farve i stykket omkring touchpadden. På ydersiden er den en mere neutral sort farve. Gennemgående er at der er et hvidt dryp mønster både indeni og udenpå , hvilket godt nok bryder farven, men om det er pænt er vist en smagssag. N20A kan dog også fås i andre farver - heldigvis kan man fristes til at sige. Selve låget er af samme glatte plastik som resten af skærmrammen. Det ser fint ud, men det bliver lige så hurtigt fedtet og endnu værre det er ikke super resistent over imod ridser. Det er dog ikke så meget anderledes end man ellers ser på andre bærbare, men alligevel når Asus skriver at det er en "super mobility" computer , så ville det være rart at den var super resistent.

 


Tastaturet har masser af genveje via fn tasterne, og der er endda genvejstaster ved skærmen, bl.a. en brugbar til styring af strømprofil. Selve tastaturet er kendetegnet ved at være relative lave taster, som ikke har et specielt langt tasteanslag. Det betyder at man ikke skal trykke så hårdt for at skrive. På trods af dette er feedbacken rimelig god. Touchpadden er rimelig stor med to store sølvknapper, der ligesom skærmen holder på fedtfingre. Scroll kan touchpadden selvfølgelig også.

 



På højre side er der et optisk drev, nærmere betegnet en DVD brænder med LightScribe. Øretelefoner og mikrofon indgang er der også. En enkelt USB port og til Kensington lås er der også. Det er rart at USB porten ikke er vendt lodret.

 

På fronten er der blevet plads til en kortlæser. Hovedtelefon indgang kunne være rar at have på fronten. En anden detalje er at der faktisk også er huller til udluftning.


På venstre side er der alle de lækre detaljer. Her er der eSATA, HDMI og to USB porte. Strømmen skal også sidde her ligesom der er en manuel switch til trådløs netkort / Bluetooth.


På bagsiden er der netkort og VGA udgang.

 



Under batteriet er der indgang til simkort, da N20A også kan fås med indbygget Turbo3G modem, hvilket er et must når man er på farten og ikke gider at bøvle med diverse USB modems.

Med Asus N20a er der flere sikkerhedsfeatures, bl.a. den velkendte fingeraftrykslæser, men også ansigtsgenkendelse, hvilket må siges at være ganske nyskabende for bærbare.

Som alle andre bærbare så er N20a også overklistret med forskellige klistremærker, bl.a. Centrino mærket. På Asus hjemmeside, er der link til Centrino 2. Dette må skyldes at vores testeksemplar næsten er en Centrino 2 maskine. Centrino 2 har en Penryn med 1066MHz bus, hvilket N20a også har, ligesom x4500 integreret grafikchip, hvilket følger med GM45 chipsættet. Grunden til at vores testeksemplar ikke kan kaldes for Centrino 2 er at det trådløse netkort er 4965AGN og ikke 5100 serien. Dette kommer dog i den endelige version af N20a der derfor er Centrino 2.