Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Rosenmeier.dk

Software

 

Da det er et pre (review) sample, kan softwarepakken godt være lidt anderledes end det som der var med. Derfor er der taget udgangspunkt i specifikationerne fra Asus. 

 

Asus Probe

Asus Probe kender de fleste Asus ejere, da det også fandtes (i en mindre pæn udgave) selv i Socket7 dagene. Probe giver mulighed for at overvåge hvordan systemet har det.  

 

 

Asus Win flash

Gør det muligt at opgradere BIOS via Windows, en dejlig ting, så man ikke skal rode med alle mulige bootCD'ere mm. Vores presample skulle dog nulres lidt for at godkende den nyeste BIOS (da modellen stod som N20 og ikke N20a). 

 

 

ASUS CopyProtect

CopyProtect gør det muligt at låse forskellige muligheder for at tage kopier fra din harddisk. Ganske smart hvis man ikke altid holder øje med sin maskine (og glemmer at låse den inden man går). Det er ihvertfald langt mere elegant end at fylde USB porten med lim. 

 

ASUS SmartLogon 

Asus Smartlogon er noget jeg ikke tidligere har set på en bærbar, nemlig ansigtsgenkendelse. Ideen er rigtig god, da de fleste bærbare alligevel har et webkamera. Ligesom fingeraftrykslæseren skal man lære programmet hvem man er, og hvilket logon man er tilknyttet. Desværre var ikke alle drivere tilgængelig på vores testversion, så derfor virkede webkameraet ikke :( 

 

ASUS Net 4 switch

Asus har ligesom mange andre deres helt eget net-profil program, hvor man nemt kan skifte mellem forskellige netværksprofiler. Det er ganske smart da man f.eks. måske har fast IP på arbejdet, og DHCP hjemme. 

 

Asus Power4Gear eXtreme

Under dette navn finder vi Asus' eget strømstyringsværktøj. Hvis man har Vista, er der ikke meget at komme efter, udover den dejlige feature at man kan skifte mellem strømprofilerne vha. en genvejstast - faktisk 2, da man via Fn tasterne også har en genvej ekstra. 

 

 

Asus Live Update

Som mange andre Asus produkter, så kan man opdatere N20a via nettet med drivere etc. 

 

Asus Multi-Frame

Gør det muligt at styre ekstern skærm på sin Asus. 


ASUS Life Frame 3

Er et program til at  bruge det indbygget webkamera. 

 

Asus Data Security Management(ADSM)

ADSM er Asus' navngivning af forskellige sikkerhedslag, hvor TPM (Trusted Platform Module) er en del af hardware. Fingeraftryk er næste trin etc. 

 

ASUS Splendid

Er et farvestyringsprogram så farvene bliver bedst mulige. 

 

Udover alle Asus mere eller mindre egne softwareløsninger er der også Cyberlink DVD suite som må siges at være velkommen. Nero skulle også være at finde i pakken. 

 

Express Gate

 

Inde i Asus N20a og enkelte andre Asus modeller ligger der en lille flashchip i BIOS, med sit helt eget styresystem. Vi husker måske svagt de bærbare og stationære som kunne afspille CDer uden at tænde for operativsystemet i gamle dage. Asus har med Express Gate taget denne feature til et helt nyt niveau.... med hjælp fra Splashtop. Splashtop er udvikleren bag dette system, som også kan findes på Asus motherboards og enkelte bærbare hos konkurrenterne Lenovo og VoodooPC. 

Express Gate som Asus kalder det - er et linux styresystem som køres fuldstændig uden om det operativsystem, som man ellers vil installere på harddisken. En særlig powerknap gør det muligt at boote direkte til Express Gate (vi kalder det EG fremover). 

 

Det der først møder en i EG er hele 6 applikationstyper, nemlig:

 

Web - Her kan man browse via en full feature version af Firefox. Da EG også understøtter forskellige netværkstyper, som trådløs og alm. RJ45 så kan man gøre det via dette. Hvorvidt Bluetooth og 3G / USB modem understøttes vides dog ikke. 

 

Music - Her kan man høre sine musikfiler fra enten harddisken eller ekstern disk (USB).

 

Online Games - her kan man spille online spil. 

 

Photo - På samme måde som music, kan man se sine billeder enten fra harddisken eller ekstern disk. 

 

Chat - Vha. af Pidgin chatprogram (kendt af mange Linux brugere) får man adgang til MSN, ICQ og mange flere chattyper. 

 

Skype - Her kan man ringe vha. af skype. 

 

EG kan ikke køre parallelt med f.eks. Windows, så man skal enten køre EG eller sit primære styresystem. For den undrende bruger er hele konceptet i EG at man hurtigt kan komme ind og lave enkelte opgaver uden at skulle vente på at Windows skal loade etc. Man må håbe at der i fremtiden kommer tilføjelser til EG, hvor man f.eks. også kunne gendanne filer, tage backup , geninstallere Windows eller lign.