Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: DFI
DK distributør: MMD

BIOS

 

Jeg siger det som det er. Jeg frygter altid DFI bundkort og deres som regel meget omfattende antal parametre, der hurtigt kan gøre et OC forsøg til et mareridt når man forsøger at huske de mange indstillinger. I denne omgang har man dog modereret sig med antallet af muligheder, og et eller andet sted kan jeg kun bifalde det.

 

 

DFI har her brugt en standard Phoenix Award BIOS, og selv bygget videre. Der er især to menuer der er vigtige. Den ene er Genie BIOS delen, der indeholder alle parametre til overclocking/tweaks. Og under den, CMOS Reloaded menuen hvor du kan gemme op til 4 forskellige indstillinger, som du efterfølgende kan vælge i Windows med den medfølgende AutoBoost software.

 


 

Til dem der ikke har lyst til selv at forsøge med OC er der fra fabikken lagt nogle moderate indstillinger ind for både 920. 940 og 965 cpu'erne. Baseclock hæves til 150MHz og Vcore hæves en smule. Det burde de flest CPU'er kunne følge med til. Men skal du have udnyttet det fulde OC potentiale må du i gang med den manuelle metode. Og her giver DFI dig rig mulighed for at lege. Genie BIOS delen er inddelt i en forside der tager sig af timing, clock og multipliers på selve CPU'en, og øverst nogle undermenuer, der tager sig at specifikke indstillinger for CPU, RAM og de enkelte spændinger til systemet.

 

 

Første undermenu er CPU-features.

 

 

Her kan du vælge om Speedstepping, C1E, Execute Disable Bit og de andre specielle Intel parametre skal være aktive. Du kan også vælge at slå en eller flere kerner fra i CPU, og du kan slukke for Hyperthreading hvis du ønsker det.

Resten af indstillingerne for CPU ligger i hovedmenuen.

 

 

Op til 250MHz bus og mulighed for at sætte opstartshastigheden til en lavere værdi end dit endelige overclock. Det gør det nemmere for systemet at starte.

Næste undermenu er til justering af RAM-timings.

 


 

Her har man før set DFI gå umådeholdent amok med antallet af parametre, men i denne omgang er det til at overskue. Du finder de mest gængse ram timings, og et lille udvalg af sub-timings.

Der er også rig mulighed for at justere på spændinger.

 


 




 

Og der er mere endnu. Med andre ord rig mulighed for at lege med indstillinger for spændinger. Det er ikke alle parametre der giver mening i første omgang, så prøv dig frem.

PCIe bussen kan også få lidt ekstra fart på.

 


 

Og nederst i hierakiet kommer så dram-frekvensen med op til 16x multiplier, og uncore frekvensen.

 


 

Du har mulighed for at lave backup af dine BIOS-indstillinger og meget andet med den medfølgende software. Mere om det på næste side.

 

Storm
 
Overclocker
Tilføjet:
01-05-2009 11:02:05
Svar/Indlæg:
62/5
"SuperPI testen trækker på en enkelt kerne, og skal beregne 1 mio decimaler på brøken 22/7 på kortest mulig tid."

Ahhh, skulle vi nu ikke lige få skolepengene tilbage. Det er vidst ikke helt rigtigt og troede egentlig denne "tilnærmelse" blev aflivet når man nåede 4. klasse.

PI, er en matematisk konstant og definerer forholdet mellem en cirkels omkreds og dens diameter. Der er dog "regnestykekr" der kan tilnærme sig tallet PI, og der er 22/7 IKKE et af dem der er særligt gangbare, da det allerede fejler på 3 decimal efter kommaet. Hvis man endelig skal bruge en brøk er 355/113 endnu bedre. Dog bliver det aldrig som at bruge lommeregnerens indbyggede PI funktion da den har enddu flere decimaler korrekte (Fra 8 og op til mindst 99)


Nå ikke så meget med bundkortet at gøre, men syens bare lige det skar i øjnene. Men på den anden side aner jeg ikke om selve programmet der bliver brugt i testen rent faktisk regner brøken 22/7 ud med 1 mio decimaler, men dertil kan min skolelommeregner gøre det væsentligt hurtigere end 10 sec.


MadsAG
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-05-2009 21:13:04
Svar/Indlæg:
5421/53
#0 Tak ! Det er første gang jeg har forstået hvad disse "Q-Connecters" er til for 😀

Og fed test :)