Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: Interdata.dk

Software

 

 

Software: 

MSI har vedlagt deres sædvanlige MSI LiveUpdate software i version 3, sammen med MSI Live Monitor. Sidstnævnte kan sættes til, at chekke efter ny BIOS, driver og Utility opdateringer, som man nu ønsker dette. Og rent faktisk var MSI lidt af en pionér på dette område, da de var først på markedet med hardware der kunne opdateres BIOS på via Internettet. På den medfølgende software-CD er der underligt nok medlagt prøve/trialversioner af hhv. PowerDVD 7 og Cyberlink DVD Solution, samt  60 dages Norton Internet Security 2009. Det lugter desværre lidt for meget af reklame, da et DVD-afspiller program i fuld version ville have været meget godt. Ligeledes kunne MSI også godt have vedlagt et års abonnement på Norton Internet Security nu den er med på CD'en. Ifølge min mening kunne de godt have udeladt reklamesoftwaren, men måske er det den der har betalt for det medfølgende spil?

MSI's egen software kan I se screenshots af på billederne herunder:

 

 

Drivere:

På driversoftwaresiden ser alt ud, som det plejer for AMD/ATI-kort. Så de fleste der er vant til at bruge AMD/ATI-kort vil føle sig hjemme hér - eneste ændring i min reviewer driverpakke er et nyt splashscreen design ved installationen af Catalyst-pakken. Samtidigt er ATI’s CCC-panel nemmere og mere kompakt at navigere rundt i, end NVIDIA’s - i hvert fald iflg. min personlige mening. Der er masser af muligheder for, at indstille på alt man kunne ønske sig. Og særligt indenfor området til tilslutning af TV eller andre skærme, har AMD/ATI virkelig gjort meget ud af, at man kan indstille på alle relevante parametre. Og softwaren er dejlig kompakt og gennemskuelig - alle kan virkelig være med her. Selv "Hr. og Fru Jensen" vil kunne finde ud af, at tilslutte og indstille dette kort helt uden problemer! Driverne er klippestabile og fungerer fuldstændigt upåklageligt. Før nogen begynder, at stille spørgsmål så er det ganske korrekt set, at billederne af CCC-panelet er genbrugt fra HD4770-testen, da intet har ændret sig siden sidst hér. På Linuxsiden fås der pt. version 9.5 af Catalystpakken med grafisk interface - og også her er driverne klippestabile.

 

  

 

Look-and-feel mæssigt deler min kæreste ikke denne holdning. Hun synes NVIDIA’s højreklik-på-tray-ikonmenu er tydeligere, samt at det store kontrolpanel er mere nemt, at navigere i. Og da hun samtidigt ser lidt dårligt og bruger briller, finder hun at ATI kunne lære af NVIDIA og indsætte ikoner i højreklik-på-tray-ikonmenuen, samt benytte større skrifttyper i ATI-kontrolpanelet. Til gengæld finder hun, at hun som brillebruger synes langt bedre, om ATI’s valg af farver i software og menuer. Her er den røde farve bedre og mere ”sigende” for funktionen, mener hun. Så fik I lidt at vide om ”useability"-designet af AMD/ATI's driverpakke.

 

 

Her følger en yderligere, dybegående gennemgang af Catalystpakkens indhold og funktionalitet, skrevet af Emillos:

 

 

Første punkt er "Information center", hvor man kan se nyttige ting som driver version, samt hvilken Direct3D- og OpenGL-version man kører med. Yderligere er der mulighed for at se kortets nærmere specifikationer. Deriblandt clockfrekvenser, ramtype og endda BIOS-version. Alt sammen sat op på en overskuelig måde.

 

 

Under Displays Manager kan man vælge hvilke skærme man ønsker at køre med, og i hvilken opløsning og opdateringshastighed de skal køre med.

 

 

I Digital Panel kan vi bl.a. stille på farverne, når der skal vises film. Man kan også tvinge sin skærm eller sit TV, til at køre i forskellige HDTV-formater.

 

 

 

Men det er naturligvis under 3D vi finder de spændende sager. Her kan man stille på den obligatoriske Ydelse/Kvalitet-prioritering. Også her finder vi Anti-Aliasing, der både kan udføres med forskellige metoder - hhv. Box, Narrow-tent, samt Wide-tent. Sidstnævnte er den virkelig aggressive metode, hvor pixels fanger hele halvdelen af sin egen farvekode hos naboerne. Narrow-tent er mindre aggressiv og finder 33% af sin farvekode ved siden af. Den sidste kaldet Box, som den står til som standard, er den gamle tunge almindelige Anti-Aliasing. Mere præcis, men også tungere, og mere sløvende. Man kan også slå Adaptive Anti-Aliasing til, hvilket forbedrer billedekvaliteten en hel del. Anisotropic Filtering er der naturligvis også blevet gjort plads til.

 

 

 

Avivo-punktet er stedet hvor man for alvor fintuner sine filmvisningsindstillinger. Her kan der stilles på alt fra deinterlacing til diverse farver og lysstyrker.

 

 

ATi Overdrive er et eksempel på, at man hos AMD/ATi prøver at fange nogle af entusiasterne ind som kunder. I modsætning til hos nVidia, hvor man skal hente et eksternt program for at overclocke, er der indbygget et overclockingsværktøj i CCC. Auto-tune er der selvfølgelig til nybegynderne, men man kan uden problemer også selv stille på de enkelte frekvenser. Endvidere er der blevet plads til smarte features, såsom temperaturovervågning, GPU-aktivitetsniveau, samt overvågning af blæserhastighed.

Vi går videre til Test og Overclocking da vi nu er færdige hér:

NKristensen
 
Overclocker
Tilføjet:
02-07-2009 13:59:52
Svar/Indlæg:
45/0
"Dette viser déls at der er tale om et reference kort og ikke et Asus selv har bygget fra bunden af, og déls også at vi inden længe kan forvente at se ATI-brandet aflivet fuldstændigt hos AMD."

Fail 😀


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af NKristensen d. 02-07-2009 14:00:44.


WinterSilence
 
Overclocker
Tilføjet:
02-07-2009 19:48:43
Svar/Indlæg:
499/175
Skrivefejl da kortene bliver sammenlignet i design 😉


Johnny
 
Superbruger
Tilføjet:
28-07-2009 11:11:46
Svar/Indlæg:
2127/11
"Kortet er 10 cm langt og dertil kan du roligt lægge ca. 3-5 cm til PCI-e strømstikkene."

Jamen dog.. Så kan det også være i mit bette Antec Solo kabinet 😛 Smutteren er hentet fra "Layout/design", anden sidste afsnit.

Der ud over: point for en temmelig grundig og veludført test. Ligeledes lækkert at se at du inkluderer strømmålinger, og ikke mindst varmede det mit hjerte at du havde inkluderet en smøre om strømforbrug ift miljøspørgsmål. Der er dømt god stil :yes:


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Johnny d. 28-07-2009 11:12:10.


saiot
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-07-2009 22:24:27
Svar/Indlæg:
7111/480
Zotac GTX-285 AMP! Bare i Entry-testen er der hele 20.000 points til forskel. Men dette skyldes alene, at Zotac GTX-285 kan gennemføre 3Dmarks PhysX deltest. Og denne teknologi understøtter AMD/ATI altså ikke (endnu).
så er det vil ikke svære en af teste nvida kort uden PhysX vile også give et beder bilet i alle spil eller bare bruge gpu scoren er vil letes da det jo er en anmelse af et grafikort PhysX komer under cpu score 🙂