Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Nordisc Distribution

Software

 

På den medfølgende driver cd fandt vi kun et program vi synes var spændende. Det drejer sig om EasyTune6 programmet, som kan OC on the fly fra Windows. Der var selvfølgelig også andre programmer, så som biosupdate programmer, og programmer til at holde dit Gigabyte software up to date. Disse programmer giver alle stort set sig selv, så vi vil undlade at gå i detaljen med disse.

 

         

 

Det første billede man bliver mødt med er CPU fanebladdet, hvilket minder meget om CPUz, og det er da også bare lige til at stille de forskellige informationer om CPUen op med. Det næste faneblad er ram fanebladet, intet specielt her.

 

         

 

På Tuner siden kommer det sjove, vi startede med at skifte mode til Advanced, hvilket gjorde at Ratio, Memory og PCI-E blev frigjort, i Easy har man kun FSB at lege med, mere om dette senere. Man kan også ændre voltage direkte i windows, men jeg blev dog lidt skuffet over at se, at de har udeladt Nordbro voltage, så er det ikke langt du kommer på fsben i hvert fald. Man kan enten selv skrive tallene direkte ind i felterne, eller man kan bruge slideren til at indstille værdierne.

 

         

 

Graphics var jeg lidt mistænkelig ved, om det reelt virkede, men da jeg hev slideren op til 700 Mhz core fulgte grafikkortet helt automatisk med, også selvom det var et Asuskort. Den næste fane er Smart fanen, og det er den eneste fane jeg ikke kunne få til at virke. C.I.A 2 var ikke "tændt". Nedenunder har man Smart Fan, og sætter man den over på Advanced, så kan man selv bestemme hvornår ens fans skal slukke, hvornår de skal starte, og i hvilket spænd de skal variere hastigheden for til sidst at ramme højeste hastighed.

 

Monitor siden fungerer ligesom den del vi ser i BIOS. Den lavede dog en fejllæsning på CPU, da denne reelt var 29 grader, men går ud fra at det kan have været en diode lige ved CPUen den nok har målt på.

 

         

 

Til sidst tester vi lige om det hele nu også virker, og det gør det. Jeg trak i slideren, og kørte ratio fra 14 til 15 - trykkede på den blå Set-knap, og resultatet er vist til højre. Ganske imponerende. Dog er det lidt ærgerligt at de ikke lige har fået plads til de sidste volt indstillinger, når man nu kan ændre på de andre. Jeg tror dog det kan skyldes at programmet ikke er helt klar til 785G chipsettet, da jeg ved at EasyTune tidligere har haft muligheden for bundkort volt indstillinger.

På næste side kigger vi nærmere på hvad dette bundkort yder.

(FIH)
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-10-2009 07:41:47
Svar/Indlæg:
2687/71
fin artikel 😀

altid rart med lidt kritik i stedet for guld og grønne skove.....eller det der

tænker mere og mere på at skaffe et kort med 785 chipset til mediecenter.

og du har ret i at det ligner en softice der er blevet dyppet i komponent spanden 😕

de kunne i det mindste have brugt samme slags PCI-E slots, eller jeg ved self ikke om der er direkte forskel på dem? udover udseende.

+ placeringen af de 3 USB stik midt på kortet giver da heller ikke nogen mening?

der har ASUS skudt papegøjen mht design af bundbrædtet, dog syntes jeg at 8pin til cpu sidder ganske fornuftigt hvis man smider en middelstor køler på?

eller er det bare synsbedrag?

men alt i alt en fin artikel, keep it up :yes:


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
27-10-2009 09:54:16
Svar/Indlæg:
2672/468
Reelt er begge PCIe slots på x16 speed, men smider du et grafikkort i den ene, som kører x16, så er der kun x4 tilbage til den anden. Men derfor kunne man vel stadigvæk godt have valgt lidt andre farver.

Placeringen er de 3 USB stik er direkte ussel.

Asus kortet er billigere, og ser meget bedre ud, og så har det eSATA. Ydelsesforskellen på 3-4 Mhz fsb er jo intet problem, så længe man holder sig til BE modellerne.

8 pins strømstikket sidder rigtig fint, og er let at pille af og sætte på uden at afmontere køler.