Layout / Design
Alle bundkortene i P8P67 serien er holdt i en mørk brun printkortfarve, afbrudt af blå aluminums køleprofiler og blå, sorte, samt hvide stikforbindelser/sokler. Det giver et meget homogent udseende der klæder elektronikken, uden at være for meget bling bling.
Kigger vi nærmere på området omkring cpu soklen, så kan vi se at en del af komponenterne er gemt af vejen under køleprofilerne.
Der er brugt 1. klasses komponenter hele vejen igennem og alle kondensatorer på bundkortet er af solid state typen, der kan klare høje varmegrader og belastninger bedre end de gammeldags elektrolyt typer.
Der er 8 SATA tilslutninger på bundkortet. 4 styk SATA-300 og to SATA-600 der er indbygget i P67 chipsettet, og yderligere 2 SATA-600 porte fra en Marvell controller.
Midt mellem SATA portene og 24pins ATX power stikket sidder det lille 20 polede stik til USB 3.0 front boksen, men om boksen kan købes ved siden af vides ikke i skrivende stund.
Bevæger vi os lige forbi strømstikket, finder vi en Mem-OK knap og en EPU on/off knap i hjørnet. TPU on/off knappen er nu flyttet ned under den sidste PCI sokkel sammen med de interne USB connectors.
Mem-OK knappen kan du aktivere hvis du har skiftet ram eller har pillet ved hastighed og/eller timings på ram og bundkortet herefter nægter at starte. Så sørger funktionen for at nulstille dine ramindstillinger og få liv i systemet igen.
TPU knappen bruges til den automatiske overclocking funktion. Du kan vælge at bruge knappen eller du kan aktivere funktionen i AI Suite programmet under Windows.
EPU knappen gør populært sagt det modsatte af TPU knappen, nemlig at sørge for at systemet bruger mindst mulig strøm. Du kan dog sagtens have begge funktioner aktiveret på samme tid.
Der er blevet plads til 2 PCIe x1 sokler, 3 gammeldags PCI og 2 PCIe x16, som enten kan køre som 1x16 eller 2x8. P8P67 understøtter kun Crossfirei dual gpu konfiguration, ikke SLI.
På IO panelet finder vi et udvalg af stikforbindelser og udtag til USB, lyd, LAN osv.
Her er tæt pakket. Der er et enkelt PS/2 stik der kan bruges til enten mus eller tastatur, men de fleste er vel efterhånden gået over til USB enheder. Der er 8 USB stik på bagpladen, heraf 2 USB 3.0 (de blå USB porte). Den blå tingest øverst i tredie række, er Bluetooth antennen.
Jeg synes det ser rigtig fornuftigt ud, både med udseendet og de mange funktioner der er inkluderet. Selvom der er en mindre strømforsyning til CPU i forhold til Deluxe udgaven, er 12+2 digitalt styrede faser stadig kraftige sager på et bundkort. Det ligner et godt køb.