Test: LetNet 2

Tilbehør d.  06. oktober. 2011, skrevet af Pizzadude 6 Kommentarer.  Vist: 15389 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 599,00
Produkt udlånt af: Novabook
DK distributør: Novabook

Introduktion

Computer og internet er i dag blevet hvermandseje, og efterhånden kan de fleste ting ordnes via computeren derhjemme. Dette gælder blandt andet også for det offentlige, hvor borgerne i stadigt større grad opfordres til at kommunikere med stat og kommune digitalt frem for via post eller personligt fremmøde. Det samme gælder også bankerne, der med gebyrstigninger prøver at få folk til at gå væk fra bankbøger og besøg i banken, for i stedet at ordne tingene via netbank eller i en automat.

For de flestes vedkommende er dette ikke noget problem, og de fleste vil nok også finde det lettere at betale regningerne over netbank, eller indsende blanketter og forskudsopgørelse via nettet. Der findes dog stadig personer, der ikke er vokset op med computere og internet og først nu skal til at lære at bruge det, og måske især for ældre kan dette være en svær opgave at give sig i kast med.

 

www.letnet.com

I dag skal vi se på et produkt, der gør det let at komme i gang med at bruge internet og computer for første gang, ved at samle de vigtigste funktioner i en samlet og let tilgængelig pakke. LetNet Aps der udvikler dette software startede i 2007, og er nu nået til anden version af programmet. LetNet har omkring 10.000 brugere, og der kommer både flere brugere samt opdateringer og nye funktioner til.

For at understøtte udbredelsen af programmet, og gøre det endnu lettere at komme i gang med at bruge nettet, har LetNet indgået samarbejde med danske Novabook. Novabook tilbyder således en af deres bærbare computere, særligt til LetNet og med programmet pre-installeret. Novabook har lånt os et eksempler af deres Novabook LetNet til denne test, lidt senere vil selve maskinen også blive testet.

LetNet findes i både en gratis og en betalingsudgave, hvor den gratis version naturligt nok har begrænsede funktionalitet i forhold til den fulde version. I den gratis version er der ikke meget andet end internet og e-mail, men den fulde her ud over blandt andet inkluderer tekstbehandling, samt afspiller og viser af billeder musik og video. Se specifikationer og den fulde sammenligning herunder:

 

 

Gratis

Fuld

E-mail adresse ('@letnetmail.com')
Sprog: Engelsk, Dansk og Tysk
Internet
E-mail
7-Kabale
Dokumenter med tekstbehandling og PDF fremviser  -
Fotoalbum med fremviser  -
Musik med afspiller  -
Videoer med afspiller  -
Backup (Sikkerhedskopiering)  -
Indstillinger  -
Webmail (*)  -
Programopdateringer
E-mail support (Dansk/Engelsk)
     

(*) Med LetNet Webmail kan du læse og sende e-mails fra en hvilken som helst computer, f.eks.hvis du er ude at rejse. Webmail forventes klar til efteråret 2011.

KinGzeDK
 
Superbruger
Tilføjet:
06-10-2011 07:17:21
Svar/Indlæg:
411/7
Product of the year!

Den må jeg ud og have! Ligesom de 80% andre ting som bliver anmeldt her 🤣


balder
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-10-2011 16:08:32
Svar/Indlæg:
367/3
Pudsigt... det får ikke topkarakter på et eneste punkt - og stadig er det årets bedste stykke software?! Eller er det mig der misforstår noget 😲


Notika
 
Superbruger
Tilføjet:
06-10-2011 16:38:13
Svar/Indlæg:
649/37
OnTopic:
Programmet ser da meget spændende ud. Men til en pris på 599,- vil de fleste nok kigge efter andre programmer af lignende slags.

OffTopic:
Fandtes der egentlig ikke en side man kunne gå ind på for at se alle de testede produkter gennem tiden, på en lang liste? Eller husker jeg forkert?

Jeg er også enig i at det virker ret så lidt gennemtænkt at give alle de testede produkter den omtalte "product of the year".


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
06-10-2011 17:56:32
Svar/Indlæg:
5363/442
#1-#3 Sådan er det nu engang her på siden, vores sølv, guld og platin awards er også en "product of the year award"..

#3 Du kan jo finde dem under artikler, men det er nok denne her side du refererer til: http://hwt.dk/Awards.aspx

🙂


Notika
 
Superbruger
Tilføjet:
06-10-2011 20:29:48
Svar/Indlæg:
649/37
#4
Det var lige netop "Award"-siden jeg tænkte på 🙂

Men har I ikke haft en side, hvor det hele står "kun" med overskrifterne, på listeform? 😀


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
11-10-2011 16:02:20
Svar/Indlæg:
5363/442
#5 Det mener jeg ikke at kunne huske vi har haft, det tætteste er nok. http://hwt.dk/Literature.aspx?... 🙂

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Pizzadude d. 11-10-2011 16:03:09.