Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3870,00
Produkt udlånt af: Samsung
DK distributør: n/a

Konklusion

 

 

Den nyeste rene Google smartphone, er uden tvivl en af de bedste Android baserede smartphones på markedet, i hvert fald indtil Android 4.0 begynder at dukke op hos konkurrenterne. Der er nogle få punkter, hvor der er forbedringspotentiale, men disse småting overskygges langt af den fantastiske skærm, det forbedrede styresystem og alle de andre gode ting denne telefon tilbyder.

Innovation/Teknologi - 4
Galaxy Nexus er primært udviklet for, at Google kan vise alt det, som den nyeste Android version kan. På softwarefronten er telefonen således også fuld af nyskabelser, og der bliver fulgt op med hardware der understøtter de nye funktioner. På hardwaresiden er der dog visse småting der trækker lidt ned, for eksempel kameraet og at lagerpladsen ikke kan udvides.

Bundle/Tilbehør - 3
Det medfølgende tilbehør er rimelig standard, bestående af lader, datakabel, manual og headset. Det trækker lidt op, at datakabel og lader er kombineret, men der skal mere til for at tilbehøret for alvor hæver sig over gennemsnittet.

Design/Layout - 4
Designmæssigt kan jeg rigtig godt lidt den store flotte AMOLED HD skærm der buer let, den lave vægt og det tynde design. Det meste af telefonen af plastik, men da dette mere eller mindre er standard, vil jeg ikke lade det trække ned. Det sidste point ryger til gengæld, da skærmen ikke er lavet af det ekstra holdbare gorilla glas, man ellers ser på rigtig mange smartphones i dag.

Software - 5
Den nye version af Android er en stor forbedring i forhold til tidligere, og man kan mærke at Google efterhånden er ved at finde en opskrift, der virkelig virker. Der er plads til forbedringer, men hvis du er ude efter en smartphone med Android, så skal du gå efter den nyeste version. Med Galaxy Nexus får man desuden den rene Android oplevelse, uden producenternes forskellige modifikationer, der ikke altid er for det gode.

Ydelse - 4
Ydelsen er i den høje ende, og god nok til at sikre en fuldstændig flydende oplevelse og kræfter nok til alle opgaver. Ydelsen er dog nok ikke helt på højde med Galaxy S2, eller de nye smartphones der kommer på gaden i denne tid.

Pris - 2
Prismæssigt ligger Galaxy Nexus på lige under DKR 3900,- uden abonnement - det billigste sted på nettet. Det er ca. DKR 400,- mere end Galaxy S2, men dog omkring DKR 1000,- mindre end en iPhone 4S. Hvis man går efter en Android baseret smartphone, gør prisen at andre modeller nok giver lidt bedre værdi for pengene.

  


 

UK summary

 

The newest all-Google smarthpone is without a doubt one of the best Android based smarphones on the market today, at least until the moment Android 4.0 is standard among the competitors. There is a few things that could be improved, but that is minor things being eclipsed by the amazing screen, the improved operating system and all the other good things about this phone.

Innovation/Technology - 4
The purpose of the Galaxy Nexus is mainly to show what the newest Android version can really do. Regarding the software this phone is hence filled up with new features and hardware that makes the best of the changes. When it comes to the hardware, there is however a few things that could be better for instance the camera and the fact that you can't expand the storage space. 

Bundle/Accessories - 3
The bundle is more or less what you see on all phones today as it consists of a charger, data cable, manual and headset. On the plus side counts that the charger and data cable is combined, but it would take more to get more than a grade of three.

Design/Layout - 4
The greatest asset regarding the design is the beautiful contour AMOLED HD screen, the low eight and the thin body. Most of the phone is made out of plastic, but since that is pretty much the case with all smarthones nowadays I am not going to let that affect the grading. The fact that the screen is not the extra durable gorilla glass as most other high end phones today does on the other hand affect the final grade a bit. 

Software - 5
The new Android version is a huge improvement compared to earlier versions, and you get the feeling that Google have found a recipe that really works. There is still room for improvement, but if you are looking for an Android based smartphone this is definitely the Android version you want. Furthermore, Galaxy Nexus gives you the basic Android experience without any modifications.

Performance - 4
The performance is among the best, and good enough to make the interface completely smooth and accomplish any task you would like it to. The performance is however not quite as good as the Galaxy S2, or the high end smartphones just being released.

Price - 2
The Galaxy Nexus costs a bit less than DKK 3900,- for the phone alone at the cheapest store online. That is about DKK 400,- more than a Galaxy S2, but also around DKK 1000,- less than an iPhone 4S. If you are going for an Android based smartphone then other models might give you a bit more value for money than this one.




Test: Samsung Galaxy Nexus
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør3
Design - Layout4
Software - BIOS5
Ydelse4
Pris2
Samlet73%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
Mr.
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-03-2012 09:06:11
Svar/Indlæg:
4107/224
Det var faktisk en af de mobiler jeg virkelig havde overvejet at købe, men jeg tror bare jeg hopper fra. Til den pris og hvad den tilsyneladende kan, så er der bedre alternativer.

Overvejer kraftigt den nye Galaxy Note i stedet 🙂


MaddPirate88
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-03-2012 10:27:47
Svar/Indlæg:
2576/125
Eller den nye HTC One X. Den regner jeg med erstatter min 3GS.


Emze
 
Superbruger
Tilføjet:
19-03-2012 10:48:35
Svar/Indlæg:
666/100
Nu er der lige nogle fejl..

For det første så har 16gb udgaven ikke lte..
Den eneste udgave med lte er den på 32gb og den er ikke kommet til eu endnu.. Så med mindre jeg er helt galt på den eller de har skiftet den så skal der lige kigges på dette :)

Ud over det så synes jeg ikke du kommer helt rundt om en af de største ulemper ved den hvilket er skærmen..
Opløsning osv er super lækkert, men det er en super amoled og ikke en super amoled+ som s2eren har hvilket gør at skærmen faktisk har en dårligere gengivelse af billedet..

På + eren er sub pixelsne nemlig i samme størrelse (altså rgb farverne) og det gør at man får et meget mere behageligt billede..

Det er ihvertfald noget jeg godt kan se med øjet når jeg roder med nexusen og s2eren.. Og der synes jeg stadig s2eren er bedre..

Nexusen er desværre googles topmodel så det er faktisk mest android der er noget at råbe hurra for :) Selvom mange tror den er for at erstatte s2eren..

Men super god sammenligning i ydelse osv..
Ellers generelt er det er rigtig god test :)


koenigimus
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-03-2012 11:31:22
Svar/Indlæg:
202/9
Jeg hadede denne mobil af hele hjertet.

Jeg kom fra en Galaxy 2 som jeg i øvrigt var glad for. Mine kritik punkter var:

1. FORFÆRDELIG SKÆRM (elendig kold farvebalance)
2. Elendig batteritid
3. Langsom browser
4. Android 4.0 er ustabilt og langsomt
5. Stor og tung og reelt ikke større skærm end andre 4,2" da den nederste del er elendige touch knapper.
6. Grim som ind i h......

Eneste positive ting er opløsningen på skærmen der er ret høj, men grundet skærmens andre negative punkter, såsom korrekt farvabalance og at man kun kan se 85% af skærmen, er denne mobil bare et dårligt valg på alle måder. Period.


red_martians
 
Moderator
Tilføjet:
19-03-2012 12:28:15
Svar/Indlæg:
7881/1165
#4: OLED-skærme er som ofte blålige i billedet til at starte med. Det skyldes at de slidder hurtigere på den blå farve end den røde og grønne. Producenten vælger derfor ofte at booste den blå farve, således at den nogle måneder bliver neutral, istedet for overdrevet varm. I værste fald kan denne OLED derfor give burn-in på lidt samme måde som plasmaskærme og CRT-skærme.
Men alt i alt, bør skærmen få en varmere glød med tiden.


oban666
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-03-2012 12:29:48
Svar/Indlæg:
1440/318
Sikkert en ganske fin telefon, men jeg beholder nu min elskere S II ❤


koenigimus
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-03-2012 12:57:52
Svar/Indlæg:
202/9

#4: OLED-skærme er som ofte blålige i billedet til at starte med. Det skyldes at de slidder hurtigere på den blå farve end den røde og grønne. Producenten vælger derfor ofte at booste den blå farve, således at den nogle måneder bliver neutral, istedet for overdrevet varm. I værste fald kan denne OLED derfor give burn-in på lidt samme måde som plasmaskærme og CRT-skærme.
Men alt i alt, bør skærmen få en varmere glød med tiden.

red_martians skrev d. 19-03-2012 12:28:15


Og netop derfor har man valgmuligheder for farvetemperaturen på Galaxy S2.

Desuden er kontrasten banket kunstigt op på Nexus - med det resultat at den er ubrugelig til at se billeder på, i hvert fald for en amatørfotograf som mig selv. Nexus'ens skærm er indbegrebet af alt hvad Samsung har gjort forkert med deres LCD tv'er gennem de sidste 10 år. Efter min mening.

Hvis du er til plasma TV og IPS computerskærme, så kan man vist roligt fravælge Nexus alene på den baggrund at skærmen er forfærdelig.


DeXTRoNiaN
 
Administrator
Tilføjet:
20-03-2012 00:12:05
Svar/Indlæg:
356/27
#1 Kan godt anbefale en Note, købte den selv og den er fantastisk. nu kommer det jo meget an på hvordan man bruger sin smartphone.

Men med for tanke for at den har en stor 5.3" skærm, så holder min mellem 2-3 dage mellem opladningerne .. nu bruger jeg den så sjældent til at ringe fra. Derimod, bliver den brugt til en masse andet.

Jeg nåede desværre ikke at få uploadet mine test info, inden deadline pga. sygdom .. men kan sige at den cpu mæssigt ligger middel til max, men grafisk er mere belastet pga. den store skærm med den højere opløsning. Jeg er dog ikke støt på nogle spil eller tests hvor det lagger.

/Dex out


Mr.
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-03-2012 11:33:54
Svar/Indlæg:
4107/224
#8 Jeg er enig. Det er en rigtig lækker telefon! For jeg har nu også selv fået den. Den er lidt stor, det skal jeg lige vænne mig til, men ellers fungerer den rigtig godt.

Jeg gik fra Samsung BADA og så over til Google Android. Det som om at blive skudt 5 år frem i tiden nærmest.