Test: Asus DigiMatrix

Komplet System d.  21. marts. 2005, skrevet af @ngler 2 Kommentarer.  Vist: 24710 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: Privat udlån
Produktet distribueres i DK af: www.rosenmeier.dk
Link til producentens website: www.asus.com

Testen


Da DigiMatrix er en PC som så mange andre er den blevet testet med PCmark02 , PCmark04 samt Sisandra. For at sammenligne lidt, er der to maskiner , nemlig QDI P4S661FXM og Albatron KM18GPro der begge har integreret grafik.

Testmaskine (DigiMatrix)
  • CPU: Intel Pentium4 2,53Ghz Northwood 533Mhz FSB
  • Motherboard : Asus P4SQ
  • Grafik: Onboard SiS
  • RAM: 1x DDR400
  • HDD: Maxtor MaxLine plus II 250Gb
  • OS: Windows 2000 SP4

    Testmaskine
  • CPU: AMD Athlon XP 1800+ FSB: 133Mhz
  • Motherboard : Albatron KM18GPRO ver2.
  • Grafik: Hercules 3D prophet II MX / onboard grafik (nForce2 IGP)
  • RAM: 2x Kingston PC3200 512Mb , Samsung PC2100
  • HDD: IBM Deskstar 75GX 60Gb
  • OS: Windows XP - SP1a

    Testmaskine 2
  • CPU: Intel Pentium4 3,0 Ghz, 800Mhz FSB
  • Motherboard: QDI P4S661FXM
  • Grafik: Hercules 3D prophet II MX / onboard grafik (SiS661FX)
  • RAM: Kingston HyperX PC3500 2x256MB
  • HDD: IBM Deskstar 25GXP 20,5Gb Samt Seagate 7200.7 80Gb
  • OS: Windows XP - SP1a

    Testmaskine 3
  • CPU: Intel Pentium 4 3,0Ghz 800Mhz FSB
  • Motherboard QDI P4I848P - Intel I848
  • Grafik: Hercules 3D prophet II MX
  • RAM: Kingston HyperX PC3500 2x256MB
  • HDD: IBM Deskstar 25GXP 20,5Gb Samt Seagate 7200.7 80Gb
  • OS: Windows XP - SP1a

    Testmaskine 4
  • CPU: AMD Athlon XP Barton 2500+
  • Motherboard: Epox 8RDA6+Pro nForce2 400Ultra
  • Grafik: nVidia FX5600XT
  • RAM: 512Mb DDR333
  • HDD: Seagate 7200.7 80Gb
  • OS: Windows XP SP2

    Testmaskine 5
  • CPU: AMD Sempron 2800+ socket 754
  • Motherboard: Asus K8V Deluxe
  • Grafik: nVidia FX5600XT
  • RAM: DDR333
  • HDD: Seagate 7200.7 80Gb
  • OS: Windows XP SP2


    Sisandra





    Digimatrix klarer sig relativt godt I Sisandratestsne. CPUtesten tabes dog til de to AMD CPUer, barton 2500+ og Sempron 2800+, der performancemæssigt ligger tættest på. Dog slår QDI boardet og med en P4 3,0Ghz de andre med flere længder især i multimedia performancen. Det må dog skyldes at chipsættet er mere effektiv, samt en hurtigere CPU og samtidig DDR400 RAM interfacet. RAMperformancen er rimelig god, dog uden at slå nForce2 løsningen med en Barton 2500+.

    PCmark 02



    Ydelsen på DigiMatrix er rimelig god, omvendt er udgangspunktet med en P4 2,53Ghz heller ikke at fornægte. Faktisk kom HDD performancen ved indledende test helt op på 1407, hvilket selvfølgelig har noget at gøre med harddisken, men også SiS 962L southbridgen som vi tidligere har set kan sætte ordentlig skub i HDD ydelsen.

    PCmark04



    CPU mæssigt slå Digimatrixs 2,53Ghz P4 både Sempronen og den gamle Athlon 1800+. Måske lidt indlysende kan Digimatrix ikke klare sig imod det andet 661FX board, pga. det kører DDR400 , ligesom at Sempronen med sin indbygget hukommelsekontroller heller ikke er nem at slå. Resten er benchmarksne er ret forventet, da vi i testen af QDI P4S661FXM så at det integreret SiSkort langt fra er imponerende. Omvendt er harddiskperformancen i top. Dog slå Digimatrix formodentlig kun QDI boardet pga. at den installeret Maxtor MaxLine Plus II der bl.a. med sine 8Mb buffer er hurtigere end standard udgaven af Seagates 7200.7.


    3Dmark 2001SE



    Her falder Digimatrix såmeget igennem at det nærmest er pinligt, selv et GeForce2 MX slår kortet med flere længder. En ting kan i hvert fald konkluderes, at Digimatrix kan ikke bruges til decideret 3D spil, og hvis du ikke tror på den, så kan du købe Eiffeltårnet af os.

    3Dmark 2003



    Man kan forledes til at tro at SiS har glemt at putte grafikchippen i, eller så troede Digimatrix at 3Dmark03 var et slideshow. 3D af denne slags i hvert fald ikke lige der man skal forvente det store. Bemærk desuden at de andre i testen enten er onboard eller det gammle GeForce2 MX.


    Daglig brug - støj - toast og alt det andet

    Som en lille opsamling om hvordan at Digimatrix samlet set virker i dagligdagen er der kommet dette lille punkt på testen.

    Først så er Digimatrix rimelig lydløs, faktisk er det kun lige når man tænder man rigtigt hører blæserne. Ellers kommer der kun en svag summen ud af dem. Tricket er at strømforsyningen er en almindelig AC adapter type, der er lydløs, et ganske godt træk fra Asus. Godt nok er DVD/CD/CD-RW drevet ikke super lydløst , men gør alligevel et overraskende godt indtryk både når det gælder støj, men også når det gælder f.eks. brænding.

    Når Asus skriver maksimalt 2,6Ghz , så er det sikkert fordi den eksterne strømforsyning kan ikke klare mere. En anden årsag kan være at systemet simpelthen ikke kan få varmen væk. Med en idle temperatur på 41-45 grader får nok ikke selv den mindste parisertoast til at smelte sammen. Det gør omvendt 61-65 grader ved load. Faktisk kan man varme fingre på volumeknappen. Så ville man jo tro at det primært at CPUen der genererer varmen, men det er faktisk ikke helt sagen. Selvfølgelig udleder en P4 2,53 Ghz varme på samme logiske måde som fjernbetjeningen altid ligger ude for rækkevidde når man har sat sig. Den anden store skyldner i varmen vidste sig under Digimatrixs dødsønske, nemlig ved download af hele 178Mbs 3Dmark03. Her var temperaturen ca. 57 grader! Derfor er det ikke lige gyldig hvilken harddisk man putter i Digimatrix, for systemet er ikke gearet til at komme af med sådanne en varme. En CPU-burntest fik da også temperaturen til at stige som speedometerpilen på en Porsche 911 GT3 turbo med pedalen i bund. Heldigvis har Pentium4 indbygget termisk beskyttelse så den lukker ned hvis det bliver for varmt. De 69 grader var da heller ikke nok til at koge en kop kaffe til vores føromtalte toast, så det blev til en lunken kop og en halvsmeltet ost i toasten. Digimatrix lader da heller ikke til at blive alarmeret før at temperaturen stiger over de 67 grader og blæserne får for fuld omdrejning.

    Med undtagelse af AudioDJ så virkede alt andet rimeligt optimalt. Dog var Home Theatre software rimelig lang tid om at reagere, hvilket virker lidt underligt når Digimatrixen med den installeret CPU/HDD/RAM er rimelig hurtig i PCmark og Sisandra. De mere avanceret funktioner som Timeshifting virker også efter hensigten, dog kunne man ikke indstille kvaliteten selvom det stod i manualen. Support af f.eks. DiVX mangler, men kan klares ved hjælp af en codecopdatering.
  • Patriarch
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    21-03-2005 10:00:47
    Svar/Indlæg:
    8/0
    Hejsa

    I glemmer at skrive at denne "barebone" er complet ubrugelig til en HTPC. Her kommer nogle grundene

    1. Spdif sider i fronten=] Derfor skal man have klappen åben konstant hvis man vil have digital lyd. Ikke fedt til den pris

    2. TV-tuneren har ingen hardware chip, til encoding= Ikke en rigtig pvr. Man kan kun sætte en Yuan Mini Pci hardware TVtuner i, hvilken koster kassen hvis man overhovedet kan købe den i DK. Dertil kommer at man så må ofre sit wireless kort , for at få plads til den.

    3. Grafikkortet, ja jeg ved at mange siger at der ikke skal et særligt godt grafikkort til at køre TV applikationer. Men de skal sgu have 128mb dedikeret ram, og være DX9 kompatibelt for at kunne køre VMR 9. Dette gør sis's delte ikke....Derfor er bundkortet og selveopbygningen af dette system, ikke vejen man skal gå.....Jeg mener, der kan ikke sættes et ordenligt grafikkort i kva systemets fysiske/tekniske specifikationer. Dette betyder atl Cpu'en skal tage sig af videoencoding/decoding, TV-tuning, TV-out.

    4. Chipsettet er gammelt og langsomt, hvilket HAR KÆMPE betydning når cpu'en skal håndtere stort set alt

    5. Lyden som det påpeges i anmeldelsen....En gammel codec baseret løsning, som i øvrigt også kræver processorkraft

    6: Asus's Software er useriøs og fyldt med fejl, som i virkeligheden nok ikke skyldes sofwaren som sådan, men snarrere hardwarens mangel på ydeevne. Hvis man skal lave noget der er seriøst skal man have XPMCE, sagetv, gbpvr, Mythtv osv.....Men disse kan ikke køre uden et PVR kort, som asus'en ikke har.

    7. Understøtter kun ET SLIMLINE DVD/CD drev= dyrt

    8. Understøtter kun en 3,5" drev

    Alt i alt, er det kun udseenet der virker tiltalende, men hvis alle klapper osv skal stå åbent, så vil jeg til enhver tid fortrække at købe et eller andent billigt kabinet og investere i en ordentlig maskine og så gemme den langt væk, fra syns og hørevidde





    @ngler
     
    Redaktør
    Tilføjet:
    23-03-2005 22:01:17
    Svar/Indlæg:
    4033/364
    jeg mener også et konklusionerne er:

    1) fronten skal være åben for SpIF +dvd
    2) hmm syntes ikke helt det var et problem, men ok den optager i MPEG2
    3)jep Sis315 er langsomt og ikke specielt 3d
    4) jep, men pga. max cpuen så er sis 651 stadig rimeligt, men ikke supert!
    5+6) jep - udvidelsesmulighederne er små.. og softwaren er ikke speciel god

    7) well der sidder et i , i forvejen, og det er relativt godt.. men jo hvis det skal skiftes så koster det
    8) jep, men der er ikke plads til mere.. så skal det være USB2 diske.. hvilket der er rig mulighed for..

    ideen er god, praktisk er mindre godt..