Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1006,00
Produkt udlånt af: Komplett.dk
DK distributør: Komplett.dk

Software

 

AMD Ramdisk

Sammen med AMD's nye Trinity serie af APU'er og deres A85X chipset har de udgivet deres AMD Ramdisk som kan bruge systemram som harddiskplads. På den måde kan man udnytte de ram man har "for meget" på en nyttig måde. Dette medvirker også at man har lagerplads der har direkte forbindelse med CPU'en, samtidigt med at søgetiden på ram er utrolig lille. Det betyder at man med denne metode vil kunne få en virtuel Ramdisk med utrolig høj hastighed. Umiddelbart vil denne løsning være flere klasser hurtigere end de SSD'er vi ser i dag. Den eneste umiddelbare ulempe er pladsen på den virtuelle disk. Pladsen er begrænset til maksimalt 64GB og selvfølgeligt mængden af systemram der er til rådighed. 


    


I programmet kan man vælge hvor stor ens ramdisk skal være, samt hvilket format den skal være i. Vælges unformatted kan man selv formatere og vælge format ved hjælp af windows disk håndtering. Det er dog ikke muligt at få mere end 4GB til rådighed medmindre man køber en licens til $18.99 eller små 110dkk. Herefter skulle det dog være muligt at få op til 64GB ramdisk alt efter mængden af systemram.
I programmet er det desuden også muligt at gemme og loade sin ramdisk ved lukning/start af computeren. Dette betyder at selvom du slukker din PC så bliver dataen i ramdisken genindlæst til denne kort tid efter opstart, hvilket er meget smart hvis man vil bruge muligheden som en fast disk i PC'en.

 

Easy Tune 6

Gigabyte's program Easy Tune 6 følger med på CD'en, og jeg laver derfor en hurtig gennemgang af programmet, der kan bruges til lidt af hvert.

 


 

Dette er det første billede, vi møder i programmet. Her får vi en hel masse informationer omkring CPU'en, meget tæt på programmet CPU-Z.

 


 

Næste fane hedder Memory. Her er det muligt at se informationer omkring de RAM moduler, der er installeret i bundkortet.

 

Her er vi kommet ind i Tuner. Her er det utroligt nemt at få et mindre overclock af CPU'en. Man trykker blot på det ønskede overclock og efter få sekunder er CPU overclocket.

 

  
 

Her er vi gået et skridt videre ind i Advanced. Her er der rig mulighed for at stille på bus hastighed, multiplier og volt som man lyster.

 


 

Næste punkt giver os mulighed for at lave et overclock på grafikkortet. Der er mulighed for at se, hvor varm GPU er, og har man ikke installeret et grafikkort, er der mulighed for overclock af det onboard i CPU'en.

 


 

Inde i Smart har vi mulighed for at styre, hvordan CPU køleren skal reagere ved forskellige temperaturer.

 

 
 

Sidste punkt hedder HW Monitor og giver mulighed for at overvåge de forskellige spændinger samt temperaturer.

(Tak til freak_master for dette afsnit - vær opmærksom på, at dette omhandler et Intel Motherboard, men funktionerne er de samme)

 

På næste side går vi igang med test af bundkortet og du kan følge med i hvad bundkortet kan prestere når der skal arbejdes.

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
19-10-2012 11:23:05
Svar/Indlæg:
4295/306
Det virker mig lidt komisk at vælge et ATX bundkort når man går APU vejen. For mig er APU = mITX eller mATX og lille integreret maskine. Hvis jeg alligevel skal have en kæmpe klods kan jeg jo lige så godt vælge "det rigtige" med CPU, grafikkort osv osv. 🙂

Fin test og gennemgang, men som nævnt i kommentarer til tidligere test her på sitet af de nye AMD APU'er så duer det ikke at teste med 1600mhz ram. Der er blevet linket til artikler der viser gigant ydelsesspring med hurtigere ram. På intel er det forholdsvist ligegyldigt med timings og mhz på ram, men på præcis denne platform er der stor forskel ved at vælge hurtigere ram.

Præcis her kan det så være ok fordi I alligevel tester mod tidligere generation og ikke mod Intel platformen, men det er stadig en vigtig ting at vide for folk der vil vælge de nye APU'er. 🙂


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
19-10-2012 14:25:19
Svar/Indlæg:
686/80
Man kan måske sige at et ATX bundkort vil være overkill til et mediecenter eller en lille kontor PC. Ikke desto mindre er det jo muligt at køre crossfire med de nye boards, enten med 2 grafikkort eller med den interne GPU og et grafikkort. Her er det meget rart at have lidt plads på boardet (det synes jeg ihvertfald)

Det er helt rigtigt at et sæt hurtigere ram ville kunne have givet noget ekstra ydelse, ikke desto mindre er det den hastighed vi tidligere har kørt med på forrige platforme, hvilket også er grunden til at vi kører med denne hastighed igen for bedre at kunne sammenligne med forrige platforme og bundkort til samme platform.
Men ja, der vil nok være et par FPS og lidt point at hente i de forskellige applikationer.


slate_dk
 
Superbruger
Tilføjet:
20-10-2012 11:58:52
Svar/Indlæg:
651/11
med fare for at gentage mig selv så er Trinity ligesom Llano bundet op på hvor god RAM du har.

http://hexus.net/tech/reviews/...


las
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-10-2012 13:31:45
Svar/Indlæg:
2151/51
#1 Enig.

Tvivler på nogen vil spille med de løsninger der.. Man kan jo ikke engang..

For mig er det bare en nødløsning. Rart at have ved salg af GFX eller RMA.


Salty
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-04-2013 11:21:12
Svar/Indlæg:
330/33
Jeg synes ikke lige at kunne finde meget info, måske nogle her kan svare..

Kan disse APU'er i et fx ITX system med et lad os sige HD7790 køre Crossfire med den indbyggede GPU og det "eksterne" kort i PCI-e porten?


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
14-04-2013 12:04:32
Svar/Indlæg:
686/80
AMD's officielle information findes her http://www.amd.com/us/products...

Der er også en lidt mindre officiel kilde som lister lidt flere muligheder.
http://www.cpu-world.com/info/...

Ellers siger AMD også at hvis APU'en købes i en box for sig selv skulle det gerne stå på kassen

EDIT: Som du også kan se ud fra chartet derinde, er det umiddelbart kun den ældre 6xxx serie grafikkort der virker i Crossfire sammen med APU'erne og ikke ligefrem de mest high-end af kortene...


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Lyngze d. 14-04-2013 12:05:34.


Salty
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-04-2013 12:44:51
Svar/Indlæg:
330/33
Ja okay, det kan jeg godt se, så er det jo næsten ligegyldigt 🙂

Tak for svaret