Test
Herunder, vil jeg gennemgå en del af de primære funktioner, TF700T bridrager med.
Ergonomi
Med sine 10.1" er den faktisk for stor til at håndtere med én hånd. Den er i 16:10, og har en rigtig god vægtfordeling, så den er nem at holde, uden at man bliver træt i hånden eller armen. Den er utrolig nem at skrive på, både på højkant og på langs.
Med docken er maskinen nærmest en netbook, og den er rigtig behagelig at sidde at arbejde ved. Touchscreen fungerer samtidig med touchpad og tasteturet.
Portabilitet
Selvom man er på farten, kan man jo sagtens bruge den. For det meste er man jo altid i nærheden af et WIFI-hotspot, hvilket er en nødvendighed, hvis man ønsker at gøre brug af internettet – men selve tablen fungerer fint uden net-tilslutning. Batteritiden giver masser af muligheder på farten. Med docken gør den det til en fin afspiller i toget eller lignende, da man kan stille den på bordet og ikke er nødsaget til at holde den i hånden. Docken gør, at man i et vis omfang kan bruge den som bærbar, og tasteturet gør det virkelig godt. Det er nogle meget behagelige gummitaster.
Varme og støj
TF700T bliver ikke varm på noget tidspunkt, og det er virkelig lækkert at man ikke sidder og brænder fingrene, når man surfer, sender email, spiller eller ser film. Selvom der er meget ydelse i den, så er der ingen blæserstøj fra den, for der er ingen blæser i. Lyden er lidt tam, men bestemt brugbar, når man tænker på, at det er en tablet, hvor pladsen er begrænset.
Kamera
Bagside kameraet er et 8 MP kamera med en blænde på F2,2, hvilket er rigtig fint, da det betyder, at man burde kunne tage rigtig fornuftige billeder ved svag lys. Kameraet tager rigtig flotte billeder, og det er nemt at bruge. Det er dog ikke så hurtig til at fokusere og justere lysforholdet. Billedet udenfor var klart det værste, og det virkede som om kameraet ikke helt kunne finde ud af, hvordan det skulle tilpasse sig.
Alle billederne er taget med standardindstillinger på enhederne, da man ellers kan argumentere sig til døde, hvorfor det ene er bedre end det andet. Så hvis man "out of the box" går i krig med at skyde billeder, så ser de altså således ud.
Billederne til sammenligning er fra et Nikon D90 DSLR.
D90 |
TF700T |
|
|
Et billede af "min" have, og det ser ganske fint ud med alt det sne. En flot december eftermiddag.
TF700T - giver billedet et meget mat indtryk, og det er nok kvalitetsmæssigt meget lig det, man ser fra de forskellige mobiltelefoner i dag.
D90 |
TF700T |
|
|
TF700T kan ikke give billedet et flot bokeh, (sløret af det omkringliggende, kontra fokuspunktet) - og kan ikke fokusere særlig tæt på objekter.
Dog er billedet stadig lidt hårdt ramt af det matte look, men med nogle flotte realistiske farver (Hvid er hvid).
D90 |
TF700T |
|
|
Indenfor - med dette billede, syntes jeg at TF700T gør det helt fantastisk. Et billede, som er med fin skarphed og gode farver.
D90 |
TF700T |
|
|
Dette er nok det tætteste man kommer på to meget ens billeder, både lys- og skarphedsmæssigt. Den eneste forskel er størrelsesforholdet, som er 3:2 på mit DSLR, og 4:3 på TF700T.
Panoramabillede
Det er ikke det skarpeste billede, man får ud af det, men med en mere stille hånd end hvad jeg kunne bidrage med, ville man nok kunne have fået det mere skarpt.
Angry Birds - et kendt spil, som bliver spillet af mange mio. verden over.
I forhold til sidste test (TF300TG) – hvor jeg også var en smule skuffet over opløsningen på spillet, har der ikke været nogen grafisk forbedring. En skuffelse der er svær at skjule, for kønt er det bestemt ikke. (Dette har dog intet at gøre med Asus eller noget hardware - det er producenterne, der ikke får spillene tilpasset til de forskellige udgaver af Android produkter (skærmopløsningerne).
Et billede af fuld zoom på HWT siden. Jeg synes, det ser rigtig fint ud. Teksten står knivskarp på skærmen, og det er et klart plus. Det gør det ihvertfald nemt at læse alt hvad der står på en side, når man kan zoome ind, og det stadig står skarpt.
Youtube app'en virker nem, og er rigtig fin at bruge. Der er ikke som på PC versionen en mulighed for at vælge, hvilken opløsning videoen afspilles i, der kan kun vælges HD eller ej. Godt nok er skærmen ikke full-HD 1080p, men der burde være mulighed for at kunne vælge, da mange film kan vises i forskellige opløsninger.
Videoafspilning generelt opleves rigtig fint, hvis bare ikke komprimeringen er for hård eller at filmen har et andet lydcodec, for så er det altså en stum-film. Der er ikke noget med at downstreame lyden, det er nærmest ON/OFF.
Strømforbrug
I dag har standby tid og forbrugstid ændret sig meget i forhold til, hvad vi var vant til tidligere. I hvert fald hvis vi kigger på telefoner. Bærbare har lavere standby tid og forbrugstid, men det er selvfølgelig også en helt anden liga, selv i dag. Jeg var noget overrasket over, hvor lang tid jeg kunne bruge den, før jeg faktisk var nødt til at sætte strøm til igen. Endnu mere imponerende var det, når jeg brugte docken. Docken sørgede nemlig for, at tablen bliver ladet op når docken var tilsluttet, og derfor var der næsten fuldt batteri på tablen, og det var genialt. Der kunne snildt gå 1-1½ dag med mit forbrug, før jeg var nødt til at lade, hvilket for mig var ganske fint.