Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: 
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1999,00
Produkt udlånt af: Huawei
DK distributør: Komplett.dk

Software

På softwaresiden kommer Ascend P1 med Android version 4.0 om bord, også kendt under kodenavnet Ice Cream Sandwich. Det er desværre ikke helt den nyeste version af Android, og umiddelbart ser det ikke ud til, at Huawei udsender en opdatering til Android 4.1/4.2 i den nærmeste fremtid. Vi kan dog håbe, at det kommer på et tidspunkt. 
 

    
 

Selv om Huawei som de fleste andre producenter har lavet egne små tilpasninger i den originale Android version, er disse faktisk relativt små. De største ændringer består i, at der er tilføjet et par ekstra programmer og widgets. Huawei har blandt andet ændret lidt på ikonernes design. Som det også ses her ovenfor, har de også tilføjet et par widgets -  blandt andet en der kombinerer ur og vejrudsigt, en widget til at kontrollere om telefonen skal fungere som WiFi hotspot og en musik app/widget.  Huawei har også modificeret låse-skærmen lidt, som det ses ovenfor. 
 

   
 

Som det er set på tidligere modeller, har Huawei også tilføjet deres eget 3D-tema, som kan ses på billederne her ovenfor. Skifte imellem startskærme, og når man bladrer  app-listen er nu en slags 3D-cube. Diverse widgets har desuden ændret udseende, så de er lidt mere 3D-agtige. Personligt foretrækker jeg den almindelige version, da 3D-temaet bliver lidt for legetøjsagtigt efter min smag - men det er jo altid fint at have valgmuligheder. 
 

  
 

Huawei har tilføjet deres eget tastatur, men hvis man ikke kan lide det, kan man let skifte over til Androids standard tastatur. Selv foretrækker jeg standard tastaturet. Huawei har som mange andre producenter valgt at tilføje en række tænd-sluk knapper til notification-baren. Her kan man f.eks. slå WiFi eller GPS til og fra nemt og hurtigt - en fin funktion som er en af de ting, som jeg faktisk mener den originale Android 4.0 mangler. Som standard har Huawei også inkluderet Polaris Office til læsning af diverse filer samt en fil-explorer - fint og brugbart.
 

  
 

Huawei har valgt at fokusere lidt på sikkerhed, og har derfor inkluderet to programmer til henholdsvis sikkerhedskopiering af data, til blokering af uønskede telefonnumre og beskyttelse af filer. Programmet til sikkerhedskopiering virker enkelt og ganske fint, og kan sikkerhedskopiere data til et SD-kort med jævne mellemrum, eller når man nu lige synes - og selvfølgelig genskabe data fra kopien igen. Sikkerhedsvagten, som Huawei kalder det andet program, kan blokere for indgående opkald og SMS-beskeder fra visse numre, eller man kan helt vælge, at man kun vil have at gøre med numre på ens hvid-liste. Samme program kan kryptere udvalgte filer, hvilket kunne være nyttigt hvis man f.eks. tog sin Nem-ID med sig som et billede.
 
 
Brassovitski
 
Erfaren rotte
Tilføjet:
26-03-2013 15:46:28
Svar/Indlæg:
4/0
Hej
Har nu haft min Ascend P1, i ca. 2 måneder, og er rigtig super glad for den. Selv ved kraftig daglig brug, konstant koblet på Wii-Fi, og uden diverse strømsparefunktioner slået til bortset fra dvale efter 30 sek. skal den kun lades hver 2. nd. - 3 die dag. Eneste minus jeg har fundet er at jeg ikke kan slå lukker lyden fra på kameraet. Håber der kommer en løsning på dette.
Jeg kan kun anbefale enheden, hvis man ikke absolut skal blære sig med at have givet 5000 Kr. for sin smartphone.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Brassovitski d. 26-03-2013 15:47:29.


Dominator
 
Bruger
Tilføjet:
27-03-2013 21:59:47
Svar/Indlæg:
50/0
Nu er det nok ikke mange der bruger 5... for på en mobil for at blære sig


Brassovitski
 
Erfaren rotte
Tilføjet:
28-03-2013 20:26:01
Svar/Indlæg:
4/0
Nu er det nok ikke mange der bruger 5... for på en mobil for at blære sig Jo de findes, jeg kender et par stykker, så mon ikke der findes flere derude. 😕