Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: KennethThomsen
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1790,00
Produkt udlånt af: HTC
DK distributør: HTC

Kamera / Lyd

Vi har som sagt at gøre med en billigere smartphone, så jeg har fra starten forventet en kvalitet derefter, og ganske rigtigt er kameraet ikke det der sælger telefonen. Selvom telefonen er udstyret med et 5MP kamera, så er optikken af den billigere slags. Kameraet fungerer udemærket ved gode lysforhold og farverner er pæne, men så snart at der bliver lidt mørkt bliver billederne mørke og grynede, selvom optikken praler af en F2.8 blænde.

Som rigtig mange andre smartphone kameraer, har billederne med at blive ødelagt så snart man slår LED-Flashen til. Dog synes jeg at jeg har oplevet værre resultater på selv nogen af de dyre smartphones på markedet, så med det taget i betragtning synes jeg faktisk at resultatet er tilfredsstillende. 

Her er 4 billeder jeg har taget med kameraet:

 

 

Taget i god belysning Taget i dårlig belysning Taget med LED-Flash Taget i god belysning

 

 

Kameraet kan også optage i 720p video, og ligesom med billederne fungerer dette bedst i gode lysforhold. Bliver det mørkt ser vi igen et mere grynet billede, og meget lidt lys.

Men jeg havde som sagt ikke forventninger om at jeg sad med et high-class kamera, og taget prisen i betragtning synes jeg at kameraet lever op til hvad man kan og bør forvente. Du kan tage billeder til familiefesterne og natur-udflugterne, men sidder du på et mørkt diskotek eller skal du have et koncert billede, bør du nok medbringe et andet kamera, hvis du ønsker brugbare billeder eller video.

 

 

 

 

De medfølgende in-ear headphones er pyntet med Beats by Dr. Dre's logo, og man forventer altså her at vi har med et af de bedre "standard-headset" at gøre. Jeg må dog indrømme at lyden er lidt flad, og selvom jeg slår Beats Audio lydoptimeringen til i Windows Phone 8, får jeg ingen mærkbar forskel. Personligt ville jeg finde et andet headset at bruge, hvor f.eks. Apples nye in-eat plugs er de medfølgende Beats overlegne. Dette valgte jeg at gøre, og lyd samt mikrofon fungerer fint. Jeg måtte dog erfare at fjernbetjeningen ikke fungerede til f.eks. at skrue op og ned for lydstyrken, samt til at skifte nummer når jeg hørte musik. Jeg kan ikke udelukke at dette kun var et problem med Apples headset da jeg desværre ikke havde andre headsets at teste med. Men altså et helt standard headset der følger med, men altså ikke noget i nærheden af "studiekvalitet" som jeg synes de pynter lidt med i deres markedsføring af telefonen.