Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: KennethThomsen
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1790,00
Produkt udlånt af: HTC
DK distributør: HTC

Test og performance

Som nævnt i mit afsnit om Software på telefonen er performance på telefonen generelt en god oplevelse. Telefonen fungerer flydende når man bevæger sig rundt i menuerne, og der er meget lidt eller ingen forsinkelse.

 

Batteritiden på telefonen er bestemt tilfredsstilende. Telfonen har et 1700mAh batteri, og det holder let en hel dag ved alm. forbrug. Jeg er en meget stor bruger af apps som f.eks. Spotify, Facebook, Skype og Twitter, og jeg ville nemt kunne bruge batteriet på lidt over en halv dag. Men så snart at jeg slukkede for de forskellige Apps, og bare tjekkede Facebook engang imellem og skrev nogen SMS'er gik den estimerede resterende batteritid hurtigt fra 2 timer til 10-15 timer. Så hvis man er en helt almindelig smartphone bruger, som ikke sidder og streamer musik, mens man skifter rundt mellem 3-4 apps der læser ind fra Internettet, så vil telefonen nemt kunne holde 1-2 hverdage på en hel opladning. Desuden har Windows Phone 8 en strømsparefunktion som slår til når telefonen kommer ned under 20% batteri. Herefter vil den på alle måder optimere telefonen til at spare på strømforbruget ved bl.a. at skrue ned for skærmens lysstyrke, slå dataforbindelser fra når de ikke bruges og meget andet.

 

Det er svært at lave benchmarks af Windows Phone 8, da der som nævnt ikke er særligt mange apps. Der findes dog en App som vi også har brugt til at måle storebroren HTC Windows Phone 8X, så jeg vil køre de samme benchmarks på denne telefon, så vi kan sammenligne de 2 telefoner op mod hinanden.

 

Den første test jeg vil lave et Sunspider, som er en online browser test. Denne test viser hvor hurtig browseren er til at loade en række JavaScripts, og giver en idé om hvor hurtig du kan forvente at din browser hastighed er.

 

 

 

 

Som man kan se på grafen, er HTC Windows Phone 8S den 4. bedste ud af de 5 vi har testet. Storebroren HTC Windows Phone 8X ligger derimod nummer 1 på grafen. Den har dog også en 1,5GHz Qualcomm® S4 processor, og 1 GB RAM, hvor HTC Windows Phone 8S kun har en 1GHz udgave, og 512 MB RAM.

Efterfølgende kørte jeg Antutu Benchmark, som tester telefonens hastighed.

 

 

Som det kan ses på grafen er selve mønsteret meget ens på HTC Windows Phone 8S og HTC Windows Phone 8X, men hvor man dog kan se at HTC Windows Phone 8X altså har lidt mere kraft at give af med dens 1,5 GHz processor og 1GB RAM.