Test: Arctic P402 BT headset

Lyd d.  14. maj. 2013, skrevet af KennethThomsen 3 Kommentarer.  Vist: 8166 gange.

Korrekturlæser: The Boss
Billed behandling: KennethThomsen
Oversættelse: KennethThomsen

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 563,49
Produkt udlånt af: Arctic Cooling
DK distributør: Techdata

Lyd & mikrofon

 

Nu er det blevet tid til at se hvad jeg kan presse ud af de 2x 40mm enheder, som headsettet er udstyret med. Jeg forventer som nævnt tidligere ikke en stor lydoplevelse, men jeg vil alligevel se hvad de kan klare.

Umiddelbart føler jeg at det er et headset som man bruger hvis man er personen der laver et skype-opkald engang imellem, eller gerne vil have et headset der både kan bruges til at høre musik med på mobilen og besvare eller foretage et opkald. Så det er disse scenarier jeg vil teste.

Jeg starter ud med musikken, og sætter først et helt almindeligt P3-hitliste nummer på. Ingen House eller Heavy Metal i denne omgang.

Lyden er som forventet ikke nogen kæmpe oplevelse. Der er ikke meget bas, og der mangler meget diskant. Det er faktisk en anelse kedelig lyd der kommer ud af dem. Jeg prøver lidt med nogen forskellige pop-numre, men det er stadig den samme kedelige lyd der kommer ud, og det er uanset om det er høj eller lav lydstyrke. Dog fungerer knapperne på siden af ørekoppen som forventet. Jeg kan uden problemer skifte mellem numrene, pause og starte musikken og skrue op og ned. Jeg fandt dog hurtigt ud af at hvis jeg forsøgte at spole frem ved at holde "frem"-knappen inde, så ringer den op til det sidste nummer jeg har snakket med. Det kan godt være lidt forvirrende at den ikke helt slår telefon-funktionerne fra når musikken er kørende og der ikke er noget indgående opkald.

En positiv ting er dog at headsettet er meget lydsvagt udefra. Selv ved høj lydstyrke, er det ikke meget man kan høre udefra når man har headsettet på. Så man kan altså høre musik eller føre samtaler, uden at sidemanden nødvendigvis skal lytte med.

Jeg kan konkludere at hvis man blot skal bruge dem til at høre musik på engang imellem når man lige tager bussen til og fra arbejde eller skole, så er det bestemt til at overleve. Det er ikke en forfærdelig lydoplevelse, men jeg tror ikke at disse høretelefoner, primært, er lavet til at man skal lytte til musik.

Måske er det derfor at de har valgt at komme en mikrofon i, så jeg tænker positive tanker, har brug for hjælp og forsøger derfor at ringe til en ven.

Jeg kommer igennem, og til min glæde er samtale lyden helt i orden. Det kan sagtens bruges til opkald, og lyden er helt fin... i min ende. Efter 30 sekunders tid, begynder min ven i den anden ende at brokke sig over støj og ekko, og jeg prøver at rykke lidt rundt på headsettet, samt skrue ned for volumen, men til sidst bliver vi begge så forvirrede at jeg er nødt til at slå over på telefonen for at afslutte opkaldet. Det skal nævnes at jeg rejste mig og gik rundt imens jeg snakkede, men da jeg ikke har bevæget mig længere væk end et par meter fra min telefon, var dette ikke årsagen til problemet.

Jeg må indrømme at jeg efterhånden føler mig en anelse skuffet, så jeg prøver at lave nogen tests for selv at høre hvordan lyden er. Jeg tilslutter headsettet til min computer, og får det sat op i Skype. Herfra foretager jeg først et opkald til "Skype test call", hvor jeg kan få mulighed for at høre hvordan lyden er.

Lyden er en anelse mudret, men det er acceptabelt til almindelige opkald, så længe at der ikke er for meget støj i baggrunden. Jeg tror derfor ikke at headsettet vil være optimalt til gaming, hvor der er lyde og andet i baggrunden. Der er lyden slet ikke klar nok. Men jeg foretager efterfølgende flere opkald via Skype, og det fungerer helt upåklageligt.

Det trådløse fungerer også helt fint, og jeg kan bevæge mig rundt i min lejlighed uden at der er udfald eller støj.
Da Skype var en succes, forsøger jeg igen at foretage nogen opkald via min iPhone, og denne gang fungerer det helt fint.

Så jeg kan altså til sidst konkludere at lyden er acceptabel hvis headsettet bruges til samtaler, men kan ikke anbefales hvis man har i sinde at bruge sit headset til at høre musik.

p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-05-2013 15:34:41
Svar/Indlæg:
3100/53
"Men desværre var kvaliteten langt fra prisen værd. Et tyndt, plastikagtigt headset med tynde løse ledninger er ikke i orden."

PRODUCT OF THE YEAR!!!


The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
14-05-2013 15:43:36
Svar/Indlæg:
4741/1690
#1
Andre ting kan jo have indflydelse, der gør dem til et godt produkt alligevel.


p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-05-2013 09:23:58
Svar/Indlæg:
3100/53
"Men desværre er lydkvaliteten en anelse mudret, der mangler bas og diskant og mikrofonen har en tendens til at opfange baggrundsstøj"

"men længden af Micro-USB kablet samt at der ikke fulgte nogen adapter med så den kunne oplades i en stikkontakt gør at jeg ikke kan give den mere end 3 point"

"Men desværre var kvaliteten langt fra prisen værd. Et tyndt, plastikagtigt headset med tynde løse ledninger er ikke i orden."

Så for at opsummere, så kan du høre musik i dårlig mudret kvalitet, på et headset af dårlig kvalitet. Til gengæld kan du høre det i lang tid, og betaler kun samme pris som du vil kunne få et rigtigt godt trådet headset for, og det er altså "product of the year" værdigt?

Få det nu fixet.