Test: Noontec Zoro Wireless

Lyd d.  20. juni. 2013, skrevet af Bonghætte 0 Kommentarer.  Vist: 7494 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: Bonghætte
Oversættelse: Bonghætte

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 899,00
Produkt udlånt af: Noontec
DK distributør: DCS

Test

 
 
 
Testen udføres med følgende hardware:
 
Lydkilder:
  • Asus Xonar DS med OP-Amp LM4562NA
  • HTC Desire
Har erfaringer med følgende lydenheder, som jeg sammenligner med:
  • JBL TLX-8 (gulvhøjtalere) - Stereolyd, god til sammenligning i især basområdet og scenebredde.
  • AKG K-240 Studio (monitor-headset) - Mit udgangspunkt for, hvordan lyd cirka skal lyde, dog lidt rund i diskanten.
  • AKG K-512 (budget headset) - Ny i samlingen, godt til sammenligning af budgetprodukter.
  • Noontec Rio (in-ear headset) - Andet produkt af Noontec, samme producent som i testen.
  • Noontec Zoro HD (on-ear headset) - Andet produkt af Noontec, samme producent som i testen.
  • Beats by Dr. Dre Solo (on-ear headset) - I relation til Noontec Zoro HD testen havde jeg også et sådan sæt inde til sammenligning.

 

Bluetooth
Angående den trådløse forbindelse har jeg et par indsigelser. Det virker som sådan fint nok, men under en 7 minutters gåtur oplevede jeg 2 mindre udfald. Mobilen lå i bukselommen, og blev da godt rusket rundt, men der er bare ikke langt fra bukselomme til hovedet, synes jeg. Herhjemme har det trådløse virket fint, og under den offentlige transport har det også virket helt fortrinligt, men det hænder altså, at der kommer udfald, når jeg går.
- En anden gang stod jeg ved et busstopsted og der kunne jeg af en eller anden grund fuldstændig blokere for signalet ved at holde min hånd over højre ørekop. Jeg gjorde dette for at ændre lydstyrke, og lagde mærke til det. Om dette er en svaghed ved selve Bluetooth teknologien eller om det er min HTC Desire eller produktet kan jeg ikke udtale mig om. Denne kombo fungerer i hvert fald ikke.

Jeg synes, det er dybt uacceptabelt ikke at kunne gå en tur uden udfald, især når Noontec opreklamerer dette produkt som værende 'trådløs, som du aldrig har oplevet det før!'.

Hvad rækkevidde angår, har jeg kunnet få signal i helt op til 10 meters afstande under den blå himmel. Her er det dog let at bryde signalet med en hånd op over højre ørekop eller en hurtig bevægelse. Det virker bedst ved under 2 meters afstande, hvor jeg virkelig skulle prøve med store bevægelser og isolering, før signalet kunne brydes ordentligt.

I det mere positive lys kan jeg så fortælle, at forstærkeren i selve headsettet virker fortrinligt. Ved høj lydstyrke oplever jeg umiddelbart bedre lydkvalitet end min HTC Desire kan fodre bøfferne med ved brug af kabel. Forstærkeren tillader lydstyrker helt op til, hvor enhederne begynder at forvrænge, hvilket må siges at være meget højt. Der er også nok power og punch i forstækeren til, at man kan skrue op for bassen via equalizer eller lignende på sin sende-enhed. Men når det er sagt, så skal vi også diskutere lyd.

Disse hovedtelefoner kan heller ikke bruges til Skype opkald - i hvert fald ikke på Wifi. Selve Wifi signalet går ind og forstyrrer så meget, at Bluetooth signalet til hovedtelefonerne bliver så ringe, at alt bare går galt. Det kan absolut ikke anbefales. Det er den ringeste oplevelse, jeg nogensinde har haft med Skype.

 

Lydkvalitet
Min første tanke er, at lyden er mudret. Det hele lyder meget indelukket. Scenebredde er der ikke meget af, fordi mellemtonen og diskanten er lidt fraværende. Det lyder faktisk meget som et par Beats Solo, hvor der er rigeligt med bas, mens resten reelt set bare 'er der'. Det lyder ikke som det Zoro HD headset, vi havde inde for få uger siden - langt fra.

Efter et gennemlyt af disse bøffer uden at lave om på lyden har jeg konstateret, at jeg simpelthen ikke kan finde noget musik, hvor denne lydsignatur vil gavne. Selv det ledeste, tungeste dubstep jeg kan finde, har detaljer i de højere frekvenser, som simpelthen næsten forsvinder på grund af mængden og fokuset på bas. Bevares, bøfferne spiller meget højt uden at forvrænge, og de kan næsten flytte sig fysisk på ørerne af mig på grund af lydtryk og membranbevægelser, men der mangler stadig gnist og spark i lyden.

Jeg prøver derfor at equalize mig fra disse bøffers svaghed. Frekvenserne 1kHz og op får et lille gradvist løft på godt 3-4dB, og så begynder bøfferne altså at blive livlige. Jeg står nu med et headset, der spiller meget som Noontecs Zoro HD, hvilket må anses som værende en succes. Et levende lydbillede med et svagt fokus på bas, det er jeg helt sikker på, mange mennesker søger i dag.

Bassen er også stram nok til, at enhederne kan følge med på noget dobbeltpedal uden at forvrænge, hvilket jeg synes er værd at notere. Jeg oplever bastunge ørebøffer fejle grumt, når de eksempelvis testes i noget tungt og hurtigt metal. Dette er ikke tilfældet her.

Enhederne har dog en 'egenlyd'. Det er svært at beskrive, fordi jeg ikke rigtigt har lagt mærke til det før. Jeg lagde mærke til det under et nummer af 'Amon Amarth' ved navn 'Gods of War Arise'. I versene hvor trommerne kører en meget fast og hård rytme, og hi-hatten kan høres i højre side, lagde jeg mærke til en underlig lyd i venstre side. Jeg startede mit sinus-generator program op, som laver toner ved bestemte frekvenser, og rigtigt nok kunne jeg gengive lyden. Ved 30-40Hz ved relativt høj lydstyrke (læs: meget højt), kan man høre membranerne bevæge sig. Det lyder lidt som en natsværmer, der flyver meget tæt med vinger af papir, meget lavt.

Det generede mig, fordi jeg følte den venstre ørekop lavede en svagt luftigere lyd end den burde. Det er dog ikke noget særligt, og ikke noget jeg ville tænke over ellers, da jeg aldrig hører musik ved så høj lydstyrke normalt. Jeg er overbevist om, at det ikke vil genere nogen overhovedet, men jeg synes dog, det er værd at notere, da dette produkt ellers spiller fremragende. Vi er her jo for at finde både gode og dårlige sider af produktet.


Mikrofon
Efter flere tests har jeg konstateret, at mikrofonen virker fint. Skype vil ikke lege med headsettet overhovedet på Wifi, men på det mobile net bliver headsettets Bluetooth forbindelse ikke forstyrret. Den virker fint, men er ikke noget, jeg ville optage andet end almindelige samtaler med.
 

Delkonklusion
Til slut vil jeg sige, at ørekopperne spiller fremragende til formålet, og jeg tror helt sikkert dem, der ser sig varm på designet, vil blive glade for dem. Jeg vil til hver en tid selv anbefale Noontecs Zoro serie frem for Beats Solo. Jeg har erfaring med begge serier, og Zoro'erne er musikalsk overlegne. Zoro HD spiller dog en del bedre 'out of the box', så hvis man kan leve uden trådløs, er det dog et bedre produkt.
 

Med de ytringer af vejen kan vi gå til konklusionen på sidste side