Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.gigabyte.com.tw
Produktet distribueres i DK af: www.conta.dk
Link til producentens website: www.gigabyte.com.tw

Layout


Det næste vi skal kigge på, er layoutet på bundkortet. Som jeg altid siger så kan man sagtens få et bundkort hvor ydelsen er i top - Men det hjælper jo det fedt, hvis layoutet er for dårligt.



Førstehåndsindtrykket af dette bundkort er, at det er den samme farve PCB, som vi normalt ser fra Gigabyte, nemlig en slags blågrøn og de enkelte komponenter ser umiddelbart ud til at være fornuftigt placeret. Hermed mener jeg, at der ikke er fare for karambolage mellem eks. et stort grafikkort og f.eks. RAM soklerne. At der er andre issues kommer vi nærmere ind på når vi når til CPU soklen og området der omkring.

Lidt tættere på, kan vi se kortets Northbridge køler.



Nordbroen er passivt kølet, i hvert fald når man tager kortet ud af kassen. Gigabyte har også til dette bundkort, valgt at lade en lille blæser medfølge, så det er muligt at klipse denne ovenpå den passive profil, og dermed kunne opnå bedre køling af den.



En god løsning Gigabyte efter min mening har valgt her.

Som man kan se på det næste billede har vi meget naturligt øverst en PCI Express x16 port til montering af de nye grafikkort hertil. Umiddelbart nedenunder ser vi ikke mindre end tre af de nye PCI Express PCI port til indstikskort og til sidst har vi to "almindelige" PCI slots. Der er ikke nogen skrigende flotte farver på det her bundkort, alt er holdt i sort og hvidt, i hvert fald i denne ende af kortet

Som man kan se på det næste billede har vi meget naturligt øverst de to SLI kompatible PCI Express x16 port til montering af grafikkort hertil.



I modsætning hvad vi så på det tidligere testede MSI nForce4 bundkort til Intel, så har Gigabyte, ligesom Asus, ikke valgt at indføre en digital switch til at skifte mellem om man kører med et enkelt eller to grafikkort. Det vil altså sige, at man skal ind og vende det lille printkort, hvis man enten tilføjer eller fjerner et grafikkort.

På næste billede ser vi bundkortets Southbridge, indeholdende bl.a. High Definition Audio delen.



Lidt uvant er denne kølet af en passiv køleprofil, som indikerer, at der er kommet lidt mere "fart" på denne chip i modsætning til tidligere, hvor sydbroen ikke blev særlig varm. Og jeg skal lige hilse og sige at den bliver meget varm. Under testforløbet målte jeg profilen til 55 °C ved normal brug.

Det næste vi skal kigge nærmere er bundkortets RAM sokler.



RAM soklerne er i vanlig Gigabyte stil, lavet i farvestrålende plastic, hvor et af sættene er i gul og de sidste to i rød plastic.

Som sædvanligt fristes jeg til at sige, skal vi da også kigge på CPU soklen og pladsen her omkring.



Umiddelbart ser det jo ud til at der er fin plads omkring soklen på dette bundkort, men som vi vil se under testen, så opstår der faktisk et lille problem, netop i dette område.

Den sidste ting, inden vi haster videre i testen, er bundkortets eksterne I/O Porte (I/O Back Panel).



Der er selvfølgelig 2x PS2 porte, en til mus og en til tastatur, 1x seriel samt 1x parallel port, diverse audio stik, 4x USB 2.0 porte, samt to RJ45 porte til 10/100/1000. Der er også SPDIF lyd ud og indgang på kortet, så man komme ikke til at mangle noget på det kort her og slutteligt sidder der lige en enkelt IEEE-1394 port.

Så er det vist nok med snak om selve kortet. Lad os få noget strøm på dyret og se hvad det indeholder!

Qlkusken
 
Superbruger
Tilføjet:
15-09-2005 17:22:40
Svar/Indlæg:
126/59
:l Lækkert bundkort. Men altså det med at andre producenter kan tage ved lære af at installere alle drivere til bundkortet på engang, er nu rigtigt nok, vil jeg også mene. Men altså Nvidia følger da godt op på det...