Produktet er venligst udlånt af: http://www.Asus.com.tw
Produktet distribueres i DK af: http://www.MidtData.dk
Link til producentens website: http://www.Asus.com.tw
Software:
Asus har ikke vedlagt nogen decideret softwarepakke, men lidt programmer kan dog findes på driver CD'en.
Asus PC Probe 2: PC Probe 2 bruges til at overvåge spændinger, blæserhastigheder og temperaturer i Windows. Derudover kan det vise forskellig info via DMI, PCI, WMI og Usage knapperne. Der kan selvfølgelig aktiveres en alarm, hvis en overvåget parameter skulle overstige en fastsat tærskel.
Under Config kan man vælge hvilke parametre, der skal overvåges og ændre på generelle indstillinger.
Norton Internet Security: Nortons Internet Security er efterhånden en obligatorisk del af software til bundkort. Antivirus scanner, firewall og antispyware klarer det fint, så det burde de fleste kunne bruge.
Asus Update: Asus har som de fleste også et program til at opdatere BIOS fra Windows. Personligt synes jeg Asus' er et af de bedre.
Asus Cool'n'Quiet: Lidt Cool'n'Quiet software supplerer Asus også - det kan dog ikke bruges til andet end at overvåge CPU hastigheden og CPU spændingen. Om Cool'n'Quiet skal være aktiveret eller ej klares i BIOS.
BIOS
Da BIOS ikke ændrer sig synderligt fra producent til producent, vil jeg ikke gå denne slavisk igennem, men blot kigge på de menuer, hvor der sædvanligvis plejer at findes forskelle.
Som man kan se benytter Asus sig som sædvanlig af en AMI BIOS med det lidt særprægede layout. Lidt forvirrende efter min mening, da næsten alle andre producenter bruger det "normale" layout.
Vi springer straks videre til Advanced, hvor vi finder en del undermenuer. 1. menu springer jeg let og elegant hen over, da den ret sikkert ikke behøves nærmere forklaring.
2. menu er Asus' Jumperfree menu, hvor de fleste overclocking funktioner plejer at være placeret i. Denne gang er det dog ret begrænset; AI overclocking, som kan overclocke computeren automatisk, dog kun i mindre grad og indstilling af clock generatorens hastighed - her ukorrekt kaldt FSB. Denne går kun til stakkels 240MHz.
CPU Configuration er også ret tam, da den ikke giver mulighed for andet end at se de nuværende indstillinger.
Under Chipset mødes man af endnu tre undermenuer til hhv. North Bridge, South Bridge og HyperTransport.
Endnu flere undermenuer under North Bridge indstillingerne.
Først RAM indstillinger der ser ganske standard ud. Dog en ekstra divider ved 183MHz.
ECC Configuration menuen undrer jeg mig lidt over, da RAM controlleren som bekendt sidder på CPU'en og derfor skulle Asus ikke have meget at sige, når det kommer til ECC indstillinger.
Indstillingerne for det indbyggede grafikkort er også meget ligetil. Forbrug af system RAM og hvilken rækkefølge grafikortene skal detekteres i.
South Bridge menuen inderholder de sædvanlige muligheder, for at deaktivere diverse komponenter, så jeg springer straks videre til HyperTransport menuen. Her er der mulighed for at indstille hastighed og båndbredde for både HT linket imellem CPU'en og North Bridge samt North Bridge og South Bridge. Jeg undrer mig over muligheden for at køre med mere end 1.000MHz, da dette skulle svare til overclocked tilstand. Bundkortet nægter da også at boote, hvis CPU-NB linker sættes over 1.000MHz, mens samme er gældende for 16bit båndbredde ved NB-SB linket. Til gengæld kan bundkortet fint boote ved 1400MHz på NB-SB linket.
Den sidste menu vi skal kigge på findes under Power og er den sædvanlige overvågning af spændinger, blæserhastigheder og temperaturer. Ikke noget specielt at bemærke ud over, at man ikke kan indstille en nedlukningstemperatur.