Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 715,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Komplett.dk

Test

Testmaskinen består af :
ASUS Z97-P BIOS 2507
Intel Pentium G3258 processor
AMD Radeon HD 280x
16 GB Corsair Vengeance PRO 1866 MHz (9-10-9-27)
Corsair HX 520 watt strømforsyning
Samsung 840 Pro 256 GB SSD
Microsoft Windows 8.1 x64

Programmer:
3Dmark
BasemarkCL
Cinebench R15
CrystalDiskMark
PCmark8
wPrime

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.



 

Der er helt dødt løb som vi også så i MSI testen.

 

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges Open CL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score.



 

Samme resultat gør sig gældende her. Dog klarer ASUS' budget bundkort sig lidt bedre end MSI og scorer faktisk lige en tand bedre resultat end sin storebror.

 

Cinebench R15:
Tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerner og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS.



 

Også her er der dødt løb

 

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks".



 

I denne test er det interessant at se at ASUS bundkortene scorer nærmest ens og efterlader MSI bundkort i støvet. 

 

wPrime:
wPrime udregner primtal; her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde.



 

Her taber ASUS Z97-P faktisk med et halvt sekund det er dog nærmest ingen ting.

 

Erik
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-12-2014 07:45:11
Svar/Indlæg:
250/2
ASRock Z97 Extreme 3 koster ikke meget mere, men ville jeg klart foretrække....De hundrede kroner merpris giver mig lige lidt mere tryghed ved at have optisk udgang og flere porte, samt bedre helhedsindtryk.

http://www.compumail.dk/vare-o... (ikke for at reklamere netop for dem, men det er nem og overskuelig side, både ang. Pics og Specs.)

Måske er det også fordi jeg med ASRock både med Z87 Extreme 3 og 4, plus mit nuværende Z97 Extreme 6 kun har positive oplevelser, ikke kun her i huset, men også hos dem jeg har hjulpet til nye maskiner, det sidste års tid.



necromaniac
 
Ny Bruger
Tilføjet:
22-12-2014 14:42:09
Svar/Indlæg:
4/1
Der er cashback kampagne til den 27/12 så hvis man bestiller et asus z97-p og enIntel® CoreT i5-4690K får man 360.00 kr tilbage.