Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1449,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

 

Testmaskinen består af :

Bundkort: MSI Z97 Gaming 7 BIOS v. 1A
CPU: Intel i7-4790K
Grafikkort: MSI R9 270 Gaming
RAM: AMD RADEON MEMORY 1866 Mhz 2x4GB
PSU: Chieftech Nitro 650 Watt
SSD: Kingston SSDNow V300

Køling:
CPU er kølet af en Antec Kühler H20 920V4

 

Sponsoreret af Antec.com
http://www.antec.com/product.php?Per=144

Programmer:
3Dmark
BasemarkCL
Cinebench R15
CrystalDiskMark
Maxxmem2
PCmark8
wPrime

Jeg lægger ud med at teste med bundkortet kørende på auto så cpu'en får lov til at strække ud med alt hvad den er i stand til uden Overclock. Alle følgende grafer er afviklet på 4.0 Ghz med Turbomode.

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.

Her må man sige at MSI bundkortet yder en kende mere end ASUS Sabertooth kortet, men det er nu ikke meget der skiller dem ad.

 

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges Open CL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score.

Også i denne test klarer MSI bundkortet sig rigtigt godt på marginalerne undtaget lige i billedbehandlingen som ASUS Sabertooth klarer lidt bedre.

 

Cinebench R15:
Tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test der til sidst viser gennemsnits FPS.

I Cinebench grafiktesten er det ASUS der klarer sig med 2 FPS bedre end MSI og i testen med rendering af et billede er det ASUS der må bide i græsset.

 

CrystalDiskMark 3.0.3 x64:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. Også selv om det i princippet foregår gennem det fysisk samme chipsæt på alle bundkortene.

I denne test er der en markant forskel i ydelsen i læse testene og det er virkelig til at tage og føle på med ASUS Sabertooth kortet. Omvendt så er det ASUS der løber med sejren i næsten alle skrive testene. Mærkeligt nok falder ASUSkortet ud ved de 4K skriv. 

 

Maxxmen2:
Tester ydelsen på de isatte RAM ved først at måle på ren kopiering, dernæst læs og skriv og til sidst afsluttes testen med en forsinkelsesmåling.

I denne RAM test er der ikke meget at komme efter, men her noteres en beskeden sejr til ASUS Sabertooth bundkortet.

 

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks".

Igen her i PCMark 8 testen ligger de to Z97 bundkort næsten side om side dog igen ses en beskeden sejr til Sabertooth kortet.

 

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde.

wPrime testen afvikler MSI bundkortet ganske suverænt med hele 6,5 sekunders forskel, det er virkelig godt klaret af MSI Z97 Gaming 7 bundkortet.

 

Vi giver CPU'en lidt ekstra havre på næste side.

Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-09-2015 22:34:17
Svar/Indlæg:
5874/1287
God test, dog savner jeg lige en enkelt detalje.
Den M.2 port er det (som på mit ASUS Maximus Ranger) kun muligt at anvende 2 lanes? Det går jeg ud fra, da man mister SATA 5 og 6 ved brug. Mit ASUS har alle 6 sata-porte aktive selvom der monteres et M.2-drev, men det går til gengæld ud over den nederste PCIe port.

Da der jo er flere M.2 drev der nu kører med flotte hastigheder med 4 lanes, er det selvfølgelig sådan noget der ville adskille dette fra andre 😉


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
01-09-2015 23:31:01
Svar/Indlæg:
2045/273
#1

Takker 🙂

Ja det er desværre ikke specielt godt beskrevet noget sted hos MSI mærkeligt nok. Men du har helt ret i at Sata 5 og 6 forsvinder sammen med en isat SSD i M2 soklen. Måske er det af samme grund man har sat 2 stk. Sata 6 Gb/s asmedia stik ekstra i. Jeg har kun kunnet se at både Sata 6 Gb/s og 10 Gb/s er understøttet i M2 soklen.



Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Renissen2 d. 02-09-2015 00:15:02.


ICE-Cool
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-09-2015 23:57:05
Svar/Indlæg:
3799/43
Det er jo et gammelt bundkort efterhånden, derfor har den kun 10Gbit/s de nye har 32Gbit/s.

Så man får ikke meget ud af og købe en Samsung sm951 m.2 SSD, med den hastighed.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
02-09-2015 00:18:31
Svar/Indlæg:
2045/273
#3

Nej det har du da ret i hvis det er det eneste kriterie du har for at købe et bundkort.

Vi tester hvad producenterne sender til os, men ja der findes da også nu en "A" model med USB 3.1 🙂


ICE-Cool
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-09-2015 00:37:04
Svar/Indlæg:
3799/43
Jeg har ikke fulgt så meget med udviklingen af m.2. Men da jeg undersøgte det, efter at det var en tråd her på siden.

Så måtte jeg konstantere at m.2 portens hastighed har meget at sige.
10Gbit/s er jo ikke mere end to gode SSD'er i raid.

M.2 med 32Gbit/s da er vi jo oppe på den samme hastigheder, som 4 SSD'er yder i raid.

Hvis jeg havde muligheden så ville jeg smække en Samsung sm951 i som systemdisk, og putte to Samsung 850 evo i raid til backup. Så havde jeg stadigvæk to ledige sata porte, som jeg kunne benytte til noget andet.
Min m.2 port er bare ikke hurtig nok.