Test: LG Nexus 5X Smartphone

Smartphone/tablet d.  22. december. 2015, skrevet af Lyngze 1 Kommentarer.  Vist: 14451 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3325,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design

 

Designmæssigt er der ikke ændret super meget i forhold til den forrige Nexus 5. Selve rammen er en smule mere firkantet end forgængeren, men begge telefoner har det meget neutrale minimalistiske look. Selve telefonen er lavet fuldstændigt i plastik pånær fronten som er dækket af Gorilla Glass 3. Hvis jeg skal kommentere på størrelsen er den i mine øjne helt rigtig, den har så også stort set samme størrelse som min egen LG G3, så her er jeg måske ikke helt upartisk i bedømmelsen. Til sammenligning er den en smule større end f.eks. iPhone 6 med knap 1 cm i højden og 0.5 cm i bredden. I forhold til Samsungs Galaxy S6 er Nexus 5X kun et par millimeter højere og bredere.



På forsiden ses telefonens 5.2" skærm samt front kameraet på 5 MP. De to højtaler gitre man kan se er henholdsvis telefon speaker øverst og mikrofon + loudspeaker nederst. Gemt bag det nederste gitter er yderligere notifikations lyset. Faktisk så godt gemt at jeg ikke troede der var et sådant lys på denne model, og kun forstærket af at jeg overså det i indstillingerne i første omgang, da det nemlig ikke er sat til out-of-the-box.



På bagsiden gemmer sig telefonens primære kamera på 12.3 MP, lidt et sjovt skridt at gå ned i antal pixels i forhold til 13 og 16 som man ellers ofte ser på andre telefoner i dag. Men antal pixels er trods ikke alt, og noget af det telefonen "praler" med er såkaldte 1.55 μm pixels, hvilket skulle gøre at kameraet kan tage mere lys ind og derved skulle den tage bedre billeder med dårlige lysforhold. Ved siden af kameraet finder vi først kameraets flash efterfulgt af en infrarød laser som hjælper kameraet med at fokusere hurtigere med det normale autofokus. En af de nye ting der er på de nye Nexus modeler er fingeraftryksscanneren som kan ses på billedet lige under kameraet.



På siderne er der ikke meget at fortælle om. På højresiden finder man øverst power-knappen og under den volume-rockeren. Knapperne virker solide og gør det de skal, ingen vrikken og sådan her, på trods af at de kun er lavet i plastik. På venstresiden er der kun SIM skuffen som åbnes med det medfølgende SIM værktøj, eller en knappenål eller lignende hvis ikke man har værktøjet ved sig. Skuffen virker også efter hensigten, den falder ikke ud uhensigtsmæssigt eller lignende og sidder ikke og vrikker.



På det øverste billede ses toppen af telefonen, her er ikke meget at se, kun et enkelt hul hvilket jeg formoder må være en mikrofon til når man i telefonen på højtaler. På bunden har vi yderst til højre et 3.5 mm jack stik til tilslutning af diverse lydenheder. Længere inde end det er der endnu et hul hvor jeg igen må formode at det er en mikrofon. Midterst på telefonen ses USB type-C porten. Noget af det nye er at der ikke er forskel på hvilken vej stikket sættes i telefonen, hvilket virker som en lille ting, hvilket det selvfølgeligt er, men det er overraskende rart ikke at skulle tænke over at skulle vende stikket den ene eller anden vej. Bunden er dog også et af de steder på telefonen hvor jeg har et par problemer med designet. Selve rammen ved lader stikket og jack-stick porten er ret tynd da begge porte er forskudt lidt mod bagsiden af telefonen, dette medvirker også at hvis man lige som mig holder en finger under telefonen for at den ikke falder nedenud kan disse faktisk godt virke en smule skarpe hvis man får placeret fingeren det forkerte sted.

Alt i alt synes jeg designet på LG's Nexus 5X er rigtigt lækkert og stilfuldt, og personligt har jeg intet imod en telefon lavet i plastik, hvilket også gør at den er overraskende let i forhold til størrelsen, hvilket måske kan siges at være både godt og skidt da det fjerner lidt af dens "premium" feel. Jeg har kun et par enkelte bemærkninger til designet, hvilket jeg dog også må sige er lidt ærgerlige. Nemlig førnævnte skarpe kanter på den nederste ende af telefonen, disse skarpe kanter går også igen på siderne, ja faktisk hele vejen rundt, dog virkede telefonen vi kiggede på til at have det væsentligt mere på venstre side af telefonen, så måske der er tale om en eller anden form for produktionsfejl eller lignende. Jeg vil ikke sige at det er nogen deal-breaker for mig, men ikke desto mindre er det ikke just godt design.


På næste side kigger vi lidt på det telefonens software og det nye Android 6.0

 

Hr.
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-12-2015 11:10:27
Svar/Indlæg:
1363/125
Lækker mobil, men alt over 5" bliver bare for stort til mig.

Nexus 5 var lige tilpas. 🙂