Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3325,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Kamera

Så er det tid til at kigge lidt på kameraet på LG's Nexus 5X. Jeg er ikke selv den store kamera intuisiast, men jeg vil alligevel prøve at give et par bemærkninger omkring telefonens kamera. Jeg har selv en LG G3 som nok er mit bedste sammenligningsgrundlag, men har også haft fornøjelsen af at lege med en Samsung Galaxy S6 i et par dage som nok er en af de telefoner på markedet med bedst kamera. Overordnet set har jeg været godt tilfreds med kameraet i LG's Nexus 5X, det tager hurtigt billeder også HDR+ går rimeligt hurtigt selvom der egentligt tages 3 billeder med forskellige indstillinger. Autofokus fungerer også rigtigt godt og i mange tilfælde har telefonen allerede stillet skarpt på det du vil tage billeder af (midt i billedet) så snart du vender kameraet mod objektet.

Nexus 5X gør brug af Google Camera som den primære app til billedtagning, hvilket har været et stort plus for mig da jeg elsker de funktioner som appen bringer, desværre bliver billedkvaliteten forringet en del på min egen LG G3 i forhold til stock kamera appen. Google Camera tilbyder det såkaldt HDR+ som gør lyset i billedet bedre når forholdene ikke er optimale, f.eks. mindsker det over/under eksponering og kan også afhjælpe noget af det støj der kan komme i billederne, som især ses ved lave lysniveauer.

Jeg har taget billeder i forskellige lysforhold for at vise kameraets formåen bedst muligt. Lyset om dagen er desværre ikke blevet til det store her i vintermåneden, så her håber jeg i kan bære lidt over med mig. Vi starter ud med et par billeder taget om dagen i en lysning i skoven. Som det billederne længst til højre i alle rækker er taget med HDR+ som her gør at billedet tager sig rigtigt pænt ud, den øverste række er taget i retning mod solen mens de nederste er taget hvor solen har været mere i ryggen. Til sidst har vi et billede indenfor ligeledes om dagen i knap så naturrige omgivelser. Her gælder det ligeledes at billedet til højre er taget med HDR+. Fælles for alle billederne synes jeg billedet er blevet forbedret væsentligt med HDR+ og det giver et rimeligt hæderligt resultat. Pæn fordeling af lys og farverne er pænt gengivet, samt støj i billedet er minimeret. Indendørs er der dog ikke meget forskel fra det "mørke" billede og HDR+, hvis noget så er billedet måske blevet en anelse mindre grynet.


     

   

      


Næst er et par makro billeder, disse er taget med HDR+ telefonen fik svært ved at fokusere når vi kom tættere på og billedet blev meget sløret, Google Camera har ikke mulighed for manuel fokus, som jeg ellers tror kunne have gjort underværker her.


   


HDR+ viste sig at fungere rigtigt godt i dagslys, men når det kommer til lave lysforhold/mørke omgivelser virker det næsten lidt for godt. Farverne træder virkeligt frem med HDR+ og bliver faktisk for tydelige, det minder næsten om når et billede tages med flash, dog skal det også siges at have været rimeligt mørkt, så der har ikke været meget at arbejde med. Jeg synes dog egentligt også at billederne uden HDR+ blev rigtigt fine, lidt mørke i forhold til hvad det egentligt var, men man kan stadig se motivet, dog bliver især farverne meget grå. Som før er de højremest billeder taget med HDR+, og de øvrige er taget uden.


   

   


Til sidst har vi lige et enkelt billede med et objekt i bevægelse, hvilket jeg ikke kan sige har været særligt godt. Objektet i det her tilfælde er en bamse/pude-ting som jeg stjal fra kæresten som falder fra et kast, ikke noget der bevæger sig voldsomt hurtigt, dog er den også forholdsvist tæt på hvilket selvfølgeligt også kan påvirke resultatet. Billedet er taget uden HDR+, da det kræver at motivet er mere eller mindre statisk for et godt resultat. Det var faktisk ret svært at fange objektet på trods af at kameraet hurtigt fokuserer og tager billeder er der stadig en hvis forsinkelse på.



Alt i alt er jeg rigtigt godt tilfreds med kameraet på LG's Nexus 5X, det tager nogen rigtigt gode billeder og HDR+ gør virkeligt sit for at få alle detaljer med og sørge for at alle områder af billedet står klart og ikke bliver over/under eksponeret. Ved lave lysforhold gør telefonen også et ganske godt stykke arbejde, vi har taget det til et lidt ekstremt niveau, så ved mere "normale" omstændigheder klarer kameraet sig nok endnu bedre. Også ved makro gør kameraet et hæderligt stykke arbejde, man kan dog ikke komme helt tæt på, da kameraet får svært ved at fokusere på trods af laser fokus teknologien. Når det kommer til bevægelse falder kameraet også lidt bagefter, det kunne måske have været bedre hvis man havde mulighed for at indstille lukkerhastighed eller hvis der var en "sport" indstilling i kamera appen.

På næste side snakker vi lidt om telefonens ydelse og kigger på telefonens formåen i diverse benchmarks.

 

Hr.
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-12-2015 11:10:27
Svar/Indlæg:
1363/125
Lækker mobil, men alt over 5" bliver bare for stort til mig.

Nexus 5 var lige tilpas. 🙂