Software
Med Hero kortet følger der også en række programmer, der kan være med til at gøre dit liv lettere. Specielt Asus AI Suite er værd at fremhæve her, da det giver en række gode muligheder for at overvåge og indstille systemet fra Windows.
Hovedvinduet i AI Suite giver dig en lang række oplysninger og status på systemet som CPU frekvens, temperaturer og CPU kerne spænding og RPM på dine forskellige blæsere. Via ASUS 5-way Optimization er det muligt at lade AI Suite gennemgå dine systemoplysninger og herefter komme med et forslag til indstillinger, der kan forhøje ydelsen. Det er i bund og grund et ”enkelt klik overclock”, der kan presse lidt mere ud af dit system uden, at du selv behøver at sidde og rode med indstillinger. Det er naturligvis kun baseret på et skøn fra systemets side og vil givetvis ikke kunne give de samme muligheder, som hvis man selv sidder og finindstiller og tester tingene.
Hvis man har mod på mere er der i AI Suite også muligheden for at indstille en helt række parametre i forhold til overclocking, som normalt gøres fra BIOS. Det kan naturligvis skabe visse problemer at gøre det direkte fra Windows, men til mindre indstillinger eller tweaks, kan det være meget nyttigt. En lækker detalje er dog, at det er muligt at indlæse forskellige profiler direkte i programmet. Så hvis man har lavet en strømbesparende indstilling til almindeligt brug, og en power indstilling til brug ved gaming eller andre krævende opgaver, så kan man hurtigt skifte imellem dem via AI Suite.
AI Suite giver også en lang række muligheder for indstilling af system blæsere. Her kan man også lave en test af samtlige blæsere i systemet, for at lade programmet finde minimum og maksimum hastigheder for de forskellige blæsere, og herefter kan man oprette forskellige profiler. Meget nyttigt hvis man let ville kunne skifte imellem en støjsvag indstilling, og en super køling profil, der starter en lille tornado i dit kabinet.
Indbygget i AI Suite er også en række mindre funktioner, der blandt andet giver dig mulighed for at oprette en USB til opdatering af BIOS, booste opladning af for eksempel din telefon via computerens USB porte og gennemgang og oprydning af systemfiler. AI Suite tilbyder i det hele taget en god række funktioner til at holde øje med dit system, og sørge for at det altid yder bedst muligt.
Med de nye LED lys muligheder på Hero kortet følger der naturligvis også et program, der giver mulighed for at indstille lyset. Selv om mulighederne er ret begrænsede, er det bestemt rart at se, at man nu har mulighed for at indstille lyset, som man vil. Man har med ASUS Aura programmet mulighed for at indstille lyset på seks forskellige måder.
-
Static – Giver en fast farve
-
Breathing – lader lyset fade ind og ud.
-
Strobeing – Blinker i hvidt
-
Music Effect – Lyset bliver påvirket af musik og lyd afspillet på computeren.
-
CPU Temerature – Lyset skifter baseret på CPU temperaturen.
Som sagt ret begrænsede muligheder, men trods alt et stort skridt i den rigtige retning. Det kan dog nævnes, at der nu også er lavet en Alpha udgave af Hero kortet, hvor der er endnu flere RGB LED muligheder med blandt andet mulighed for tilslutning af LED strips direkte på bundkortet.
Når man har slået funktion "Fast Boot" til i BIOS kan det være meget svært eller nærmest umuligt at nå og komme i BIOS med "DEL" eller F2, så her hjælper det lille praktiske program ved simpelthen at starte op i BIOS når der trykkes på DirectBIOS. Med programmet kan man også vælge om "Fast Boot" fremover skal være slået til/fra og ligeledes om systemet efter strømsvigt skal starte op normalt eller i "Fast Boot". Det er under punktet "Advanced setup"
Programmet "Gamefirst III" giver brugeren mulighed for at fintune hastigheden på netværket afhængigt af hvad man lige skal foretage sig. Man starter med at lade programmet aflæse op/ned hastigheden og derefter får man så mulighed for at vælge mellem 4 forud definerede muligheder som er Optimering, Gaming, Media Streaming og Fildeling.
Når man har valgt sit overordnede net brug kan man yderligere gå ned i de enkelte kørende programmer og ændre på op ned hastighed til de enkelte programmer. Det er altså muligt at indstille prioriteterne på netværkstrafikken, så du er sikker på at få den bedste ydelse i netop de programmer der betyder noget for dig.
Sonic Radar er et stykke software, der kan køre sammen med et spil og give dig et hint til, hvor dine fjender befinder sig eftersom "radaren" holder øje med, hvor lyden kommer fra og viser vej dertil. Programmet fungerer ved, at den ligger et visuelt lag oven på dit spil hvor Sonic Radar herefter kan ses.
Med programmet ASUS RAMCache er det muligt at opsætte et Cachedrev som kan sætte hastigheden på diverse programmer gevaldigt op.
På næste side sætter vi Hero kortet på prøve med en række benchmarks.