Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Ronin2300
Oversættelse: Ronin2300

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1665,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Test

Testmaskinen består af: 
Bundkort: Asus Maximus VIII Hero
CPU: Intel i5-6600K Skylake CPU @ 3,5 GHz
PSU: Corsair R1000i PSU
RAM: 16 GB Crucial Ballistix DDR4 2400
Grafikkort: AMD Radeon R9 200
SSD: Ocz Vector 180 SSD
Køling: NZXT Kraken X61 AIO køler. 
OS: Windows 8.1
 
Selve installationen af Hero kortet i testsystemet gik uden problemer. Der var rigtigt god plads omkring CPU sokkelen til installation af vores Kraken X61, og alle kabelforbindelser gik uden problemer. 

Programmer
3Dmark
AidaExtreme
BasemarkCL
Cinebench R15
CrystalDiskMark
PCmark8
wPrime

Vi starter naturligvis med en gennemgang i standard indstillingerne uden overclocking. Jeg havde også overclocking data fra ASRock Z170 OC Formula kortet men en USB stick der afgik ved døden betød desværre at de døde sammen med og ikke var mulige at genskabe da kortet var sendt retur. Jeg har imellemtiden fået lavet tests på ASUS Maximus VIII Ranger kortet også og de kommer derfor med også. Blot en forklaring hvis nogen skulle undre sig over at tallene fra ASRock Z170 OC Formula ikke dukkede op i sammenligningen ved overclocking. 
 
 
3D Mark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.
 
 
Her ser vi den største forskel imellem kortene på Ice Storm testen mens det er et mulehår der adskiller de tre i Cloud Gate og Fire Strike. 
 
 
PC Mark:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system. Hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks".
 
 
Her er det værd at bemærke at det faktisk er det billigere Ranger kort der får bedste resultater. Det kan godt være det ikke er meget men alligevel.
 
 
BasemarkCL:
Basemark CL er en test, der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges Open CL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score.
 
 
Her skinner ASUS kortetene en anelse og trækker tydeligt fra ASRock i større eller mindre grad over hele rækken af tests. 
 
 
Cinebench:
Cinebench tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test der til sidst viser gennemsnits FPS.
 
 
 
Her ses det tydeligt at det er begrænset, hvor meget bundkortet kan ændre ved en test der trækker på CPUen alene.
 
 
AIDA64:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der leverer resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency.
 
 
Forsvindende lille forspring til ASUS her men dog alligevel værd at bemærke.
 
 
CrystalDiskMark:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. Også selv om det i princippet foregår gennem det fysisk samme chipsæt på alle bundkortene.
 
 
Selv om det er små variationer så ligger ASUS trods alt en smule foran ASRock på hele rækken af tests. 
 
 
wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde.
 
 
Igen er der utroligt små forskelle her men denne test er også baseret på CPU og her er alle kort i samme båd. 
 
 
På næste side skruer vi op for varmen og ser hvad vi kan klemme ud af ekstra ydelse på Hero kortet og hvad det kan hente i vores benchmarks.
cmnielsen
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
14-06-2016 19:44:11
Svar/Indlæg:
726/496
Fint test.

Hvor mange volt brugte du under oc og hvor høj blev temperaturen inden den blev ustabil?


[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-06-2016 13:52:15
Svar/Indlæg:
2175/21
nice board til pengene trods alt, så kan man jo selv hygge med hvor meget man vil skrue op for det :)


Ronin2300
 
Overclocker
Tilføjet:
21-06-2016 15:33:41
Svar/Indlæg:
188/45
#1 takker 🙂

Jeg landede på 1,408V til OC og temps toppede af med den varmeste core på 87 grader og de andre omkring 82 med kølingen på fuld blæs under burn in.