Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MM-distribution
DK distributør: MM-distribution

Støj





I modæstning til den vi f.eks. ser på Geforce7800/7900GTX er hastigheden på den her styret af driveren. Jeg blev ret forbløffet over det, for da jeg startede dem var støjen ret voldsom indtil driveren blev installeret, derefter blev blæseren praktisktaget tys. Lige indtil vi startede et spil og helvede bryder løs. Blæseren snurrer op i fuld hastighed, så den næsten ikke er til at være i rum med. Efter brug går der ca. 10min, og så pludselig falder den til en hastighed der næsten ikke er hørbar. Så snart jeg aktiverede overclocking kørte blæseren op i fuld hastighed og slappede først af, da jeg droslede det ned til standard-hastighed. Så skal man overclocke skal man lige tænke over om man kan leve med støjen.
Personlig havde jeg gerne set en lidt bedre løsning. Den virker lidt billig og er lidt for støjende efter min mening, især fordi at folk som køber dette kort, nok ikke sidder i 2D-miljø særlig længe af gangen.




Strøm



I vores strømtest måler vi strømforsyningens strømforbrug. Dvs. at de grafer vi ser herunder ikke er grafikkortenes strømforbrug, men forskellen på den samme computer med forskellige grafikkort i.
Strøm-testen er ikke kun vigtig for at holde eludgifterne nede, men også med til at holde temperaturen og støjen på et fornuftigt niveau.
Efter opfordring fra vores brugere, vil jeg for fremtiden ikke længere måle i Kwh, men i gns.-watt for enkelthedens skyld. Jeg tager stadig udgangspunkt i Kwh når jeg måler, hvilket gør at gns.-watt kan være bemærkelsesværdigt ens på to forskellige grafikkort. To forskellige grafikkort kan f.eks. sagtens have brugt 0.032Kwh, hvilket vil give det samme gennemsnitlige wattforbrug for begge kort.


Det må vi sige. Havde nvidia ikke styr på deres strømforbrug tidligere har de i hvert fald fået det. Dette grafikkort yder næsten dobbelt så godt som et 6600GT men har et mindre strømforbrug. Faktisk er strømforbruget mindre end X1600XT der er baseret på danne samme produktionsteknik og har færre transistorer. Selv når det står idle i windows er det helt nede omkring de bedste low-end-grafikkort. Her skal de helt sikkert have massere af ros, og dette grafikkort er endda et af de overclockede udgaver.





OC


7600GT er i forvejen topmodellen af 7600-kortene. Derfor skal vi ikke vi ikke regne med, at der er ret meget ekstra ydelse at hente her i. Rammene er af samme type som det der sidder på 7900GT så vi regner lidt med at de kan det samme, hvilket dog ikke vil være særlig imponerende.



Her har vi et kort der ikke er den bedste overclocker. Lidt en skam, for havde da forventet lidt mere, især når kortet er fabriksoverclocket. Over disse frekvenser begyndte det er fryse eller hakke.
Erroneus
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-04-2006 20:08:01
Svar/Indlæg:
673/19
Det vil være stupidt at give 1800-1900 kr. for det her kort, når man kigger på hvor langt ned 7900gt er (godt nok udsolgt pt) , dog vil det godt kunne forsvares til omkring de 1300 kr. som de billigste modeller af 7600gt koster.

X1800xl gider jeg ikke engang at snakke om, Ati fatter ikke at lave ordenlige mid-end kort før i sidste øjeblik :P



Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
26-05-2006 11:47:02
Svar/Indlæg:
1317/46
Udemærket test, dog fatter jeg ikke hvad du skriver i afsnittet om strømforbrug.

Hvad mener du med at hvis du tager gennemsnit energiforbruget(KwH=J, kilowattimer's SI enhed er Joule) fra to der samme energi forburg så for de samme gennemsnitlige effektforbrug. Er det ikke logik for perlehøns og simpel matematik mere end det er en brugbar oplysning.

Problemet er nok at jeg ikke forstår hvad du mener. :l