Test: DFI Infinity RS482

Bundkort, AMD d.  26. maj. 2006, skrevet af B@NG 5 Kommentarer.  Vist: 11278 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Nordisc Distribution
DK distributør: Nordisc Distribution


Bundkortet her er udført i en rød farve, hvilket ikke er så usædvanligt igen. Dog er DFI ret kreative med deres LANPARTY-serie, hvor der er en del UV-reaktive porte og slots. Det er ikke tilfældet her, hvor det er ganske almindelige standardfarver, der er benyttet.



Hvis vi starter med uvidelsesportene, kan vi her se at der kun er ét PCI-E x16 slot, så ingen crossfire muligheder her, hvilket forhåbentligt heller ikke bliver nødvendigt til det brug kortet er ment til.
Som de fleste andre Micro-ATX kort har kortet kun to ekstra PCI-slots, naturligvis pga. den manglende plads.



Kigger vi på næste hjørne finder vi her hele fire S-ATA porte, hvilket godt kan overraske lidt. Typisk vil monteringen af sådan et bundkort, foregå i et kabinet, hvor der ikke er plads til ret mange diske alligevel. Men det er altid godt at have mulighed for at udvide. S-ATA controlleren er som nævnt tidligere koblet på en RAID controller, der giver mulighed for RAID 0 og 1.

Vi kan her også se at der er blevet gjort brug af passiv køling, både på northbridge og southbridge chipset'ne. Bliver maskinen brugt til HTPC er dette et stort plus, og det skulle ikke være nødvendigt med aktiv køling på ATi's Xpress 200 chipset.
Man kan tydeligt se på dette layout, at der er gjort meget ud af at finde al den plads der er mulighed for. Læg mærke til batteriet, som på dette kort står på højkant! Det er set før, men stadig en smart lille detalje.



Her kan vi se at der er fire RAM-slots, hvilket også kan overraske en smule. Mange Micro-ATX kort er nede og tilbyde kun to RAM-slots, igen pga. pladsmangel, så tomlerne op her!
RAM-slottene er placeret passende langt væk fra PCI-E porten, så der er ingen grund til bekymring her.



Her finder vi ATX-stikket og det lille 4-pins stik. Det lille stik er placeret meget godt, men jeg så gerne at ATX-stikket var lige ved siden af. Det kan være irriterende at skulle trække det store kabel ned midt på bundkortet, også selvom det ikke er ret stort.

Alt i alt et pænt og fornuftigt layout, hvor tingene ikke kommer i karambolage med hinanden.
Di3h4rd
 
Superbruger
Tilføjet:
26-05-2006 14:52:53
Svar/Indlæg:
47/1

hmm der er stavefejl i phoenix biosen, der står disbaled :p



DTU_XaVier
 
Elitebruger
Tilføjet:
26-05-2006 18:07:22
Svar/Indlæg:
2786/120
Der er en stavefejl hvor du forklarer forskellen mellem RS480 og RS482... Da du skal forklarer forskellen i produktionsteknik har du skrevet RS480 2 gange :)... (jeg elsker flue-knepperi :e )

Ellers rigtig god test, og et ganske godt bundkort :)

MVh.
Toke :)



Coctail
 
Elitebruger
Tilføjet:
26-05-2006 22:53:13
Svar/Indlæg:
2353/24
er afstanden mellem cpu soklen/rammen og ramslots'ne ikke rimlig lille? tænker på om det ikke kan blive et problem ved f.eks. en stor zalman køler?



B@NG
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-05-2006 15:21:47
Svar/Indlæg:
3640/1231
#1 > Nu har jeg haft kigget på det billede SÅ mange gange uden at fatte hvad du snakkede om :x

Men DAMN :o Det er da en (eller flere) fejl af sådan en rang at det næsten er pinligt :e

#2 > Ved ikke hvad du snakker om :00 ;) :p

#3 > Mjah, det kan jeg godt se. Jeg har desværre ikke lige en UFO køler at prøve med, men går den ikke også hen OVER RAM?
Nu vil jeg så heller ikke betegne en UFO køler som normalt på så lille et board, den fylder jo det meste af kortet :e



Skipper
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-05-2006 17:21:31
Svar/Indlæg:
971/67
#4 -> #1

De nederste 3 punkter i bios billede er disabled stavet forkert, det er da utroligt at et produkt kan komme på markedet med så stor en brøler. Hvordan kan man have overset det, inden man vælger at sætte kortet i masseproduktion? Selvfølgelig smider de blot en nyere bios på de kort, der der produceres efter fejlen er fundet, men hvad har de ellers overset i deres produkttest? Stavefejl burde slet ikke kunne forekomme

/Skipper