Test: Foxconn C51XEM2AA - nForce 5

Bundkort, AMD d.  14. juni. 2006, skrevet af Woodgnome 1 Kommentarer.  Vist: 9186 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: NVIDIA
DK distributør: MM Distribition

Introduktion



Da NVIDIA i 2001 introducerede det første nForce chipsæt, sad Via tungt på AMD chipsæt markedet. nForce 1 var på den tid nyskabende med dual channel RAM arkitektur, men nForce 1 chipsættet slog aldrig helt igennem. Med nForce 2 ændrede dette sig og med et var nForce 2 entusiastens foretrukne chipsæt til AMDs Socket A processorer. Efter en mindre heldig periode med nForce 3 vendte NVIDIA stærkt tilbage med nForce 4, der blev en mindst lige så stor succes som nForce 2 - nu er turen kommet til nForce 5. Hvad chipsættet kan byde på rent teknologisk og featuremæssigt har vi allerede kigget på og nu er det blevet tid til at finde ud af, om ydelsen kan leve op til det forgængerne har præsteret.



NVIDIA har allieret sig med Hon Hai Precision Industry Co. Ltd, (bedre kendt som Foxconn :)), og dermed hevet en af markedets største ind til at producere deres reference bundkort. For de fleste er Foxconn et knap så kendt mærke, og antallet af reviews af Foxconn produkter på Hardware-Test, virker heller ikke specielt overbevisende. Det sagt, så kan det med næsten 100 % sikkerhed siges, at enhver der har ejet en computer også har ejet et Foxconn produkt, f.eks. en RAM sokkel eller CPU sokkel. Der er ikke så underligt endda, da plastic sokler af forskellig art var industrien, hvor Foxconn startede for over 30 år siden. Dette er siden hen blevet udvidet til bl.a. kabinetter, strømforsyninger og ikke mindst bundkort. Sidstnævnte med en markedsandel, som langt overgår f.eks. Asus' markedsandel. Hvad Asus mangler i markedsandel kompenserer de dog stort for med deres brand navn - alle kender Asus. Selv folk udenfor IT industrien kan nikke genkendende til navnet, mens det er de færreste, der har hørt om Foxconn. Grunden hertil skal findes i, at Foxconn har holdt sig til OEM markedet og produceret bundkort for andre, men nu har Foxconn har lagt strategien om. Målet? At skaffe Foxconn et større brand navn end Asus indenfor et halvt år.

Et ganske ambitiøst mål, men med 30 milliarder i ryggen kontra Asus' 8 milliarder, er der måske noget om snakken. .Og retten til at producere NVIDIAs reference bundkort er heller ikke sådan at overse. Nok snak, lad os få kigget på sagerne.
Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
14-06-2006 22:32:47
Svar/Indlæg:
14079/622
Ser da ud til, at nForce 5 er meget lækkert.
Og fedt, fedt bræt fra Foxconn :)