Intel kommer med en stærk launch og har haft samples ude i månedsvis. Dette har naturligvis gjort forventningerne endnu større, men hvilke modeller kan man så vælge imellem?
Intel sender fem modeller på gaden til lanceringen. De er alle dual-core, men Intel vil sandsynligvis sende Core 2 Solo processorer på markedet senere på året. Intel fortsætter sin betegnelsesforvirring, som nu opgraderes til fem variable. Første variabel er et bogstav, som betegner processorens strømforbrug og dermed til dels også afslører hvilket segment processoren er tiltænkt. X er højeste strømforbrug og markerer en TDP på 75W. Samtidig betyder X også at processoren er en "Extreme Edition" udgave, som Intel vil betegne som Core 2 Extreme.
Med Core 2 Extreme skifter Intel lidt stil hvad angår sine Extreme Editions. Tidligere var en Extreme Edition processor kendt for at have mere cache end resten af processorerne. Dette så man på Pentium 4 3.2EE processoren, som egentlig blot var en desktop-udgave af server-chippen Gallatin. Den ekstra cache gav forbedret ydelse - især i spil og miltimedia-scenarier - men i enkelte tilfælde var den ekstra cache faktisk lidt en hæmsko fordi den tilføjede latency i chippen. Eksempelvis kunne man i visse kontorprogrammer måle marginalt dårligere ydelse for en Extreme Edition processor end for en almindelig Pentium 4.
Nu er det nok de færreste som køber en Extreme Edition CPU for at blære sig med ydelsen i Office-pakken, men eksemplet illustrerer ganske godt hvad problemet var med at Extreme Edition CPU'en var anderledes med hensyn til cache. For at udnytte den ekstra cache optimalt kræves det nemlig at softwaren er skrevet til at udnytte det store cache-lager og derfor så man sjældent det fulde potentiale af Extreme Edition processoren. Og da kun en promille af markedet havde råd til disse processorer (og Intel havde dertil leveringsproblemer i flere omgange) var det småt med villigheden til at skrive softwarekode, som drog fordel af en Extreme Edition processor.
Dette har været medvirkende til at Intel nu skifter til AMD's strategi og lader deres high-end processor være magen til andre modeller, men blot har hævet clockfrekvensen. Første processor, der viser dette bliver dermed Core 2 Extreme X6800, som med 2.93Ghz clockfrekvens og 4MB cache ligner et ydelsesmæssigt vidunder. Prisen på $999,- er dog desværre en kedelig hage ved bæstet.
En pudsig ting, som viser at Extreme-modellen i høj grad er et prestigeprojekt er faktisk at man kan få en endnu hurtigere processor på Core 2 arkitekturen til en lavere pris. Server-udgaven af Core 2 (Woodcrest) kommer nemlig på markedet i modellen 5160, som også har 4MB cache. Den kører dog hele 3Ghz og har en 1333MHz FSB, men koster "kun" $851. Desværre passer den ikke ned i socket 775, men bruger derimod socket 771. Alligevel viser det meget godt at dem som vil have det ekstreme kommer til at betale ved kasse ét.