Når afspilleren startes op første gang (eller hvis den har været resat) startes en lille guide. I vores første forsøg satte vi afspilleren til et billedrørs-TV og blev mødt af et grønligt billede, men det løste sig hurtigt. Første punkt i guiden beder brugeren vælge sprog for guiden, og efter vi havde valgt dansk (der er 12 andre sprog, hvis man savner udfordringer), var vi klar til næste trin, som bad os vælge hvilken tilslutningstype, vi havde brugt - S-VHS/Composite, HDMI, DVI eller Scart. Da vi i første omgang havde tilsluttet via Scart, krævede det ikke megen betænkningstid, og efter valget skiftede billedet til den korrekte blå menu, og billedet blev samtidig langt skarpere. En fiks detalje er, at selvom afspilleren ikke har DVI-udgang, kan man vælge at få signalet tilpasset DVI alligevel. Dette er smart for de brugere, der ikke har HDMI-indgang på deres TV og derfor bruger en HDMI-til-DVI konverter - ros til KiSS for dette.
Det skal nævnes, at flere brugere har oplevet problemer med opstart af afspilleren via HDMI-forbindelse, hvor skærmen forbliver sort, og menuen derfor ikke ses. Løsningen har været at tilslutte afspilleren via en anden forbindelse og i menuen vælge HDMI alligevel. KiSS har løst problemet i en allerede udgivet firmware, men vores (og sikkert mange andres) DP-600 afspillere kommer med en ældre firmware, hvor problemet altså eksisterer. Vi prøvede at indstille HDMI uden problemer, men dette var således med den nyeste firmware, og vi kunne altså (heldigvis) ikke genskabe problemet.
Tilbage til konfiguration af afspilleren. Næste trin er indstilling af billede og lyd. Med hensyn til billede spørger afspilleren, om vores fjernsyn er 4:3 format eller 16:3. Næste trin er lyd, hvor afspilleren har mulighed for at stå til stereo-perspektiv eller surround-perspektiv. Dertil spørger afspilleren, om man har tilsluttet sin lyd som analog 5.1 eller digital tilslutning (coaxial eller SPDIF).
Videre i forløbet spurgte afspilleren om netværkstypen (RJ-45 kablet netværk, WLAN eller intet netværk). Vi valgte WLAN, og afspilleren fandt straks basestationen, der var placeret i et andet rum cirka 10 meter fra afspilleren. Netværket var dog krypteret med WPA, hvilket først gav manglende tilslutning, men den hurtige løsning var at slå WPA-kryptering fra, og så var der hul igennem. Nu er et ukrypteret netværk sjældent særlig smart, så straks efter vi havde hentet nyeste firmware (via det trådløse netværk naturligvis) - og installeret denne - valgte vi at forsøge os igen på det WPA-krypterede netværk. Denne gang ingen problemer i at tilslutte, så snart netværksnøglen var tastet ind. Afspilleren var hermed online og havde forbindelse. Vores router var placeret i et andet rum omkring 10m væk, og med én væg imellem gav det en signalstyrke på mellem 88 % og 100 %. Meget flot - især når man tænker på, at afspilleren var placeret i en stereobænk med antennerne ind mod væggen. Vi oplevede da heller ikke udfald eller forstyrrelser i testperioden - heller ikke når vi brugte andre enheder på samme netværk. Sådan skal det bare være.
Alle disse indstillinger kan naturligvis ændres efter behov i "player setup" menuen, der sjovt nok beholder sit engelske navn selvom vi har bedt om dansk menu-sprog. "Player setup" menuen er meget nem at finde rundt i og følger KiSS' logiske brugerinterface, hvor man via fjernbetjeningens fire retningsbestemmende taster (op, ned, højre og venstre) bladrer rundt.
Menuen er delt op i fire punkter, hvor der først er video-indstillinger:
En fin detalje er at afspilleren selv "blanker" menupunkter, som ikke kan vælges til eller fra.
Dernæst finder man indstillinger for lyd, netværk og endelig en indstilling for diverse:
Fra "Diverse indstillinger" har man mulighed for at søge efter ny firmware og naturligvis opdatere denne, hvis en ny version er klar. hertil markerer man blot punktet firmwareinfo og trykker på midterknappen på fjernbetjeningen. En dialogboks spørger om der skal opdateres, hvis en ny version er klar og accepterer man dette opdateres firmwaren og afspilleren genstarter. Enkelt og brugervenligt.
En sidste detalje er at man i "Diverse indstillinger" kan vælge lynopsætning og starte den guide, som vi mødste første gang, igen. Smart og nemt, hvis man ikke har mod på at rode rundt i menuerne på egen hånd.