Test: Via K8T900 Reference

Bundkort, AMD d.  28. september. 2006, skrevet af Woodgnome 3 Kommentarer.  Vist: 8450 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Via Technologies Inc
DK distributør: n/a

BIOS



Da kun Vias presse kit følger med i pakken springer vi let og elegant over software afsnittet og direkte til BIOS.

Da indholdet af BIOS ikke ændrer sig synderligt meget fra bundkort til bundkort vil jeg ikke gå alle menuerne igennem slavisk, men kun kigge på de mere interessante, hvor der plejer at være lidt ændringer.



BIOS er af Award typen og der benyttes standard layout. De fleste af undermenuerne indeholde de sædvanlige punkter som man kunne forvente, f.eks. indstillinger for RAID og perifere enheder i Integrated Peripherals og strømstyring i Power Management Setup.



Den spændende menu er selvfølgelig Advanced Chipset Features, hvor man finder indstillinger for frekvenser, spændinger og andet godt, som har med ydelse og overclocking at gøre.



Udvalget af indstillelige spændinger er ret gennemsnitligt, mens undermenuerne for hver spænding er meget begrænsede.



Situationen er den samme med udvalget af indstillelige frekvenser; de mest gængse er tilgængelige, mens omfanget af disse er meget lille.



Til forskel fra spændinger og frekvenser er LDT bus (HyperTransport) ganske som den skal være, med mulighed for 8 eller 16 bit båndbredde og en frekvens på 200/400/600/800/1000 MHz svarende til multipliers af reference clocken på hhv. 1x/2x/3x/4x/5x.



De mest gængse RAM timings er selvfølgelig også at finde, dog ses Command Rate 1T/2T ingen steder, hvilket er lidt skuffende. Boardet har dog kørt med 1T med de brugte RAM, men det kunne vise sig at blive et problem eller bar en irritation, at denne mangler.

Alt i alt er meget gennemsnitlig BIOS med de mest gængse indstillingsmuligheder, dog med et lidt begrænset omfang når det kommer til hvor bredt hver indstilling kan justeres.
Emerpus
 
Superbruger
Tilføjet:
30-09-2006 11:06:52
Svar/Indlæg:
626/20
Dette kunne meget vel blive mit næste chipset, da jeg vægter lavt strømforbrug og god onboard audio højt. Ydelsen er der jo heller ikke noget galt med, og lur mig om ikke OC/tweaking-muligheder i BIOS bliver lidt bedre på de kort fabrikanterne sætter i produktion. Gbit LAN er en lille mangel, men jeg har personligt ikke så meget at bruge det til alligevel. Hellere marginalt ringere features end et svedende og energifrådsende chipset som dem nVidia spytter ud - men sådan prioriterer vi jo forskelligt. Go VIA... :)



Woodgnome
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-09-2006 13:00:06
Svar/Indlæg:
1888/560
#1 har du været i stand til at finde et bundkort, som rent faktisk bruger chipsættet? Ellers kunne det jo godt blive lidt svært at få fat i ;).



Klavs
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-09-2006 17:56:01
Svar/Indlæg:
437/341
#1

Jeg kan sagtens følge dig et godt stykke ad vejen. Også deres DriveStation er rigtig fed ud fra hvad jeg har set (en del live demonstrationer, men desværre har jeg aldrig selv haft det i praksis). Jeg savner bare Gbit LAN og så måske WLAN direkte i chipsettet. Jeg håber at VIA tør gå sine egne veje (som man har gjort det med audio og DriveStation) på endnu flere områder. :)