Software
Som nævnt i introduktionen, er HD2900GT et lidt besynderligt grafikkort, da det bl.a ikke er til at finde på AMD/ATi's hjemmeside. Dette medfører desværre også, at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen officiel driverunderstøttelse af det endnu. Man skal altså benytte sig af den bundlede driver fra Club3D, som da også virker ganske udmærket.
Jeg kontaktede Club3D vedr. hvornår der kom officielle drivere til kortet, men de kunne ikke give mig en tidshorisont. Så man må altså bare sætte sig ned, og håbe på, at AMD/ATi snart vil supportere deres eget produkt. (Nedenstående er sammenfattet af Red_martians. Bemærk at der er benyttet et HD2900XT i gennemgangen)
Softwaren der styrer Radeon-kortene er i dag ATi Control center. Den er i en noget mere primitiv udformning end vi har set tidligere, men hastigheden er faktisk i top, og programmer åbner lynhurtigt, og er hurtigt at bladre i. Illustrationerne er samtidig med langt bedre og mere sigende end tidligere. Nu får man en rigtig god forklaring på hvad der sker når man ændrer i indstillinger.
Den letteste made at starte controlcenter op på, er at højreklikke på skriveborde og trykke på control-center-knappen. Første gang får man muligheden or at bruge en wizard eller et avanceret panel. Wizarden er som sådan god nok, men ret tidskrævende, da det er et hjælpe-værktøj der tager indstillingerne skridt for skridt. Ønsker man at lave nogle hurtige ændringer i driveren er den avancerede metode noget hurtigere. Her får man et hurtigt overblik.
Under 3d-indstillinger kan man enten indstille det hele ved hjælp ef en slider. For hvert hak får vi bedre og bedre grafik. Vil man indstille det hele med stort overblik er der også et faneblad for det.
Under FSAA-indstillinger finder vi muligheden for at lege med deres forskellige metoder. Wide-tent er den virkelig aggressiv metode hvor pixels fanger hele halvdelen af sin egen farvekode hos naboerne. Narrow-tent er mindre aggressiv og finder 33% af sin farvekode ved siden af. Den sidste er den gamle tunge almindelige antialiasing. mere præcis, men også tungere.
Inde i anisotrofisk filtrering er der den sædvanlige 2-16x mulighed. Alle indstillinger har fået tilknyttet rigtig gode illustrationer, så man hurtigt for en forståelse af hvad det er man piller ved.
Man finder rigtig mange andre ting i Ati's control-center, som ATi's AI-system. Skærmindstillinger, tilføjelse af HD-opløsninger, farvejustering osv.
Til sidst er der mulighed for at indstille for de mest simple indstillinger ved hjælp af proces-ikonet. Dette gøres ganske simpelt ved at klikke på det, og finde de indstillinger man ønsker at indstille.