Test: Gigabyte GA-MA790FX-DQ6

Bundkort, AMD d.  11. februar. 2008, skrevet af Emillos 6 Kommentarer.  Vist: 19379 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Nordisc Distribution

Software

Med bundkortet kommer der lidt forskellig software...

Først og fremmest medfølger KasperSky antivirus, hvilket vi tidligere har stiftet alternative bekendtskaber med( http://hwt.dk/literaturedetails.aspx?TeaserID=9136 ). Men da det kendte antivirusprogram næppe behøver nogen introduktion, og da der ikke medfølger licens med bundkortet, vil jeg springe let og elegant over til næste stykke software.

       

I modsætning til med KasperSky, følger der nemlig en licens med Norton Antivirus. Godt nok "kun" på 80 dage - dernæst kan man så forlænge licensen for egen lomme. Programmet virker ganske godt, og ligner meget andre AV-programmer, når det kommer til stykket. Læs mere om Norton her: http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/norton-review.html

         

Men det vigtigste af de medfølgende programmer, er jo det der bruges til at "lege" med. Langt de fleste highend producenter har hver deres program, hvoraf det kendeste nok er OCGuru fra Abit. Gigabytes bud hedder imidlertid "EasyTune 5 Pro", og er faktisk temmelig tilforladeligt. Fælles for tweaking-programmer er ofte, at designet på dem ligner noget der er løgn, hvoraf Gigabyte nærmere er bekræftelsen end undtagelsen. 
Til gengæld er det rimelig brugervenligt, med undtagelser. I "easy mode" kan uerfarne brugere prøve kræfter med lidt overclocking, ved at overclocke i procenter. Det eneste man i så fald piller ved, er naturligvis HTT/FSB'en. Det er rimelig harmløst, og egentlig fint det er der til nybegyndere.

         

Til de mere erfarne er der "Advanced Mode", hvor man både kan stille på FSB/HTT, Multiplier, V-core og V-dimm. Sågar ram-divider kan man stille på; dette kræver dog, at man genstarter computeren efterfølgende. Grundlæggende er programmet ret stabilt, og jeg nåede utroligt langt op, ved blot at overclocke i EasyTune - over de 3GHz, hvis jeg ikke husker helt forkert. Det der har irriteret mig ved programmet er hovedsageligt, at det ikke er muligt, at holde pilene(til fx. hævning af FSB) inde - hvilket vil sige, at man skal klikke langt over 100 gange, for at nå boardets maksimale HTT/FSB. Tænk at sådan lille en ting kan være så irriterende.

        

Afslutningsvis er det også muligt, at indstille blæserhastighed. Også her har Gigabyte dog noget at lære af fx. Abit. Det er også muligt, at sætte bib-lydene til enten at komme ud af ens højttalere eller pcspeakeren. Hvis man vælger sine egne højttalere, er det endda muligt, at vælge sin egen lyd.

@BIOS er et program til at flashe BIOS i Windows. Der er ikke så meget at sige til det, udover at det virker udmærket. Selv fik jeg opdateret BIOS ved at sætte @BIOS til at hente nyeste BIOS automatisk fra Gigabyte og flashe - det virkede fortrinligt. Top dollar.

Der fulgte også et par programmer mere med, men ikke noget der er værd at nævne. I-Cool fik jeg aldrig til at fungere, da jeg intet kunne ændre med det. Guiden til at installere C.O.M., fungerede ikke i Vista, hvorfor jeg ikke afprøvede dette. Face-Wizard, hvilket man kan bruge til at lave sit eget opstartsbillede med, fik jeg heller ej til at fungere. Men nok om ligegyldig software - lad os komme hen til testen!..

DotMatrix
 
Superbruger
Tilføjet:
10-02-2008 23:58:56
Svar/Indlæg:
345/63
hvorfor står der bla bla på siden om amd chipset:)


allan_84
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-02-2008 12:18:57
Svar/Indlæg:
765/82
ser ud som om den er blevet opdateret,, nice.

#1 prøv at kigge igen nu,, er enig der stod ikk meget om chipset før, hehe


MadsAG
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-02-2008 13:22:43
Svar/Indlæg:
5421/53
Bagtil er der de meget gængse tilslutningsmuligheder. Der er blevet plads til rigeligt med USB-porte, dual-LAN, Firewire, e-SATA og optisk digital-lydudgang. I modsætning til tilsvarende Intel-baserede bundkort, er begge PS2-porte bevarede. En af disse så jeg gerne udskiftet med USB-porte - men jeg klager ikke, da 6 USB-porte(plus eksterne) vel er rigeligt til de fleste.

Jeg har da 2 PS2 porte ppå mit GA-X38-DQ6 - Er det ikke temmelig tilsvarende 🙂 ?

Mit har 8 USB porte + 2 PS2 porte.


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-02-2008 15:55:44
Svar/Indlæg:
7263/260
#0 God test Emil, godt arbejde 🙂 😉


Stubkier
 
Superbruger
Tilføjet:
11-02-2008 17:32:34
Svar/Indlæg:
339/15
en fin test :) har dog et enkelt punkt jeg godt vil komme med lidt konstruktiv kritik til.

Nu hvor du alligvel laver en opsumering af kortes SPEC er der så nogen grund til at lave en direkte copi/paste??

Mvh Stubkier


DotMatrix
 
Superbruger
Tilføjet:
13-02-2008 03:09:58
Svar/Indlæg:
345/63
#2 yep yep:) meget fint.