Tweak din optænding
Træt af irriterende flyveaske fra aviser, fedtede sprittabletter og tændvæske, og en ventetid på 35-45min hver gang man vil have fut under en pølse eller en bagekartoffel. Også mig, så i videnskabens navn har jeg forsøgt at modificere og optimere optændingsproceduren en smule. Ved hjælp af en kraftig ukrudtsbrænder, et par meter slange, en 11kg's gasbeholder og et par betonelementer fra kantbedet i baghaven har jeg fået samlet denne turbostarter.
Som det ses er brænderen udstyret med en ventil der lader sig styre med foden, og således fungerer lidt som speederen i en bil.
Og så kom der skub i slæden. Sammenlignet med den traditionelle optænding med et par briketter under røret ser det pludselig helt fornuftigt ud. Man når knapt nok at åbne en pilsner før kullene er klar. I skal da heller ikke snydes for et par skud af starteren i aktion -
Et kraftigt WOOOOSSH, og kullene er klar på få minutter - enkelt og ligetil !
Og lidt til alle dem der hellere vil se det på film før de tror det -
[VIDEO=2]
I en af de mest solgte bøger om Webergrillens glæder står der at der ikke er nogen genvej til glødende grillkul. Den vildfarelse er hermed modbevist. Fra nul til kul på kun 4min og 32sek. Det må siges at være inden for rammerne af et fornuftigt tiltag. Husk at holde børn og løse hunde væk fra området.
Vi fik gang i kullene, men ikke nok med det. På næste side optimerer vi luftgennemstrømningen og gør klar til laks.