Tweak din grill
Som de fleste af os ved, så er optimering af luftgennemstrømningen alfa og omega i en PC, og hvorfor skulle det være anderledes i en grill. Og når nu fabrikanten har været så venlig at installere 4 store ventilationshuller i toppen af kedlen, hvad er så mere naturligt end at montere en 120mm high-power blæser så der kan komme noget seriøst træk igennem. Som sagt så gjort. Et styk 120mm blæser (138m3/t) og et par popnitter, så er den klaret.
Mængden af luft kan reguleres på bundspjældet, men vær forsigtig med at lukke helt tæt til mens blæseren kører. Det vakuum der dannes er kraftigt nok til at låget bliver endog meget svært at få af undervejs hvis du vil kigge til maden, og griller du en hel laks kommer øjnene let til at se udstående ud. Det har naturligvis også en særdeles mærkbar effekt på varmegraderne i kedlen når luftmængden øges, så grilltiden falder drastisk. Mere om det under testen.
Klar til laks
Så er vi faktisk ved at være der hvor vi er klar til at sætte laksen over. Herunder en principskitse for tilberedning af laks i en weber.
Vi kan se at det gælder om at finde en laks der er den helt rigtige længde, så ikke al den gode varme vi har oparbejdet går til spilde. Vi haster derfor straks videre til næste side inden kullene brænder ud.