Software
AMD Ramdisk
Sammen med AMD's nye Trinity serie af APU'er og deres A85X chipset har de udgivet deres AMD Ramdisk som kan bruge systemram som harddiskplads. På den måde kan man udnytte de ram man har "for meget" på en nyttig måde. Dette medvirker også at man har lagerplads der har direkte forbindelse med CPU'en, samtidigt med at søgetiden på ram er utrolig lille. Det betyder at man med denne metode vil kunne få en virtuel Ramdisk med utrolig høj hastighed. Umiddelbart vil denne løsning være flere klasser hurtigere end de SSD'er vi ser i dag. Den eneste umiddelbare ulempe er pladsen på den virtuelle disk. Pladsen er begrænset til maksimalt 64GB og selvfølgeligt mængden af systemram der er til rådighed.
I programmet kan man vælge hvor stor ens ramdisk skal være, samt hvilket format den skal være i. Vælges unformatted kan man selv formatere og vælge format ved hjælp af windows disk håndtering. Det er dog ikke muligt at få mere end 4GB til rådighed medmindre man køber en licens til $18.99 eller små 110dkk. Herefter skulle det dog være muligt at få op til 64GB ramdisk alt efter mængden af systemram.
I programmet er det desuden også muligt at gemme og loade sin ramdisk ved lukning/start af computeren. Dette betyder at selvom du slukker din PC så bliver dataen i ramdisken genindlæst til denne kort tid efter opstart, hvilket er meget smart hvis man vil bruge muligheden som en fast disk i PC'en.
Easy Tune 6
Gigabyte's program Easy Tune 6 følger med på CD'en, og jeg laver derfor en hurtig gennemgang af programmet, der kan bruges til lidt af hvert.
Dette er det første billede, vi møder i programmet. Her får vi en hel masse informationer omkring CPU'en, meget tæt på programmet CPU-Z.
Næste fane hedder Memory. Her er det muligt at se informationer omkring de RAM moduler, der er installeret i bundkortet.
Her er vi kommet ind i Tuner. Her er det utroligt nemt at få et mindre overclock af CPU'en. Man trykker blot på det ønskede overclock og efter få sekunder er CPU overclocket.
Her er vi gået et skridt videre ind i Advanced. Her er der rig mulighed for at stille på bus hastighed, multiplier og volt som man lyster.
Næste punkt giver os mulighed for at lave et overclock på grafikkortet. Der er mulighed for at se, hvor varm GPU er, og har man ikke installeret et grafikkort, er der mulighed for overclock af det onboard i CPU'en.
Inde i Smart har vi mulighed for at styre, hvordan CPU køleren skal reagere ved forskellige temperaturer.
Sidste punkt hedder HW Monitor og giver mulighed for at overvåge de forskellige spændinger samt temperaturer.
(Tak til freak_master for dette afsnit - vær opmærksom på, at dette omhandler et Intel Motherboard, men funktionerne er de samme)
På næste side går vi igang med test af bundkortet og du kan følge med i hvad bundkortet kan prestere når der skal arbejdes.