Test: NorthQ NQ-3360A Max Tower Extreme

Køling d.  30. oktober. 2008, skrevet af Darth Nissan 4 Kommentarer.  Vist: 16453 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: NorthQ
DK distributør: Hasee.dk

Montage

Nå, lad os så komme igang. Vi skal have smidt en NQ-3360A på et Abit AB9 QuadGT bundkort, altså skal vi have fat i LGA775-rammen og vejledningen. NorthQ har på denne køler valgt en, helt bogstaveligt talt, tool-less montage. Altså kan vi lade værktøjskassen stå, og det er da dejligt bekvemt. Ydermere skulle jeg så være fri for at skille hele maskinen ad, for at pille bundkortet ud, og det gør bestemt ikke noget. Nå, vi kigger på det.

Det er en nærmest ufattelig simpel måde, man monterer denne køler på. Faktisk vil jeg påstå at det er endnu mere simpelt, end de pushpins vi kender fra box-kølere. Til vores LGA775-bundkort, skal vi have fat i den sorte monteringsramme og de 4 låsepinde, og så skal vi.... Nææ, det var det, vi skal ikke bruge mere, resten er præ-monteret på selve køleren. I den forbindelse vil jeg da bemærke, at sidder man med et AMD-bundkort, skal man bruge zip, nul, nada, intet udover køleren. Ingen rammer eller noget, køleren er lige til at smide på AMD´s ramme. Ved I hvad, nemmere bliver det søt´me ikke. Nå, tilbage til LGA775.

Lad os begynde. Historien starter der, hvor CPU´en sidder i soklen, og har fået et tyndt lag termisk pasta. Bundkortet er fuldt monteret i et Antec Nine Hundred kabinet.

  • Tag den sorte LGA775-monteringsramme, kig lidt på den da den kan vendes på 2 måder, alt efter hvad vej blæseren skal suge/blæse. Jeg har valgt at suge fra front af kabinet, med deraf følgende udblæsning gennem bagsiden af kabinet. Når man har orienteret rammen, klikker man den fast i de 4 huller bundkortet. Meget nemt.
     
  • Tag de 4 låse-pinde. Put 1 i hvert hul i rammen. Tryk dem helt ned. Tapperne der holder rammen fast til bundkortet er nu låst. Simpelthen bare nemt.
     
  • På kølerens blok, er monteret et vippe-beslag med nogle bøjler som skal gribe fat om udskæringerne i henholdsvis rammen til LGA775 og AMD-rammerne. Placer blokken midt på CPU´en. Skub den ene bøjle nedover hakket i rammen. Gentag med bøjlen på den anden side. Denne er lidt sværere for nu skal der bruges lidt kræfter, men stadig en simpel, nem og ligetil montering.
     
  • Monter blæseren. Den kan kun sidde et sted på køleren. Sørg for at den vender rigtigt i forhold til airflow i kabinettet. Sæt den ene fjederbøjle i de dertil lavede riller på finnerne. Hold blæseren på og træk bøjlen på. Gentag med den anden bøjle.
        
  • Sæt stikket i CPU-FAN på bundkortet. Eller sæt stikket i blæserstyringen og stikket fra blæserstyringen i CPU-FAN på bundkort. Når nu NorthQ har været så flinke at smide en blæserstyring i æsken, så kan vi da lige så godt bruge den.


    



Tak til Claus35 for lån af
de 2 billeder

 

Vupti! Nu har jeg monteret en køler. Da det er nøjagtig samme fremgangsmåde som med NQ-3350A, må jeg endnu engang sige "Her kan alle være med" og igen rose NorthQ for en ufatteligt simpel montage.

Som jeg konstaterede ved lillebror, er det lette og simple ved monteringen direkte proportionelt med størrelsen på ens kabinet. Det var noget bøvlet, trods alt, at få den lille Max Tower monteret i mit Antec Nine Hundred, og det ville være lyv at sige det var mindre bøvlet med storebrors noget større korpus. Men det gik da, uden at jeg fik behov for at ødelægge noget, og NorthQ skal ikke ligges til last, at mit kabinet ikke er det største. Set fra den positive side, glæder jeg mig nu endnu mere til jeg får et nyt, og større, kabinet, i løbet af de næste 14 dage. Men slået fast med 7-tommer søm: NorthQ´s måde at montere en køler på, er pris-værdig. Skal man skifte køler for første gang, og er lidt nervøs for hvordan det skal gå, så nap en med denne montering. Det kan NÆSTEN ikke gå galt.

 


Ja-ja, ruden er lidt nusset...

Papiret som agerer vejledning, tjaahh.... Det er de ikke blevet meget bedre til hos NorthQ. Der er ikke meget at komme efter... nogle få tegninger med lidt tekst ved. Teksten gør du klogt i at springe over, for den vil formentlig kun forvirre dig. Men kig lidt på tegningerne, på køleren og montage-delene, brug din sunde fornuft, og så skal det nok gå. Og bagefter så læs teksten på vejledningen, og gnæk lidt over den.

Og nu skal spændingen forløses. Der er skruet godt op for forventningerne, godt hjulpet af de store ord på papkassen, og ikke mindre den ganske flotte ydelse fra lillebror NQ-3350A. Testosteron-bøffen NorthQ NQ-3360A Max Tower Extreme er ligesom lillebror, bare med mere af det hele. Det MÅ være godt. Lad os komme igang, power på dyret, nu skal der TESTES!

 

Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-10-2008 08:32:42
Svar/Indlæg:
8947/160
Har du tjekket om der er forskel i temps afhængig af om den er monteret horizontalt eller vertikalt.? Xigmatek red scorpion har over 4 graders forskel, og skal derfor helst sidde rigtigt i kabinettet med bundkort vertikalt. Som jeg også har kommenteret ved testen af xigmatek.


Darth
 
Superbruger
Tilføjet:
30-10-2008 09:01:12
Svar/Indlæg:
813/49
#1 Hvis du nu læste testen, fremgår det (synes jeg selv) ret tydeligt, at den er testet monteret i kabinet (Antec NineHundred), og da jeg ikke har mit kabinet liggende på siden, så er bundkortet altså vertikalt. Det er både beskrevet, og der endda et par billeder af den, i kabinet, med side på.
:yes:

Edit: Og nej, jeg har ikke testet den, i bord-opstilling med bundkort horisontalt.
:no:


Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-10-2008 11:31:47
Svar/Indlæg:
8947/160
Ups,. 😳 lidt flovt,. Jeg har kun skimmet testen, og da den er sammenlignet med de kølere fra den sidste test gik jeg ud fra de var testet under samme forudsætninger.. :yes:


Darth
 
Superbruger
Tilføjet:
30-10-2008 11:48:42
Svar/Indlæg:
813/49
De kølere jeg sammenligner med, er alle testet på nøjagtig samme måde. Samme maskine, samme setup og alle test kørt monteret i kabinet, med side på. Det er ikke mig der har skrevet test-artiklen om Xigmatek´en, men jeg har efterfølgende haft lånt den, og testet den i mit setup. Derfor er data for denne absolut sammenlignelige, med data fra de kølere jeg skriver om.

"Assumptions is the mother of all failures..." 😎