Kassens indhold
Når prisen er oppe og runde 2500kr, så skal der helst være kompenseret i form af "det-lækreste-du-kan-købe-for-penge", og herunder masser af anvendeligt tilbehør. Heldigvis hører ASUS ikke til de nærige når kassen skal fyldes op. Vi finder to separate kasser inde i emballagen. Den første indeholder selve bundkortet.
Og kasse nummer to er pakket til randen med kabler, manualer og små lækre dimser.
Kassens indhold :
- ProbeIt Cable
- 3-Way SLI Cable
- SLI Cable
- ASUS Optional Fan
- SupremeFX X-Fi Audio Card
- External LCD Poster
- 3 in 1 ASUS Q-Connector Kit
- UltraDMA 133/100/66 cable
- SATA cables
- SATA power cables
- 2-port USB2.0 + IEEE 1394a module
- EL I/O Shield
- 3x Thermal sensor cables
- Cable Ties
- User's manual
Q-Connector
Her monterer du alle de drilske ledninger i et samlet stik der kun passer på een måde i bundkortet.
Q-connectoren gør det nemt at installere de mange ledninger til USB, FireWire og tænd/sluk, reset og indikatorlamper. Rigtig fint til os med mere end to tommelfingre. Det burde være en industristandard at den slags følger med, når man køber et bundkort.
Radial blæser
En meget fin tilføjelse til pakken. Blæseren monteres i det tilfælde at du beslutter dig for at udskifte cpu køleren med vand eller andet ikke-luftcirkulerende køling, og sørger for at holde chipset og MosFets kølige.
EL I/O Shield
Sædvanligvis er panelet en udstanset blikplade, der godt kan have nogle skarpe kanter og grater ved hullerne. ASUS har gjort lidt ekstra ud af det, og det medfølgende IO-panel er forsynet med et isolerende materiale på bagsiden, så du slipper for at skære dine fingre i strimler, og har en fin sort finish på forsiden.
Og som ekstra lir er der indlagt en EL strip der sættes til bundkortet, så piktogrammerne på panelet bliver belyst bagfra - supernice feature til når man ligger på gulvet under bordet i halvmørket og desperat forsøger at montere sin USB mus i LAN porten.
LCD Poster
Med den medfølgende LCD Poster kan du følge med i boot-sekvensen når din PC starter, og dermed kunne fejlsøge hvis systemet strejker. Det er især rart at have hvis man overclocker, da de udlæste koder fortæller hvilke chips der har givet op, og skal have lidt mere spænding eller lidt hjælp til kølingen. I gamle dage sad denne funktion på bundkortene, og koderne blev udlæst som et hexadecimalt tal, men her er den ført ud for enden af et kabel, så den kan stå på bordet eller sidde foran på kabinettet. LCD Poster arbejder desuden sammen med Extreme OC panelet på bundkortet, så du kan få udlæst BIOS parametre mens du overclocker.
Lydkort
I kassen ligger også et separat PCIe x1 lydkort med X-Fi logo. Flot ser det ud, og kortet har desuden et Supreme FX logo i toppen, der lyser op i en blå farve når maskinen er tændt.
Går man kortet lidt på klingen opdager man imidlertid at det ikke er et ægte X-Fi kort, men derimod en ADI Soundmax AD2000B 8-channel CODEC chip der er lagt på kortet.Hvad er det for noget snyd, tænker du så. Det betyder bare at Soundmax-chippen er godkendt af Creative til at køre med Creative's X-Fi software, og dermed kan ASUS altså bruge X-Fi logoet, og se lækker ud. Eller rettere, lyde lækkert, for lyden fejler bestemt ikke noget. Du får de fleste X-Fi funktioner med i købet, som EAX 4.0, X-Fi Crystalizer og X-Fi CMSS-3D, og selvfølgelig Creative's flotte softwarepakke.