Test
Testmaskinen består af :
ASUS Rampage II Extreme
Intel Core i7 965 Extreme@3.2GHz 8MB cache
Gigabyte HD4870 512MB
3x1 GB Patriot Viper DDR3 1800MHz
1000W Enermax Galaxy
WD Raptor 80GB SATA
Køling:
Luft
Singlestage kompressor til OC testen.
Programmer:
Windows XP Pro m.SP3
Windows Vista HP 64bit m. SP1
Sisoft Sandra
PCmark05
3Dmark03
3Dmark05
Cinebench 10
SuperPI 1M
3Dmark Vantage Pro
Crysis Demo
Prey 3D bench
Far Cry 2
PCmark05
Lad os se om Rampage kan følge med de andre i PCmark05.
Rampage II kører her kun med 1600MHz ram, men vi ligger stadig på linie med de andre lige omkring 9700 point.
Cinebench
Cinebench er en blanding af en grafisk test baseret på OpenGL og en cpu belastende billedrenderingsopgave.
Heller ingen slinger her. Rampage leverer et resultat i den pæne ende.
SuperPI 1M
1 mio decimaler på tallet PI skal beregnes på kortest mulig tid.
Her skal vi ligge omkring 12.7 sekunder, og der er da heller ikke noget at komme efter.
Det næste vi skal til er en række 3D baserede tests, både syntetiske og spil demoer. Vi lægger ud med to Futuremark 3Dmark programmer.
3Dmark03 og 06
ASUS og Gigabyte ligger meget tæt, men det er ASUS der vinder begge tests med et mulehår. Vi tager en sidste syntetisk test inden vi tager fat på spildemoerne.
3Dmark Vantage
En kort tur forbi Vista 64bit og 3Dmark Vantage afslører heller ingen svagheder.
Rampage II Extreme er først over de 20.000 point i cpu score, og det omsættes til den næsthøjeste score. Gigabyte kortet ligger stadig langt foran i feltet, selv med en langt ringere cpu score. Jeg har ingen umiddelbar forklaring på det fænomen.
Prey 3D Bench
Spillet Prey er baseret på DOOM3 motoren, ligesom DOOM3 selv, Quake IV og et par andre.
Framerates er skyhøje, og vi kigger os om efter et nyere spil at teste med for fremtiden. Sammenligningen er der intet i vejen med, og med over 400fps er der ikke fare for at grafikken hakker.
CRYSIS
CRYSIS demoen indeholder benchmarks til både CPU og GPU. Jeg bruger CPU testen her.
Igen et resultat i den gode ende. ASUS Rampage II Extreme yder med andre ord helt på linie med andre X58 kort vi har testet, så nu mangler vi bare at finde ud af om den store indsats i boardets design mht overclocking giver pote.
Overclocking
For at få givet maksimal gas, tog jeg kortet under armen og begav mig til Svendborg for at teste HWT skribent Vanovich's singlestage kompressor. Så vi brugte en dags tid med pulverkaffe, McDonalds burgere og kolde tæer i værkstedet med at få overclocket vores Core i7 965 chip.
Kendere vil måske genkende et styk LittleDevil kompressor under bunken af kabler, drev og notater. En kraftig kølemaskine der deler kindfede ud til selv en Vapochill LS. Det lykkedes at få 965'eren op på 4.725GHz og få valideret CPU-Z.
Her har vi leget med super PI, både 1M og 32M. Ganske pæne hastigheder må man sige. Det viste sig efterfølgende at kølehovedet ikke havde fat i hele cpu'ens køleflade, så det er muligt at der kunne være hentet lidt ekstra på den konto, men uanset så var det en sjov eftermiddag, og Rampage II Extreme viste sig som et habilt OC board, der tilmed er meget nemt at arbejde med. Vi fandt hurtigt ud af at bruge en kombination af gammeldags BIOS OC og V-Pro programmet til at tweake indstillingerne. Her er det en stor hjælp at have OC Profile muligheden til at gemme en god grundindstilling.