Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Palit Microsystems
DK distributør: InterData

Layout / Design:

 

 

 

 

  • Vægt: kortet vejer præcist 766 gram
  • Længde: kortet er præcist 26,8 cm langt
  • Bredde: Dual Slot - overskrider ikke standard dual slot bredde 

     

     

    Kortets PCB er yderst usædvanligt for NVIDIA-baserede grafikkort indfarvet med ATI’s røde farve – jeg har holdt et ATI-kort op mod det og farven er sjovt nok helt éns med ATI’s signaturfarve, set med det menneskelige øje. Materialemæssigt føles kortet dog knap så gedigent udført. Og man får heller ikke fornemmelsen af, at det er overdreven kvalitetsvare man står med i hånden. Kassen der omslutter køleprofilen er lavet af virkelig tynd plastik. Faktisk så tynd, så når jeg holder om kortet, så kan man mærke at plastikken giver sig på både langs og tværs. Der er anvendt heatsinks og heatpipes, der fremstår som værende af aluminium.

    Læs mere nedenfor om køleløsningen Palit har valgt at montere på GTX-275’eren. Personligt vil jeg tro valget af køleløsningen er gjort ud fra et økonomisk synspunkt i disse krisetider. Køleløsningen fremstår bestemt ikke, som en kvalitetsløsning ved hverken optisk eller manuel inspektion. Rent miljømæssigt, så er kortet bygget til RoHS Compliant strømbesparende standard, samt mærket med "Miljøfarligt Affald" logo, samt med "Pb minus" logo (betyder at der ikke er benyttet bly eller blyforbindelser på produktet), hvilket vi glæder os over, da man derved sparer miljøet på flere fronter.

     

     

    Køling:

    Palit har valgt, at montere deres egen køleløsning, frem for NVIDIA’s referencekøler. Køleren dækker ikke hele kortet og fremstår, som lavet af aluminium på profil og heatpipes.

     

     

    Meget usædvanligt har Palit valgt en løsning med hele to vertikalblæsere, frem for en radialblæser. Ja ja – hvem siger man skal løbe med flokken? – men denne vertikalløsning puster desværre ikke så meget luften ud af kabinettet, som den mere puster den rundt inden i PC’en. Hvad jeg dog hæfter mig ved er, at transistorerne ved strømindgangen har pålimet deres egen lille separate passive køleprofil, der således ikke er omfattet af den store køleprofil der er aktivt kølet. Og denne her har tillige fået et ordentligt lag sort maling, så den garanteret ikke kommer til at fryse.

     

     

     

    Løsningen fungerer, men hvor godt, får vi at se i OC-testen af kortet længere nede i artiklen. Vægtmæssigt kan vi se, at man har valgt, at spare på metallet på køleløsningen. Der er hele 50 gram forskel på Zotac GTX-285 AMP! 1024 og Palit GTX-275 896. Bestemt ikke et område jeg ville vælge at spare på, når det drejer sig om et højtydende moderne grafikkort, for det er vidst ikke de 128 MB mere RAM der vejer til på Zotac GTX-285’eren. Støjmæssigt ligger kortet sat til 40% blæserrotation i Windows, idle automatisk, så man kan sagtens høre blæserne – og dét ret meget synes jeg.

     

    Temperaturer på Palit GTX-275 896, idle i Windows XP Pro:

     

    Skruer jeg helt op for blæserne til 100% med RivaTuner kan man meget tydeligt høre kortet – rent faktisk vil jeg tillade mig at sige det rent ud larmer, så man føler sig hensat til dengang NVIDIA udgav GeForce 6800-serien. Siddende 5 meter væk med blæserne skruet op på  60% (eller højere) siger min kæreste, at hun ville være gået sin vej, hvis hun så fjernsyn og jeg spillede computer. Kortet larmer som en håndstøvsuger på 100% blæserrotation. Taget i betragtning, at siden af kabinettet er pillet af på testmaskinen, kan man altså godt forberede sig på, at Palit GTX-275 896 kan blive et ret støjende bekendtskab. Kortet måler 45 grader på GPU’en og 40 grader alle andre steder i GPU-Z, idle i Windows, normal brug, siden pillet af, 40% blæserrotation. Oven på alt dette, så kan vi da bare skifte køleren ud med noget bedre, tænker du sikkert nu – men ak nej. Palit har sat en ”Warranty Void” label henover køleprofilens montageramme på bagsiden.

     

     

    Som en tidl. skribent skrev på HWT i sin test af Sparkle 6800GT: ” comes at the price of the noise level, which is unacceptable for most people”. Jeg takker for lån af citatet, da dette desværre er mere, end korrekt for Palit GTX-275 896. Man er i hvert fald ikke i tvivl, om man ramte ON/OFF-knappen når man tænder sin PC, med det tordendrøn der møder en fra Palit’s køleløsning før kortet drosler blæserne ned. To blæsere kan være meget godt, hvis den ene nu skulle fejle, med de temperaturer grafikkort holder sig på i vore dage. Men det ville ikke skade det mindste, om Palit havde valgt nogle af væsentlig bedre kvalitet, end dem de har monteret på GTX-275’eren i dette tilfælde. Af de 7 grafikkort jeg havde til rådighed til denne test var de 5 (incl. Palit GTX-275 896) monteret med radial, dual-slot køleløsning, lige bortset fra Gigabyte’s 9800GT 512. Men dette havde så også monteret en ret gigantisk Zalman køler, lavet specielt til kortet og fabrikeret af det pureste skinnende kobber.

    Adgang til PCI-E strømstik:

    Strømstik monteres fra oven, som de fleste producenter er begyndt på, af hensyn til plads bagud, så stikkene ikke kommer i karambolage med harddiske, eller andet grej i gamle eller små kabinetter. Men med dette korts længde kan man få problemer med ældre, eller små kabinetter, da dette er forholdsvis stort. Stikmontagen til PCI-E 6-pin strømstikkene bliver ikke et problem, da disse som nævnt skal stikkes i fra oven og ikke bagfra, som på ældre kort.

    Strømforbrug:

    Strømforbrugsmæssigt brugte hele testmaskinen 173-200 watt idle i Windows og 330-400 watt under belastning i benchmarks og IRL-gaming. Strømforbruget under OC af kortet, lå kun meget lidt højere end normalt (her snakker vi få watt). I alt et meget acceptabelt og ganske normalt strømforbrug, set i forhold til kortets ydelse samt de kort det læner sig opad.

    Her er en watt-forbrugsgraf idle/load indeholdende 6 andre forskellige aktuelle grafikkorts strømforbrug, til sammenligning:

     

     

    OBS!: strømforbrugssammenligningerne skal tages med forbehold, da vi måtte udskifte strømforsyningen til en 900 Watt under testen, da PSU’en på 630 Watt ikke kunne trække dette kort, selvom denne vel at mærke lå indenfor producentens specifikationer til PSU.

    Kortet kræver to PCI-E 6-pin stik med minimum 40 Ampere samlet (altså 20A pr. stik/rail). Strømforbruget på kortet gør at man ikke vil kunne bruge en 2x Molex 4 pin -> 1x PCI-E 6 pin konverter uden, at opleve problemer med spændingsforsyningen til kortet. Og specifikationerne på emballagen angiver da også, som nævnt en nyere strømforsyning på minimum 550 watt eller højere og 40A på 12-voltssiden. Jeg vil ikke anbefale, at benytte en strømforsyning der er lavere, end det Palit har angivet, da testmaskinen crasher med en 630W PSU, hvis ekstrastrømstikket til PCI-E x 16 porten på bundkortet ikke benyttes. Under OC crasher maskinen med det samme med en 630W PSU. Vi måtte faktisk skifte til en 900W PSU med et sustained output på 880W - ikke særligt godt, når kassen anfører 550W PSU :(

     

     Vi traver lystigt videre til softwareafsnittet...

     

  • cybercb
     
    Passiv Hwt crew
    Tilføjet:
    30-05-2009 00:33:59
    Svar/Indlæg:
    1467/40
    Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg synes godt nok den køler ser ud som andre kølere fra andre producentre. Den enested forskel jeg lige kan se mellem palit og min eget gtx260 er, at palits er sort, hvor mit er rød 😛
    Billeder af mit grafikkort er i min profil 🤡


    WinterSilence
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    30-05-2009 00:51:39
    Svar/Indlæg:
    499/175
    Af de andre kort i samme klasse jeg kunne finde var Palit det eneste der ikke brugte radialblæserløsning :)


    Cannon
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    30-05-2009 04:19:51
    Svar/Indlæg:
    298/7
    #1 Nu ejer Palit jo så også Gainward, mon ikke det er derfor at din køler minder meget om den på Palit kortet.


    Xtream_metro
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    30-05-2009 08:33:00
    Svar/Indlæg:
    252/18
    Det er da ikke en radial blæser som sidder på det kort der..


    Edit: DUmme mig ikke læse så godt DOH!!!! 🤡
    læste det som at palit var det eneste kort med radial blæser. :D


    Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Xtream_metro d. 30-05-2009 08:36:09.


    Gripen90
     
    Senior Skribent
    Tilføjet:
    30-05-2009 12:33:07
    Svar/Indlæg:
    15982/637
    Der var da godt nok meget fokus på WOW der.


    genuz
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    30-05-2009 15:07:54
    Svar/Indlæg:
    798/19
    Det kan ikke passe det med strømforsyningen. Hvis den kan trække det Zotac GTX285 kan den også trække testkortet. Det må være en fejl 40.

    Det er svært at måle ordentligt på den måde, som det bliver gjort i testen, og det kræver nok at man skal op i noget i stil med en seasonic 80 plus gold strømforsyning, hvis man skal have en rimelig sikkerhed for gode resultater.

    Men det er helt sikkert et problem for hr. og fru Jensen (som jo er storforbrugere af high-end installer-selv grafikkort), at det har så højt et strømforbrug.


    WinterSilence
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    30-05-2009 15:22:50
    Svar/Indlæg:
    499/175
    Hr. og Fru Jensen (som min mor og hendes mand) kunne uden problemer have læst bagpå min søsters PSU og så købt dette kort til hende, i den tro at maskinen kunne trække det udfra, hvad der står på kassens klistermærke.

    Kortet befinder sig pris og typemæssigt midt på skalaen pt. imellem HD4770, GTS-250 og GTX-260 i den lave ende, samt GTX-280, GTX-285 og GTX-295 i den høje ende. Så min familie kunne altså uden problemer have købt kortet og forventet det ville virke i en PC der holder kassens specs. Det sammen kunne være sket for den første gang bygger sin nye PC selv, helt fra bunden af.

    Så ja - jeg finder at det er et reelt problem specs på kasse ikke matcher det "rigtige" krav. Og der er ikke sket "fejl 40" hér hos mig. PSU'en vi startede med kan trække Zotac GTX-285'eren. Men med Palit GTX-275 kan jeg højest lige starte noget i 3D før den crashede maskinen. Denne fejl var konstant. PSU blev byttet ud. "Fejl" forsvandt.

    Men hvorom alting er, så er dette ikke en diskussion, om hvorvidt Hr. og Fru Jensen kunne finde på, at købe Palit-GTX 275 eller ej. Det det drejer sig om, er at dokumentation og kassens oplysninger skal passe. Og i dette tilfælde gør de det tydeligt vis ikke.


    Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af WinterSilence d. 30-05-2009 15:34:20.


    genuz
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    30-05-2009 16:02:10
    Svar/Indlæg:
    798/19
    Okay, men strømforbruget er jo stadivæk lavere i testen i forhold til det, der er angivet for Zotac kortet, så fejlen ligger jo tydeligvis ikke i hvor mange Watt, der er opgivet. Det må stadigvæk enten være et defekt kort eller noget andet, der spiller ind.


    saiot
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    30-05-2009 17:31:00
    Svar/Indlæg:
    7111/480
    er der en spicel grund til du ikke bruge nyste driver fra nvida


    WinterSilence
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    30-05-2009 18:04:12
    Svar/Indlæg:
    499/175
    Ja. Grunden til at der ikke blev brugt seneste driver fra NVIDIA er, at jeg startede med at teste reference baseline med driver 182.50 på en helt ny testmaskine. I mens testen var ved at blive lavet, efter jeg havde fået mine referenceresultater og resultaterne af kortet var lavet 75% færdige, blev den nye driverversion frigivet. For at give et korrekt sammenligningsbillede valgte jeg, at afslutte testene med samme driver, som jeg var startet op med, for ikke at give et forkert testbillede, rent drivermæssigt, samt også set i forhold til referenceresultaterne. Havde jeg opgraderet driveren undervejs, skulle jeg have haft repeteret ikke kun alle testene af GTX-275, men også alle referenceresultaterne. Da jeg samtidigt også stod og skulle opgradere testmaskinen med dobbelt ram og nyt OS valgte jeg altså derfor, at holde mig til samme driver brugt på alle kort for, at give den mest korrekte baseline 🙂 Men det er ganske glimrende du spørger indtil min måde, at teste på, da valg af drivere har meget, at sige 🙂


    WinterSilence
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    30-05-2009 18:09:10
    Svar/Indlæg:
    499/175
    Og med hensyn til strømmåling kan jeg sige, at jeg bruger et professionelt Kwh-meter der både opsamler gennemsnit, samt viser forbruget i real-time. Og det jeg har påpeget er, at Palit GTX-275 på en PSU Palit siger der kan trække dette, faktisk overbelaster PSU'en ganske betydeligt og laver nogle peaks i forbrug der ikke er acceptable for kortets specifikationer 🙂 Da disse problemer ikke er set med baseline test af Zotac GTX-285 AMP! OC Edition finder jeg dette designmæssigt uacceptabelt. I følge min mening burde Palit have anført nogle mere konservative specifikationer for PSU'ens størrelse ved brug af dette kort.


    genuz
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    30-05-2009 18:17:17
    Svar/Indlæg:
    798/19
    #11 Jeg er sikker på dit Kwh-meter er tip-top, det ændrer ikke på, at det er en dårlig måde at måle på - ikke pga. udstyret, men på grund af du måler udenfor systemet, og strømforsyningens effektivitetsgrad kan svinge alt efter hvor meget du trækker ud af den på et givent tidspunkt samt temperaturen i strømforsyningen.

    Du burde kontakte Palit og høre deres bud, eller eventuelt få et andet kort til test. Det lyder som om testkortet er defekt, hvis det kommer med de udsving, du beskriver.

    550W er og bør være meget konservativt sat, for et kort, der slet ikke burde kunne få selv en bambus 550W i knæ i et almindeligt system.


    gabbadoo
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    30-05-2009 18:20:21
    Svar/Indlæg:
    3065/208
    #12 Har du skrevet en ansøgning?


    genuz
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    30-05-2009 18:25:05
    Svar/Indlæg:
    798/19
    #13 burde jeg?


    WinterSilence
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    30-05-2009 18:36:58
    Svar/Indlæg:
    499/175
    #12:

    Vore interne testprocedurer siger, at hvis vi kan så måler vi strøm med et eksternt Kwh-meter "at wall socket" - altså samlet forbrug for hele testmaskinen, beregner gennemsnit af disse og noterer "spikes", mv. Og det ser jeg ikke noget problem i, da mange andre review-sites gør nøjagtig det samme 🙂 Jeg kunne selvfølgelig have bedt, om et andet eksemplar af kortet. Men da det jo viste sig det kører klippestabilt med en større PSU og den mindre PSU trak GTX-285 fint er og bliver min konklusion altså, at strømforbruget for kortet enten ikke er anført korrekt, eller ikke konservativt nok sat/oplyst.


    genuz
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    30-05-2009 18:38:44
    Svar/Indlæg:
    798/19
    #15 Jeg siger ikke, at du kunne have gjort det anderledes, jeg er bare uenig i konklusionen, fordi den efter min mening er forkert, og det er derfor jeg kommenterer det :)

    550W skal være nok til det kort, ellers er der noget galt.


    Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af genuz d. 30-05-2009 18:39:37.


    saiot
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    30-05-2009 19:59:01
    Svar/Indlæg:
    7111/480
    10# ja driver kan have meget af sige fant for noget tid siden en test af et 9800GX2 med gpu score i vangtet og der var godt nok en stor forksel på same core clok og det hele det enste jeg kune fine var af det mårte være driver der gav så meget men kan godt se du ikke har kune gøre det anerledes man må jo gå på kompremi et sted er ikke ment negatyvt men de nye driver kune være de lige finpuset et par ting til GTX 275 som jo er rimlig nyt men som du selv siger så skule du starte forfra for ikke af driveren ikke også gav noget til de andre kort


    Gripen90
     
    Senior Skribent
    Tilføjet:
    30-05-2009 22:16:00
    Svar/Indlæg:
    15982/637
    Har i overvejet muligheden, at det intet har med watt at gøre ? Lige som nogle bundkort brokker sig med visse PSU'er, så kan det også ske med grafikkort. Hvis der nu blev brugt et andet mærke PSU men med samme watt output er der slet ikke sikkert at der var problemer.
    Det er set før... mange gange.


    Xtream_metro
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    31-05-2009 06:32:48
    Svar/Indlæg:
    252/18
    Syns i skal prøv en Billig BAMBUS PSU som eks en sempra til 199 fra BJ-trading den har masser af ampare og er på 520 watt. Hvis den kan (det skulle den.. (kan trække et atix2 kort) så er det jo løst..



    klonen
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    02-06-2009 14:40:08
    Svar/Indlæg:
    599/14
    Synes lige jeg ville komme med mit indspark her.

    Jeg kører med et Gainward 275 kort med 896MB ram og som har samme køler som den på Palit kortet. Mit system består ellers af E8400@3.6GHz, 2x2GB ram, 4 HD (2x320GB, 2x500GB), dvd brænder og Audigy 2 lydkort.

    Alt dette bliver trukket af en Antec 380W strømforsyning som er opgivet til 2x16A ved 12V, og jeg har ikke haft nogen problemer af nogen art.

    Her er mine effektmålinger:
    Idle i windows: 131W

    WoW Dragonblight: 198W

    GTA4: 250-300W

    3D Mark 06: 250-302W
    3D Mark 06 (CPU test): 170-200W

    WoW samt GTA4 er kørt i 1280x960, med High settings i begge på alt. Dog ser det ud til at når GFX kort er belastet så er CPU usage kun på omkring 50-60%, og når CPU er 100% loaded så er GFX kort sandsynligvis ikke særlig belastet (for det er på disse tidspunkter at Watt forbrug er lavest under de respektive tests).


    Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af klonen d. 02-06-2009 19:27:06.