Test: Logitech Performance Mouse MX

Styre-enheder d.  26. oktober. 2009, skrevet af arsenio3d 3 Kommentarer.  Vist: 21696 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech

Software

 

Egentlig virker musen helt fint uden at installere den medfølgende software, men for at få fuld glæde af musens funktioner, installerer vi det medfølgende Logitech SetPoint.

I med CD'en, og efter et par minutter er programmet installeret, nemt og smertefrit. Det lille stykke software giver faktisk helt nye muligheder, for hvordan du vil bruge din mus. Du er ikke bundet af hvordan designerne har tænkt sig at knapperne skal fungere, men bestemmer det faktisk helt selv.

 

 Her er et par billeder ar selve installations processen.


 

På startsiden man bliver præsenteret for, når man åbner programmet første gang, kan man starte med at vælge hvilken mus man vil konfigurere. Programmet har selv fundet ud af, at det er en Performace Mouse MX der er sluttet til, og præsenterer oven i købet et billede af den.

Her på første side kan man vælge hvilken af de 9 knapper man vil konfigurere, og der er mere eller mindre frit slag til at vælge lige præcis den funktion, man mener en bestemt knap skal have. To undtagelser er højre og venstre musetast, men det er jo heller ikke taster man ville ønske skulle have en anden end den originale funktion. 

De syv resterende knapper kan konfigureres som man lyster. Til at starte et bestemt program, zoome, frem eller tilbage eller til at eksekvere en såkaldt macro, som er en foruddefineret tastekombination.

 

 

 

Softwaren tilbyder også lidt mere avancerede funktioner, end blot at sætte knappernes funktioner. Blandt andet har man mulighed for at definere, hvordan musen skal opføre sig når der registreres et spil, om musen skal beholde de specielt tildelte funktioner eller ej. 

Endnu en smart ting, er at man kan definere følsomhed og zoomnivau når der zoomes, alt efter hvilket program man benytter. Programmerne installeret på computeren detekteres automatisk, og hvis der mangler et program på listen, kan man altid tilføje det hvis man har brug for det. Til sidst kan musens batteriniveau også aflæses.

Logitechs SetPoint er klart en af de bedste medfølgende programmer til mus der findes, man kan praktisk talt definere alt, hvilket vi også har set på mange andre af Logitechs mus, der også anvender en version af SetPoint.

 

 

 

Som noget nyt så kan man med denne nye nano modtager også tilslutte andre styre-enheder, til samme modtager, og redigere de forskellige enheders tastefunktioner osv. via Setpoint programmet.
Ved hjælp af den nemme guide kan man nemt tilslutte op til 6 forskellige enheder, men da jeg ikke har en unifying kompatibel mus, kan jeg ikke teste denne funktion.

 

Næste side: Test

plyk
 
Superbruger
Tilføjet:
26-12-2009 11:50:41
Svar/Indlæg:
53/15
har købt denne mus som de siger kan køre på alle overflader. det kan den ikke den kan ikke køre på mit sofabor :'-(


bauner
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
21-04-2011 17:28:01
Svar/Indlæg:
853/71
#1 Ølkasser defineres ikke som sofabord 😲
Super-mus jeg er blevet utrolig glad for.


Gnyff
 
Overclocker
Tilføjet:
14-10-2012 23:22:19
Svar/Indlæg:
3/0
Jeg købte denne som en upgrade til en gammel Microsoft Wireless Laser Mouse 8000. Jeg havde forventet væsentligt længere batteritid (M$'en er gammel og kører BlueTooth) og væsentligt bedre "tracking" på min hærgede finer-bordplade. Desværre blev jeg ikke imponeret over nogen af delene. Det er dog et ubetinget hit at musen kommer med et NiMh batteri med lav selvafladning (Sanyo Eneloop AA 1900mAh (testet til 1981mA)) - så holder den i hvert fald når man husker at slukke den...
Den er marginalt større end M$'en - men måtte for min skyld gerne være lidt større endnu; men folk med mindre hænder vil nok være uenige 😉 Jeg er meget tilfreds med form/knapplacering - og at der i modsætning til M$'en er mulighed for klik i scroll-hjulet. Ligeledes er det principielt en god feature, at man kan sætte ledningen til og fortsætte med at bruge musen, mens den lades. Men man må dog undres over, at det ikke var muligt for Logitech at lave en mere fleksibel ledning med et lidt mindre klodset micro-USB stik. Det er ikke i orden i prisklassen!
Samlet set er musen dog godkendt (jeg har faktisk købt nummer to til en anden PC 😉.