Test: Logitech Performance Mouse MX

Styre-enheder d.  26. oktober. 2009, skrevet af arsenio3d 3 Kommentarer.  Vist: 21697 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech

Test

 

Som en af de nyeste i Logitechs uendelige række af mus, har Performance mouse MX selvfølgelig mange af funktionerne fra de foregående modeller. En af disse funktioner er et lidt specielt scrollhjul,  scrolle op ned og til begge sider, men det mest specielle er, at man kan skifte mellem hvordan hjulet skal bevæge sig. Ved hjulet sidder der en lille knap, ved et tryk på denne skifter hjulet fra at være et almindeligt klik-klik scrollhjul, til at være næsten uden friktion. På den måde kan man scrolle igennem mange sider meget hurtigt, og hurtigere komme frem til den rette side, eller komme til sidste post i en Soap tråd der er løbet løbsk :P

Under testen har jeg brugt musen til en lang række forskellige opgaver, internetsurfing, tekstbehandling og gaming. Jeg har ikke noget at udsætte på musen angående præcisionen, for Logitech´s lasere sørger for at denne er i top. Musen kan bruges til de fleste opgaver inklusive gaming og billedredigering. Selv om musen er trådløs, oplevede jeg forbindelsen som yderst stabil, og det selvom jeg havde modtageren i en USB forlængerledning (Som Logitech ikke anbefaler).


Til gaming er musen også meget kvalificeret og kunne være et udmærket valg til formålet, men hvis man leder efter en mus specifikt til dette formål, så er man nok bedre tjent ved at købe en decideret gaming mus.

Den er dog ikke designet til gamere eller til folk der arbejder på laboratorie glas overflader, derfor anbefaler Logitech at man køber en mus i G9x Laser serien.
De fortæller desuden også at, hvis du arbejder på exceptionelt rent glas, er det måske en god idé at vente til at støvet har lagt sig.
På overflader med færre end 44 mikroskopiske detaljer (per kvadrat millimeter) som er mindre end
5 µm bred og 1.5 µm tyk (et menneskehår er 100µm bredt) er det fordelagtigt at fører din hånd hen over overfladen, før man bruger musen, da man på den måde med håndens fedt og støv skaber nok detaljer til at musen kan fungere.

Jeg har prøvet at bruge denne mus sammen med min Mac Mini (windows7) og på min Macbook Pro 13" (Snow Leopard) og den fungere med det samme, efter installation af software, kan man så konfigurere knapperne efter behov.

Jeg har brugt musen på en masse overflader så som: Gulvtæppe, seng, træbord, gennemsigtigt glasbord, dyne, aviser, musemåtte osv.
Og den fungere rigtig godt, selv på et par meters afstand, hvilket jo er fornemt og praktisk.

Dens ergonomi er formet meget godt, og jeg får da heller ikke ligeså ondt af at spille strategi spil i en time eller to, som da jeg spillede med Logitech VX nano´en.
Højre og venstre valgs knapperne har en dejlig taktil respons, og de larmer heller ikke særlig meget som det gør på nogle andre mus, tilbagevalgs knappen sidder meget godt, men frem knappen synes jeg personligt sidder lidt for langt fremme, så man skal "strække" hånden eller  fingeren hen til knappen.
Zoom og vindueskift knapperne sidder også meget behageligt, og vindueskift knappen er ikke alt for nem at aktivere som man måske kunne frygte, så ingen uheldige situationer der.

På siderne har den gummi, og ved tommelfingeren har gummiet også små fordybninger, som gør at man bedre kan holde fast i musen.
under musen er der tre store musefødder som nemt kan skiftes, da der er plads til en negl, men pga. den udformning til nejlen, så har den en tendens til at samle støv i netop den udformning, og hvem kender ikke det problem med at ens musefødder bliver fyldt med støv og skidt rundt i kanterne?



På næste side er der en konklusion.

plyk
 
Superbruger
Tilføjet:
26-12-2009 11:50:41
Svar/Indlæg:
53/15
har købt denne mus som de siger kan køre på alle overflader. det kan den ikke den kan ikke køre på mit sofabor :'-(


bauner
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
21-04-2011 17:28:01
Svar/Indlæg:
853/71
#1 Ølkasser defineres ikke som sofabord 😲
Super-mus jeg er blevet utrolig glad for.


Gnyff
 
Overclocker
Tilføjet:
14-10-2012 23:22:19
Svar/Indlæg:
3/0
Jeg købte denne som en upgrade til en gammel Microsoft Wireless Laser Mouse 8000. Jeg havde forventet væsentligt længere batteritid (M$'en er gammel og kører BlueTooth) og væsentligt bedre "tracking" på min hærgede finer-bordplade. Desværre blev jeg ikke imponeret over nogen af delene. Det er dog et ubetinget hit at musen kommer med et NiMh batteri med lav selvafladning (Sanyo Eneloop AA 1900mAh (testet til 1981mA)) - så holder den i hvert fald når man husker at slukke den...
Den er marginalt større end M$'en - men måtte for min skyld gerne være lidt større endnu; men folk med mindre hænder vil nok være uenige 😉 Jeg er meget tilfreds med form/knapplacering - og at der i modsætning til M$'en er mulighed for klik i scroll-hjulet. Ligeledes er det principielt en god feature, at man kan sætte ledningen til og fortsætte med at bruge musen, mens den lades. Men man må dog undres over, at det ikke var muligt for Logitech at lave en mere fleksibel ledning med et lidt mindre klodset micro-USB stik. Det er ikke i orden i prisklassen!
Samlet set er musen dog godkendt (jeg har faktisk købt nummer to til en anden PC 😉.