Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: martinta
Oversættelse: rehan09

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2299,00
Produkt udlånt af: Techdata
DK distributør: n/a

Test

En af de ting ved en NAS som mange synes er vigtigt, er muligheden for at få høj datasikkerhed på sin NAS, men hvad betyder det for ydelsen? Giver det nogen mening at vælge RAID0 over RAID1 for hastighedens skyld? Alt dette er noget der vil blive vist på denne side. 

 

Testhardwaren består af :

NAS: Synology DS-212+
PC: MSI MS-14212 med Gigabit ethernet adapter
Harddiske: 1 stk Samsung HD103UJ og 1 stk Seagate Barracuda ES.2 (Begge 7200 RPM)
 
NAS’en og bærbaren er blevet forbundet direkte udenom resten af netværket.
 
 
Programmer:

Windows 7 indbyggede hastigheds måler
NAS performance tester 1,3

 
Men lad os da tage et kig på sagerne.
 
Først en test med NAS perfomance tester 1,3 hvor vi kører RAID1.
 
Hvad vi ser på dette billede er egentlig hvad jeg vil forvente at få ud af en NAS som kører med RAID1, hastigheden minder mig om den hastighed man ville opleve ved at have de 2 diske hver for sig, og den kører op til grænsen af hvad diskene kan klare på de 7200rpm de har til rådighed. 
 
 
Dette resultat bekræftes af flytninger til NAS’en ved hjælp af Windows egen stifinder som melder ca. de samme hastigheder med små variationer ved flytning af store filer.
 
Men hvad siger den så til RAID 0? Her burde vi i den grad opleve en væsentlig hurtigere hastighed end i den foregående test. Hvilket desværre ikke var tilfældet.
 
Ved skrivetesten på en 400 MB fil var den kun 5 MB/sec hurtigere end med RAID 1, dette burde i min verden være langt hurtigere. Tager vi så til gengæld skrivehastigheden bliver den dog noget hurtigere og begynder at nå derop til hvor LAN kortet ikke rigtig vil være med længere, dog når den ikke på noget tidspunkt helt op på begrænsningen. Så alt i alt en lidt skuffende omgang.
 
Test ved overførsler med stifinder giver samme resultat som nedenstående med få variationer.
 
 
Så alt i alt er hastigheden OK på RAID1 men at bruge RAID0 for hastighedens skyld giver ingen mening på denne NAS, da udbyttet simpelthen er for lavt.
 
Men! Så sker det, midt i min test bliver jeg mødt af dette billede:
 
 
NAS’en begynder at pive ovre fra bordkanten imens status lampen blinker rød, da jeg kigger ned i skærmen bliver jeg ærlig talt lidt imponeret over fejlmedelsen. Det skal dog siges at jeg på daværende tidspunkt sad og rodede med disk indstillingerne, men ikke noget som burde få den til at reagere som den gjorde, det er dog heller ikke lykkedes mig efterfølgende af fremprovokere fejlen igen.
 
Men alt i alt en ikke alt for god performance test ved RAID0. Men lad os da komme til konklusionen og se hvad den vil få af karakterer alt i alt.
 
 
Capiz
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-07-2012 13:11:40
Svar/Indlæg:
1498/226
Jeg vil gerne komme med en update - på en DS212.
Det er modellem imellem J modellen og + modellen.

Jeg har kunnet se en 50GB blueray ISO film, på min PopCorn Hour. Sende og modtage en film via FTP.

Det hele uden at cpu og ram forbrug røg i hampen.

Jeg kan kun anbefale den almindelige DS212 model, men mindre man ikke har behov for at den skal kunne mere, eller mindre. Så giver det jo sig selv 😉

/Rasmus

Læse hastighed ca.90MB/s og skrivehastighed ca. 60MB/s.

Dette er på almindelig basic harddisk, dvs. UDEN raid sat op.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Capiz d. 02-07-2012 13:12:25.