Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.inno3d.com
Produktet distribueres i DK af: http://mmdistribution.dk
Link til producentens website: http://www.inno3d.com/

Grafikkortet


Det kort er er bare stort, men nVidia har generelt en lidt styg tradition med at lave store grafikkort, og Geforce7800GTX er altså ingen undtagelse. Kortet er faktisk forbavsende let, og ripperne ser ud til at være lavet i aluminium frem for det langt tungere kobber. En god løsning da vi ikke får så stor en belastning i slottet. Inde i mellem køleripperne løber en meget kraftig heatpipe der har til formål at fordele varmen jævnt i hele profilet. En gennemtænkt og god løsning af nVidia. Dog har nVidia's reference-kølere en langt tradition for at være støjende, hvilket vi ikke er særligt begejstrede for.



På bagsiden af kortet finder vi en lang sort aluminiums-heat-spreder på rammene, og en holder til køleprofilet på forsiden. Selve heatspreaderen bliver afsindig varm, men kan åbenbart holde til det, da jeg ikke har oplevet nogen for ustabilitet.
Blæseren er af Radialtypen. En ret flad og lille blæser, der stinker af at være højlydt, men kan med det samme sig at jeg blev klogere.



Kortet her benytter sig med 100%sikkerhed af Samsung 1.6ns ram, som på nuværende tidspunkt er de eneste der producerer højhastigheds GDDR3-ram. De burde være gode for 625Mhz(DDR1250) hvor Geforce7800GTXer på 600Mhz. Altså ikke meget at forvente ved et overclock.




Der er tre udgange som henholdsvis er til 2stk DVI-i og stik til VIVO-dongle.
DVI-i er et kombineret digitalt og analogt stik, hvor der kan bruges de medfølgende adaptore fra DVI-i til VGA, således at man kan bruge op til to skærme med VGA-stik.
VIVO-donglen er dog spændende ting for sig, som jeg har udspecificerede mere grundigt under testen af TV-out (TV-udgangen)



Kortet har fået monteret en VIVO-chip som er placeret under selve køleren, så den er ikke lige til at få øje på. Dette giver mulighed for at lægge optagede film ind på computeren, f.eks. fra bedsteforældrenes guldbryllup, juniors barnedåb, og det hjemmelavede vandkøling i funktion osv. En rigtig dejlig funktion, som flere producenter efterhånden burde få øjnene op for. VIVO-chippen ser ud til at være noget der bare følger med 7800GTX hvilket vi ser ret positivt på. Et high-end-grafikkort fortjener high-end-udstyr.



Til sidst er der en 6pin's strømindtag på grafikkortet. Imodsætning til tidligere er dette indtag ikke en nødvendighed for grafikkortet, og det kan sagtens bruges uden. Dog falder ydelsen en del. Inno3D har dog være så flinke at levere et adaptor-stik fra 2 molex-stik til 6pin, hvis man ikke skulle have et 6pin strømstik fra strømforsyningen.
fynbonørden
 
Overclocker
Tilføjet:
20-09-2005 04:09:51
Svar/Indlæg:
19/1
nice test!!!!!!!
håber sgu club3d er ligeså gode, for jeg har lige købt deres udgave af 7800 gtx - 3900 dask :x
får desværre kun 7400 i 3dmark03. det er vel en ok score, men ser at andre får tæt på 8000. gætter på at det er FUCKING p4, som trækker ned????????
mon ati skider tyndt bæ lige nu 8)