Test: Inno3D GeForce 7800 GTX

Grafikkort, NVIDIA  d.  19. august. 2005, skrevet af red_martians 1 Kommentarer.  Vist: 12384 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S

Støj


Leadtek har beholdt referencekøleren, og fra en tidligere oplevelse med Leadtek 7800GTX er det en fryd at arbejde under. Støj-niveauet er forholdsvis lavt, og er først hørbar når maskinen har arbejdet rigtig længe eller under overclocking. Derfor får den 2/3 i vores støj-skema. Det er den bedste køler nVidia endnu har lavet som reference, og vi må håbe at de holder denne tradition ved lige. Vi takker inno3D for at benytte denne løsning, da det er noget af det bedste vi længe har set.








TV-out


For at benytte tv-out skal man have fat en den ret spændende VIVO-dongle. Den er ret klodset, men meget funktionel. Faktisk har inno3D været så flinke at lægge et dobbeltklæbende stykke velcro med til at sætte mellem påsætningssted og VIVO-donglen, så den ikke bare ligger og flyder eller hænger i luften. I donglen er så alle tænkelige stik, fra component-ud over til composite og S-video både som udgang og indgang. Der er altså rige mulighder her.


TV: TV-ud TH: TV-ind


Composite-kvaliteten som jeg plejer at teste ser faktisk rigtig godt ud. med et ordentligt tykt afskærmet kabel. Farverne står kontrastrige, men som det ofte er et problem med composite virker den røde lidt falmet. Almindelige DVD'er ser super flotte ud, og selv over composite er det flottere end div. billige DVD-maskiner. Med film i høj opløsning HDTVer det bare endnu flottere. Den test jeg bruger med TAXI3-traileren har meget få røde farver. Man alt står flot kontrastrigt, og farverne er klare og tydelige. Kortet langer altså virkelig ud efter hjemme-film-redigerings-freaken, eller til multimedia-maskinen. Hvad angår muligheder og opsætning har jeg ikke set noget bedre indtil videre. Endnu et slag for ATi, for dette er ellers et område ATi nærmest i evigheder har været førende i. Hvis ikke nVidia har slået ATi på dette område, ligger de i hvert fald meget tæt.




Strømforbrug


I Vores Strømforbrugs-test tester vi fire ting. Antal Kwh som bundkort, strømforsyning, ram, processor og grafikkort bruger under 2 forskellige 3Dmark-test. Samt at vi vil måle max forbrug (peak) og min forbrug i "idle" i watt.



Det sjove ved dette 7800GTX er at den svinger meget i spænding hvor det til gengæld har en smule lavere strømforbrug end Radeon X850XT. Samlet et godt resultat, men hvad angår strømforsyningen, skal den altså kunne levere en ordentlig bunke Ampere, så trods et lavere forbrug, er en højt ydende strømforsyning stadig meget nødvendig, og endda mere nødvendigt end med et X850XT.


Overclocking



Geforce7800GTX har som standard 1.6ns-GDDR3-ram fra Samsung. Disse burde altså kunne klare godt 625Mhz inden de går døde. Men vi har tidligere set at dette sjældent er tilfældet. Et af de helt slemme eksemplarer var det Abit X700pro vi havde tidligere. Her nåede vi ikke engang omkring 500Mhz ved overclock. Jeg startede hårdt ud med overclocking, da 7800GTX fra leadtek havde en del at give af. Men processoren nåede ikke helt de 500Mhz som leadtek, men 498Mhz. Til gengæld kunne rammene en del mere, men det var desværre ikke udslagsgiven på resultatet der kun er nogle få point bedre i 3Dmark05 end leadteks udgave.

>


Men et flot resultat er det helt sikkert og over 6700point i 3Dmark er nu ret imponerende for en 2,8Ghz pentium4-cpu.


fynbonørden
 
Overclocker
Tilføjet:
20-09-2005 04:09:51
Svar/Indlæg:
19/1
nice test!!!!!!!
håber sgu club3d er ligeså gode, for jeg har lige købt deres udgave af 7800 gtx - 3900 dask :x
får desværre kun 7400 i 3dmark03. det er vel en ok score, men ser at andre får tæt på 8000. gætter på at det er FUCKING p4, som trækker ned????????
mon ati skider tyndt bæ lige nu 8)