Produktet er venligst udlånt af: www.Extremecoolingtechnologies.com
Produktet distribueres i DK af: www.befro.dk
Link til producentens website: www.Extremecoolingtechnologies.com
Installation
Jeg valgte i første omgang at sammensætte hele systemet eksternt så jeg havde nemmere ved at tage billeder af processen. Dog kommer der senere billeder med udstyret i et kabinet, det skyldes at jeg med det eksterne setup lagde mærke til at beskyttelseskassen til kølehovedet blev
Meget varm.
Da jeg var i tvivl om det var meningen eller ej besluttede jeg mig for at sadle om, og op i et kabinet for at være sikker på at kølesystemet kunne komme til at virke rigtigt uden en uhensigtsmæssig føring på den fleksible slange til kølehovedet.
Installationen foregår på et Socket 775 system, men er mere eller mindre ens for alle sokler. Der følger en monteringsvejledning med i de CPU kits hvor monteringen ikke allerede er gennemgået i manualen.
Til Socket 775 kittet medfølger der følgende:
CPU beskyttelsesplade Monteringsramme Bagplade Varmeelement Seal String Monteringsskruer og spændeskiver Unbrakonøgle Kølepasta Installation af monteringsramme Allerførst skal varmeelementet klistres på bagpladen. Varmeelementet har en side med en adhæsiv overflade, når man piller papiret af. Herefter skal man til at lege lidt med modellervoks. Det er nemlig dybest set hvad seal string er. Meget klistret modellervoks.
Seal string skal påmonteres for at forhindre ny luft i at trænge ind til kølehovedet. På den måde undgås at vandet i den nye luft kondenserer og derved skaber fugt inde ved elektronikken.
Ved varmeelementet skal ledning og sammenføjning dækkes godt til af seal string, her er åbenbart en tendes til at der nemt kan komme luft ind hvis man ikke er omhyggelig.
Herefter lægges en ring af seal string hele vejen rundt på bagpladens yderkant så denne lukker helt tæt med bundkortet når den er monteret.
Herefter skal beskyttelsespladen monteres i monteringsrammen. Her skal man lige undersøge hvordan monteringsrammen skal placeres på bundkortet for at det hele passer sammen. CPU beskyttelsespladen kan vendes på 2 måder, så kig nu lige efter først ;).
Monteringsrammen skal også beklædes med en yderring af seal string.
Nu kan de to dele der udgør monteringssystemet monteres på bundkortet.
Her bruges selvfølgelig de skruer og spændeskiver der følger med.
Da monteringsrammen er af plastik kan skruerne faktisk arbejde sig igennem toppen af monteringsrammen hvis man bliver ved. Jeg valgte at spænde skruerne indtil jeg kunne ane at plastikket begyndte at bule op hvor de ville kunne bryde igennem.
Montering af kølehoved Kobberkernen på kølehovedet er fra ECT beskyttet af et stykke selvklæbende plastik.
Manualen lægger vægt på at det er vigtigt at kontrollere at kølehovedet får presset på hele CPU kernen, og det gøres ved at trykke det ned på CPU'en efter påsmøring af kølepasta. Er der et godt aftryk så er det fint. Videre.
Seal string ligges på yderkransen af kappen til kølehovedet for at gøre den hermetiske lagkage komplet.
Tilsidst er der blot tilbage at bruge to møtrikker med påmonterede fjedre til at spænde hovedet fast.
Skruehullerne forsegles med lidt seal string, og systemet er nu fuldstændigt forseglet. I hvert fald hvis man har gjort det ordentligt.
Kabler Der er i alt fem kabler der skal monteres før vi kan lege med minusgrader. De giver mere eller mindre sig selv, men lige en hurtig gennemgang.
Den blå - hvide ledning forbindes med powerknappen på kabinettet. Og den gule - gule ledning forbindes med power stikket på bundkortet hvor power switch kablet normalt ville sidde.
På den måde er det nu Mach II GT systemet der bestemmer hvornår computeren skal starte.
Stikket fra varmeelementet giver sig selv.
12 V til blæserne i Mach II GT
USB stikket isættes en af bundkortets interne USB udgange. Ifølge manualen først efter computeren er startet op i styresystemet.
USB forbindelsen sørger for at elektronikken i Mach'en kan snakke sammen med styresystemet, så vi derved kan få lov at pille - rode - rage en lille smule.
Sidst men ikke mindst 230 V Powah! I røven og så er vi vist ved at være klar.
Det seal string man skal bruge på alle samlingsflader er som sagt meget klistret. Man skal derfor ikke regne med at kunne få sit bundkort 100% rengjort efter afinstallation af systemet. Det har ihvertfald ikke været muligt for mig.