Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.AOpen.com
Produktet distribueres i DK af: http://www.TechData.dk
Link til producentens website: http://www.AOpen.com

Kortet





Selv om det er et value produkt kan det stadig se godt ud og med AOpens valg af sort PCB er det et ganske cool bundkort. De forskellige farvevalg er en del af AOpens EzColor teknologi, som egentlig bare er til for at gøre det lettere, at finde ud af hvad der skal placeres hvor - f.eks. RAM i dual channel mode.

I området omkring CPU soklen finder man diverse meget lave spoler og kondensatorer, som gør at det ikke skulle blive noget problem at installere en stor køler.



Intel kan finde ud af det med at holde temperaturen nede på chipsæt og AOpen har derfor kun udstyret North Bridge chippen med en passiv køler - herligt.



South Bridge chippen udvikler heller ikke meget varme og den er således uden varme. Som man kan se er de fleste tilgængelige porte er placeret i umiddelbar nærhed af denne. Der er tilmed en indbygget højttaler i bundkortet, så man slipper for at tilslutte den sædvanlige højttaler i kabinettet.



Flytter man fokus lidt længere til højre finder man de 4 RAM slots, der som sagt er farvekodede for at gøre det lidt lettere at finde ud af, hvordan RAM blokke skal installeres for at køre dual channel. Der er i øvrigt rigeligt med plads til at installere RAM, selv om man har et meget langt grafikkort installeret.



Et blik henover udvidelsesportene afslører 3 PCI slots og 2 PCI-Express x1 og en enkelt PCI-Express x16 port. Med det lille udvalg af PCI-Express x1 kort skulle det være muligt, at få plads til selv den største køler på grafikkortet.



AOpen benytter sig af det nye 24-pin ATX strømstik, men placeringen af det kan man ikke kalde særlig gennemtænkt. Placeret nedentil CPU soklen mellem North Bridge chippen og I¬¬/O stikkene kan ATX strømkablet hurtigt komme i ubehagelig nærhed af CPU køleren.



Til gengæld er ATX 12V strømstikket placeret fint i toppen af bundkortet og det skulle ikke kunne give nogle problemer.



Og så kaster vi lige blikket forbi stikkene igen. Skulle man være i tvivl om udvalget, så får i lige listen igen:

I/O porte - bagpå:
  • 2 stk. PS/2 porte.

  • 2 stk. COM porte.

  • 1 stk. parallel port.

  • 4 stk. USB2.0 porte.

  • 1 stk. RJ45 LAN porte.

  • 6 stk. lydstik.