Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Kontron
DK distributør: Hasee.dk

Introduktion

Det er ikke længe siden vi kiggede på Kontrons første (og fremragende) ATX-bundkort KT780. Denne gang er vi gået en nummer ned i størrelse, og så er det i  stedet for AMD-chipsæt, Intels 965 chipsæt der er på boardet, hvilket betyder understøttelse af bla. Core2Duo (1066MHz FSB udgaverne), og såmænd også Pentium4 og Celeron D. Grafikken bliver leveret i form af Intels Extreme Graphics 4.0, for ikke at glemme support for op til 8GB DDR2 RAM, 10x USB 2.0 og selvf. muligheden for at opgradere sig til noget bedre grafik via. PCIe 16x porten. To gigabit LAN-porte er der også blevet plads til, sammen med 7.1 lyd og også en extra PCIe 16x, der dog kører i x4-modus.

Vi er i en helt anden verden end den sædvanlige forbrugerjungle, hvor de fleste bundkort kun eksisterer på markedet i et halvt til et helt år, for så at forsvinde ud i glemslen. Det vil jo være en katastrofe for industriens udstyr hvis man er nødt til at skrotte en stor maskine, fordi et billigt Taiwan bundkort brænder af i den computer der styrer processen, og man så ikke kan skaffe den reservedel (bundkort), der skal erstatte det gamle. Eller hospitalet må lukke ned for MR scanneren mens teknikeren panisk bladrer sig igennem Køb og Salg forummet på HWT.dk for at finde et brugt bundkort der kan få liv i spillen igen. Normalt er man derfor garanteret en supporttid på 5-7år, hvor bundkortet kan leveres og Kontron kan bryste sig af en RMA rate på højest 1-2% - her kan hverken Gigabyte, MSI, Asus eller andre være med.

 

 

Kontron er førende på verdensmarkedet inden for integreret computerteknologi og slidstærke mobile løsninger og leverer produkter til mange forskellige typer kunder, bl.a. OEM’ere (original equipment manufacturer), systemintegreringsvirksomheder og programudviklere inden for brancheområderne kommunikation, automatisering, test og måling, transport, spil og underholdning, medicinal, militær, luftfart og energi. Selskabet hjælper sine kunder med at reducere deres time-to-market markant og opnå konkurrencefordele med produkter, som bl.a. omfatter højtydende computerplatforme og –systemer, single board computere, HMI og slidstærke mobile computere. Kontron har over 2.300 ansatte over hele verden og har produktion i Europa, Nordamerika og Sydøstasien. Selskabet er noteret på den tyske børs TecDAX 30 med symbolet ”KBC”. Kontron er Premier-medlem i Intel® Communications Alliance og får derved på et tidligt tidspunkt adgang til førende Intel-teknologier og privilegeret Engineering Support.

Det skandinaviske salgsteam befinder sig i Danmark, 20 km nord for København, og er ansvarlig for salg og markedsføring af hele Kontrons produktsortiment. Adressen deles med Kontron Technology A/S, der er et produktcenter for embedded motherboards.

Hvis du ønsker yderligere oplysninger, kan du besøge  www.kontron.com

 

965 chipsættet er beskrevet på næste side.

genuz
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-12-2008 10:11:26
Svar/Indlæg:
798/19
Det kan måske umiddelbart lyde som en høj pris, men det man skal ha' i mente er, at boardet tilhører Kontrons Embedded-serie, hvor der er leveringstid på helt op til 10 år ud i fremtiden.

Nej nej nej, jeg kan altså ikke vente 10 år på at få mit bundbræt 🤣


Szhweiker
 
Overclocker
Tilføjet:
04-12-2008 10:20:06
Svar/Indlæg:
461/10
#1 ha ha 😛

Clocker dette kort så godt at man kunne forstille sig at med en bedre cpu, ville det være det perfekte bundkor til en minne pc gaming projekt?:D


The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
04-12-2008 10:28:54
Svar/Indlæg:
4741/1690
#1

Ja, det er selvfølgelig en drille nisse der har været på spil 😛

Der menes at - Kontron garanter at de vil kunne lev. dette bundboard 10 år ud i fremtiden, det har nemlig stor betydning for industri, militær, sundhedssektoren og andre offentlige myndigheder.
Tænk bare engang hvis et sygehus køber en CT scanner og elektronikken går istykker efter 3-4 år - og de så ikke lige umidbart kan få den repr., fordi et bundkort trænger til at blive udskiftet og de ikke kan få et af samme model som reservedel..

#2
Dette bundkort kører selvf. langt bedre med en større CPU, vi havde desværre ikke en til rådighed på det tidspunkt hvor vi testede boardet.




The Boss


Kirsby
 
Superbruger
Tilføjet:
04-12-2008 14:56:26
Svar/Indlæg:
1214/62
#0
NASA gjorde det nummer da de skulle erstatte en CPU i deres space shuttle, måtte de henvende sig på Ebay for at købe en. Da de jo blev designet tilbage i '70'erne

HA HA HA 🤣


Nosfer@tu
 
Superbruger
Tilføjet:
04-12-2008 23:50:47
Svar/Indlæg:
129/3
Ikke nået at læse det hele endnu :D

Dejligt at se i syntes vores bundkort er spændene :D

jeg fik det godt derop af i fsb med stockkøler :D

365 Fsb :D

Måske vi skulle fikse bios så man kan indstille på lidt flere ting :D ?


[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-12-2008 02:22:40
Svar/Indlæg:
2175/21
og det er vi galde over, for Kontron kan bryste sig af en RMA rate på højest 1-2% - her kan hverken Gigabyte, MSI eller Asus være med. <- en lille typo, der skulle nok stå glade ......